Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Σέσκουλα με πληγούρι



500 γραμμάρια σέσκουλα,4 σκελίδες σκόρδο ,1 ωριμη ντομάτα ,1 κούπα πληγούρι,1 ποτήρι ελαιόλαδο,αλάτι ,κόκινο και μαύρο πιπέρι,1 κυβο βοδινό,μισο ματσάκι,άνηθο λίγο δυόσμο,μισο ποτήρι νερό.

Πλένετε και κόβετε τα σέσκουλα ,το ίδιο κάνετε με τον άνηθο,το δυόσμο και επίσης κόβετε σε φετάκια τις σκελίδες του σκόρδου.

Τα βάζετε όλα μαζί σε ένα τηγάνι και τα σωτάρετε να μαραθούν μαζι με το ελαιόλαδο και τον κύβο του βοδινού,το αλάτι ,το κοκινο και μαύρο πιπερι


Μόλις μαραθούν καλά ρίχνετε το πληγούρι που έχετε πλύνει καλά και τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια .τα ανακατεύετε καλά ρίχνετε το ποτήρι το νερο και τα σκεπάζετε με καπάι να βράσουν δεν ξανα ανακατεύετε ,απλά κουνάτε που και που για να μην κολλήσουν ,τη φωτια την έχετε σιγανή ,βράζετε το φαγητό για 20 περίπου λεπτά
Οταν μισοκρυώσει ρίχνετε απο πάνω λίγο μαύρο πιπέρι,η μπούκοβο αν θέλετε λεμόνι και κόβετε ένα κομμάτι φέτα για να το συνοδέψετε ταιριάζουν υπέροχα αυτές οι δύο γεύσεις
Είναι ένα πιάτο που εμένα προσωπικά μου αρέσει ιδιάιτερα,δοκιμάστε το τώρα που έχει ωραία σέσκουλα και θα δείτε οτι είναι νόστιμο και θρεπτικό
                                              ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........