Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Λαχανοντολμάδες με λάχανο τουρσί


Ι κιλό χοιρινές πανσέτες,τα φύλλα από ένα λάχανο τουρσί,1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι,ρύζι Καρολίνα ,κίτρινο και πλιγούρι,( όλα μαζί μια κούπα μέτρια αλλά το περισσότερο θα είναι η Καρολίνα)κόκκινο και μαύρο πιπέρι  ρίγανη και λίγο μπούκοβο,ένα κουτάλι της σούπας αλάτι,πελτές ντομάτας ,νερό,ελαιόλαδο
 Κόβετε το κρέας από τις πανσέτες ψιλά κομμάτια χωρίς να να το καθαρίσουμε όλο από τα κόκαλα.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μέσα στο κρέας και ρίχνετε το λάδι το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι το μαύρο τη ρίγανη και το μπούκοβο ( αν δε σας αρέσουν τα πικάντικα το παραλείπετε)
 Τα σωτάρετε και αφού μαραθούν ρίχνετε  το μείγμα ρυζιών και το πλιγούρι τα φέρνετε δυο τρεις γύρους στο τηγάνι και μετά ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και λίγο νερό και αφήνετε το ρύζι να φουσκώσει λίγο αφού πάρει μια δυο βράσεις
 Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι ρίχνετε και τον πελτέ ντομάτας και αφού ανακατέψουμε λίγο σβήνετε τη  φωτιά
 Τυλίγετε τους ντολμάδες αφού αφήσετε το μείγμα να κρυώσει λίγο
 Τυλίγετε προσεκτικά και όχι πολύ σφιχτά μέχρι να τελειώσετε με όλα τα φύλλα
 Τυλιγετε προσεκτικά και όχι πολύ σφιχτά μέχρι να τελειώσετε με όλα τα φύλλα

 Και όταν τελειώσει το τύλιγμα στρώνετε από πάνω μια σειρά φύλλα και βάζετε τα κόκαλα από τις πανσέτες
 Βάζετε λίγο νεράκι στην κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν οι ντολμάδες σε σιγανή φωτιά περίπου 30 λεπτά
Είναι ένα φαγητό που το συνηθίζουμε εδώ στα μέρη της Θράκης τις μέρες των Χριστουγέννων..
Είναι νόστιμο και πάει υπέροχα με κόκκινο κρασί ,είναι και μεζεδάκι αλλά μπορείτε να το φάτε και σαν κυρίως πιάτο
                                                 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!

5 σχόλια:

  1. A very interesting post. Will come again for sure. Checkout just once mine one @
    http://freeprintablecalendar123.com/2016/09/21/october-2017-calendar-landscape-portrait-a4-sheet/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Χρονιά Χρυς, με υγεία κι αγάπη!

    Πολύ μου άρεσαν οι λαχανοντολμάδες σου και θα τους φτιάξω. Κι ό,τι αναζητούσα συνταγή για να αξιοποιήσω ένα βάζο λάχανο τουρσί που μου έστειλαν.
    Να σε ρωτήσω, τα φύλλα τα ξεπλένω ή τα χρησιμοποιώ όπως είναι από το βάζο και δεύτερο προσθέτω αλάτι στο φαγητό κανονικά;

    Φιλιά!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι δεν τα ξεπλενεις και αλατι θα βαλεις αλλα λιγοτερο ,βεβαια εξαρταται και ποσο αλμυρο ειναι το λαχανο,καλη χρονια να εχουμε ,με υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραίο και παραδοσιακό φαγητό!
    Πραγματικά ιδιαίτερο καθώς με την χοιρινή πανσέτα και το λάχανο τουρσί που το συνηθίζουν στα βόρεια μέρη της χώρας μας, αποκτά άλλη νοστιμιά.
    Γεια στα χέρια σου καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........