Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο




 Δαμάσκηνα,ζάχαρη( η αναλογία ζάχαρης φρούτου είναι κανονικά όση ποσότητα φρούτου ,τόσο και ζαχαρης,οπότε κανονίζετε ανάλογα με τις ποσότητες,εγώ δεν τα βάζω σε ίσα μέρη δοκιμάζω και το κάνω ανάλογα με το πόσο γλυκιά μου αρέσει η μαρμελάδα)1 μηλο,2 βανίλλιες,1 λεμονι,η 2 ανάλογα με την ποσότητα του φρούτου πάλι
 Πλένετε καλά τα δαμάσκηνα και τους βγάζετε τα κουκουτσια
 Πλένετε το μήλο και το καθαρίζετε το κόβετε σε κομματάκια και στίβετε και το λεμόνι
( το μήλο το βάζετε γιατι περιέχει πηκτίνη και βοηθάει στο πηξιμο της μαρμελάδας αλλά και για πιο ωραία γέυση,το λεμόνι για να συντηρηθεί η μαρμελάδα σας,και σ αυτά η ποσότητα αλλάζει ανάλογα με την ποσότητα των φρούτων)
 Ετοιμάζεται και τη ζάχαρη με τις βανίλλες
 Βάζετε τα καθαρισμένα δαμάσκηνα σε μια μεγάλη κατσαρόλα

 Προσθέτετε και τη ζάχαρη το μήλο το λεμόνι και τις βανίλλιες
 Τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά και να βγάλουν τα υγρά τους,αφου βράσουν για μισή ώρα τα σβήνετε και τα αφήνετε να μείνουν ένα βράδυ για να βγάλουν ολα τα υγρά τα φρουτα

Την επόμενη ,μέρα τα βράζετε να μαλακώσουν καλα τα φρουτα,και τότε τα περνάτε απο το μπλέντερ να γίνουν πολτός.( Εγώ περνάω τη μισή ποσότητα φρούτου για να έχει μέσα κομματια,μ αρέσει περισότερο)



Τα βάζα τα έχετε πλύνει καλά και τα έχετε βάλει άδεια όπως είναι στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 20 λεπτά να αποστειρωθούν,τα καπάκια εγω τα περνάω με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε καθαρό οινόπνευμα η τσίπουρο
Οπως είναι καυτή η μαρμελάδα γεμίζετε τα βάζα και τα κλείνετε καλά τα γυρνάτε ανάποδα και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά τα γυρνάτε με το καπάκι πάνω
Είναι μια πολύ νόστιμη μαρμελάδα που συνοδεύει πολύ ωραία το πρωινό σας
Η θα σας φανεί πολύ χρήσιμη στο να φτιάξετε ωραία βουτήματα γλυκά η γεμιστά κέικ,η οτι άλλο φανταστείτε,είπαμε η μαγειρική ,η ζαχαροπλαστική είναι μεράκι και φαντασία
                                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

4 Χρόνια Αρώματα και Γεύσεις


 Όταν ξεκίνησα να γράψω αυτή την ανάρτηση δεν είχα κανένα πλάνο και ούτε και τώρα που γράφω έχω ,απλά διαπίστωσα ότι πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια που αυτό το μπλογκ ξεκίνησε δειλά δειλά,χωρίς καμιά γνώση από μέρους μου,έκανε ένα κύκλο με έβαλε σε ένα όμορφο κόσμο γνώρισα ανθρώπους,έστω και από μακριά
 Είδα και γνώρισα καταστάσεις,μου έδειξε διάφορα πράγματα έζησα μέσα από αναρτήσεις άλλων ανθρώπων κι εγώ όμορφα λιγότερο όμορφα και καμιά φορά και άσχημα πράγματα..
Περάσαμε μαζί διάφορες εποχές γιορτές με ευχές και γιορταστικές αναρτήσεις και όλα όσα είναι ανθρώπινα και τα της ζωής μας.
Είδα διάφορα όμορφα πράγματα από ανθρώπους ταλαντούχους και πήρα και κάτι από τον καθένα.
Οι αναρτήσεις μου όμως κάποια στιγμή λιγόστεψαν ,και όλο και γινόταν πιο αραιές,θεώρησα ότι δεν είμαι μαγείρισσα που θα ήμουν συνέχεια με μια κουτάλα και  μια κατσαρόλα...έξαλλου ποτέ δεν με θεώρησα κάτι τέτοιο
Όταν κάποιες στιγμές θεωρώ ότι έχω κάτι να γράψω ,γράφω ,δε σημαίνει όμως ότι δεν παρακολουθώ τα μπλογκς,όπως με λύπη μου είδα ότι κάποιοι φύγαν από τους φίλους του μπλόγκ,δε θα πείραζε να μείνετε ,εγώ σας θεωρώ ακόμη φίλες και ούτε ποτέ θα ξεχάσω ότι με υποδεχτήκατε στην παρέα σας με πολύ καλό τρόπο
Τέλος πάντων η φιλία η έστω η συμπάθεια κερδίζετε δεν την αγοράζεις πουθενά.
Το μπλογκ αυτό θυμίζει σε μένα και ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός,που εύχομαι ποτέ κανείς καμμιά να μη ζήσει,αλλά τι να γίνει αυτή είναι η ζωή με τα ασχημα και τα ομορφα της και εμείς πρέπει να μάθουμε να ζούμε με ότι μας έρθει ..
Τελιώνοντας θα ήθελα άλλη μια φορά να σας πω να περνάτε χρόνο ουσιαστικό με τους ανθρώπους που αγαπάτε και να ευχηθώ προσωπική ευτυχία και υγεία σε όλους και όλες
                                        ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!