Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Κουλουράκια λεμονιού τραγανά


 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
( μισό ελαιόλαδο ,μισό καλαμποκέλαιο)
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί γλυκό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( 500 γρ.)
2 κουταλάκια κοφτά μπαίκιν πάουντερ
1 βανίλια

 Ετοιμάζετε τα υλικά,ξύνετε και το λεμόνι να είναι έτοιμο για να το ρίξετε στο μείγμα
 Χτυπάτε το λάδι ,το κρασί και τη ζάχαρη μαζί στο μούλτι,αυτό το κάνετε για να γίνουν πιο αφράτα τα
κουλουράκια σας
 Αφού έχουν ενωθεί καλά τα υλικά σας  σταματάτε το χτύπημα
 Αδειάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη και ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού
 Μετά ρίχνετε το μπαίκιν και τη βανίλια
 Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζετε το ζύμωμα ,η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και μαλακιά
 Αφού τελειώσει το ζύμωμα
 Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί


 Κόβετε μπαλάκια από τη ζύμη και την κάνετε κορδόνια
Την κάνετε κουλουράκια όπως βλέπετε στη φώτο η όποιο άλλο σχήμα θέλετε εσείς.
 Αφού τα στρώσετε στο ταψί ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα

 Τα ψήνετε περίπου μισή ώρα η μέχρι να τα δείτε να κοκκινίζουν


Είναι αφράτα ,μυρίζουν ωραία έχουν μια ιδιόρρυθμη γεύση λόγω του κρασιού και του λεμονιού,δεν είναι πολύ γλυκά και ταιριάζουν με καφέ αλλά και μόνα τους
Ένα μειονέκτημα έχουν ...τελειώνουν πολύ γρήγορα γιατί είναι γευστικά πολύ...
                                               ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!

Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Κουνουπίδι τουρσί απο την Αθηνά




 Ένα μεζεδάκι όλο μεράκι για το ούζο σας για συνοδεία στα όσπρια και γενικά όπως εσείς θέλετε να το φάτε..
http://www.halkidikifocus.gr/2014/index.php?option=com_k2&view=item&id=16157
Τη συνταγή τη βρήκα εδώ απλά εγώ έβρασα όλα μαζί νερό αλάτι,ζάχαρη και ξύδι για λίγο και το έριξα καυτό σε κάθε βάζο μέχρι να γεμίσει ως επάνω για να μη μείνει έξω το κουνουπίδι και μαυρίσει
Πάρα πολύ νόστιμο ,ευχαριστώ την Αθηνά για τη συνταγή
                                                 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!