Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Σαβαγιάρ νηστίσιμα


 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 ποτήρι όχι καλά γεμάτο πορτοκαλάδα με ανθρακικό
μισό φακελάκι μπαικιν πάουντερ
μισο κουταλάκι του γλυκού σόδα( (μπορείτε και να την παραλείψετε)
2 βανίλιες
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
περίπου 750 γραμμάρια.







Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη και τη χτυπάτε στη μεγάλη ταχύτητα όση ώρα χρειαστεί για να λιώσει καλά και να μοιάζει λιγάκι σαν κρέμα.

 Ρίχνετε μετά την πορτοκαλάδα και συνεχίζετε το χτύπημα ενώ ταυτόχρονα ρίχνετε το αλεύρι εναλλάξ με τη σόδα και το μπαίκιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα.
Η ζύμη πρέπει να να είναι πιο σφιχτή από αυτή του κέικ οπότε ρίχνετε αλεύρι μέχρι να έχει την κατάλληλη υφή.
 Γεμίζετε το κορνέ και αφού έχετε βάλει σε ένα ταψί λαδόκολλα τα στρώνετε

 Αφού γεμίσει το ταψί τα βάζετε στο φούρνο τον οποίο έχετε ανάψει στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
 Τα ψήνετε περίπου 10 λεπτά μέχρι να τα δείτε να πάρουν χρώμα.

Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα.
Έχουν πολύ ωραία γεύση και είναι τραγανά και αφράτα.
Και επειδή στην προηγούμενη ανάρτηση του μπλογκ δείξαμε μια τούρτα που κατά τα υπόλοιπα υλικά είναι νηστίσιμη βάλαμε όμως σαβαγιαρ που είχαν αυγά και γάλα τώρα θα μπορείτε να τη φτιάξετε με αυτά τη συγκεκριμένη λαχταριστή τούρταhttp://neli62.blogspot.gr/2016/03/blog-post_25.html η όποια άλλη εσείς προτιμάτε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!                                                     

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Τούρτα νηστίσιμη με σαβαγιάρ της Χρύσας

 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ,αν δε βρείτε νηστίσιμα είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε ,υπαρχουν συνταγές.μπορειτε επισης να τα αντικαταστησετε με κρακερς η με φρυγανια.( τα συγκεκριμένα στην εικόνα δεν είναι )
1 σαντιγί φυτική
1 πακέτο σταγόνες κουβερτούρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού νες καφέ
1,5 ποτήρι νερό
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ ( κεράσει,αμαρέτο η ότι γεύση αρέσει σε σας)
Γλυκό του κουταλιού κεράσι ,σταφύλι βύσσινο η ότι θέλετε
 Χτυπάτε τη σαντιγί μέχρι να σφίξει
 Ρίχνετε και τη άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι αυτή να λιώσει.
 Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζετε στη μέση,το μπολ που θα μείνει άσπρη η σαντιγί μπαίνει στο ψυγείο για να παγώσει.
 Στο άλλο μπολ ρίχνετε την κουβερτούρα την οποία έχετε λιώσει πρώτα.
Τη χτυπάτε ώστε να ενωθεί με τη  σαντιγί και να γίνει η σαντιγί που θα έχει τη γεύση σοκολάτας.
Μπαίνει και αυτή στο ψυγείο.
 Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό
 Τη ζάχαρη
  τον νες καφέ
 το λικέρ
 και το αφήνετε να βράσει,2 λεπτά από την αρχή που θα κοχλάσει.
 Βουτάτε ένα ένα τα σαβαγιαρ στο σιρόπι

 και τα στρώνετε στο ταψί το οποίο θα έχει μέτριο μέγεθος η αν θέλετε σε ένα πυρέξ
 Βάζετε πάνω από τα μπισκότα την άσπρη σαντιγί


 και από πάνω ρίχνετε γλυκό του κουταλιού
 Ξαναβουτάτε τα σαβαγιαρ στο σιρόπι για να κάνετε τη δεύτερη στρώση
 Βάζετε τη σαντιγί με τη γεύση σοκολάτα
 Τελευταία ρίχνετε τριμμένη κουβερτούρα γλυκό κουταλιού και τρίμματα από μπισκότο σαβαγιάρ
Είναι μια πολύ ελαφριά τούρτα έχει υπέροχη γεύση και την τρως με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση,εξαφανίζεται από μπροστά σου χωρίς να το καταλάβεις.
Τα νηστίσιμα σαβαγιάρ αν δε  τα βρείτε μπορείτε να φτιάξετε μια απο τις συνταγες  που υπαρχουν.
Ευχαριστώ τη Χρύσα που την έφτιαξε με πολύ μεράκι και έτσι την απολαύσαμε σήμερα όλοι μαζί.
Σας τη συνιστώ ,ανεπιφύλακτα
                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Νόστιμα τραγανά παξιμαδάκια



Λαγάνα,λάδι ρίγανη,αλάτι,μαύρο πιπέρι.







Κόβετε τη λαγάνα σε λωρίδες μακρόστενες και μετά ξανά στη μέση.





 Ετοιμάζετε το ελαιόλαδο με  τη ρίγανη και το αλατοπίπερο για να αλείψετε τα κομμάτια.
Τα βάζετε σε ένα ταψί στη σειρά και τα αλείφετε με το υγρό
Τα βάζετε σε σειρά σε ένα ταψί.


 Τα βάζετε στο φουρνο στους 200 βαθμους Κελσιου στον αερα μεχρι να ροδοκοκκινισουν.
Γίνονται καταπληκτικά και συνοδεύουν καφεδάκι,τσαγακια, είναι πολύ νόστιμα για το πρωινό σας η έστω για σνακ όταν νιώσετε λιγούρα.
                                                          ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!