Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Σαβαγιάρ νηστίσιμα


 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 ποτήρι όχι καλά γεμάτο πορτοκαλάδα με ανθρακικό
μισό φακελάκι μπαικιν πάουντερ
μισο κουταλάκι του γλυκού σόδα( (μπορείτε και να την παραλείψετε)
2 βανίλιες
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
περίπου 750 γραμμάρια.







Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη και τη χτυπάτε στη μεγάλη ταχύτητα όση ώρα χρειαστεί για να λιώσει καλά και να μοιάζει λιγάκι σαν κρέμα.

 Ρίχνετε μετά την πορτοκαλάδα και συνεχίζετε το χτύπημα ενώ ταυτόχρονα ρίχνετε το αλεύρι εναλλάξ με τη σόδα και το μπαίκιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα.
Η ζύμη πρέπει να να είναι πιο σφιχτή από αυτή του κέικ οπότε ρίχνετε αλεύρι μέχρι να έχει την κατάλληλη υφή.
 Γεμίζετε το κορνέ και αφού έχετε βάλει σε ένα ταψί λαδόκολλα τα στρώνετε

 Αφού γεμίσει το ταψί τα βάζετε στο φούρνο τον οποίο έχετε ανάψει στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
 Τα ψήνετε περίπου 10 λεπτά μέχρι να τα δείτε να πάρουν χρώμα.

Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα.
Έχουν πολύ ωραία γεύση και είναι τραγανά και αφράτα.
Και επειδή στην προηγούμενη ανάρτηση του μπλογκ δείξαμε μια τούρτα που κατά τα υπόλοιπα υλικά είναι νηστίσιμη βάλαμε όμως σαβαγιαρ που είχαν αυγά και γάλα τώρα θα μπορείτε να τη φτιάξετε με αυτά τη συγκεκριμένη λαχταριστή τούρταhttp://neli62.blogspot.gr/2016/03/blog-post_25.html η όποια άλλη εσείς προτιμάτε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!                                                     

4 σχόλια:

  1. Τι καλά!!
    Θα τα έχω υπόψιν, όλες τις εποχές γιατί με πειράζει το αυγό!!
    Σε ευχαριστώ!!
    Πάω να δω και την τούρτα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πολυ νοστιμα και αφρατα και η τουρτα ειναι πολυ ωραια και ελαφρια,καλο σου βραδυ πολλα φιλια

      Διαγραφή
  2. Ωραία και τραγανα και σπιτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oπως τα λες Αριαδνη μου,καλο απογευμα φιλια

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........