Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Τούρτα νηστίσιμη με σαβαγιάρ της Χρύσας

 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ,αν δε βρείτε νηστίσιμα είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε ,υπαρχουν συνταγές.μπορειτε επισης να τα αντικαταστησετε με κρακερς η με φρυγανια.( τα συγκεκριμένα στην εικόνα δεν είναι )
1 σαντιγί φυτική
1 πακέτο σταγόνες κουβερτούρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού νες καφέ
1,5 ποτήρι νερό
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ ( κεράσει,αμαρέτο η ότι γεύση αρέσει σε σας)
Γλυκό του κουταλιού κεράσι ,σταφύλι βύσσινο η ότι θέλετε
 Χτυπάτε τη σαντιγί μέχρι να σφίξει
 Ρίχνετε και τη άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι αυτή να λιώσει.
 Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζετε στη μέση,το μπολ που θα μείνει άσπρη η σαντιγί μπαίνει στο ψυγείο για να παγώσει.
 Στο άλλο μπολ ρίχνετε την κουβερτούρα την οποία έχετε λιώσει πρώτα.
Τη χτυπάτε ώστε να ενωθεί με τη  σαντιγί και να γίνει η σαντιγί που θα έχει τη γεύση σοκολάτας.
Μπαίνει και αυτή στο ψυγείο.
 Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό
 Τη ζάχαρη
  τον νες καφέ
 το λικέρ
 και το αφήνετε να βράσει,2 λεπτά από την αρχή που θα κοχλάσει.
 Βουτάτε ένα ένα τα σαβαγιαρ στο σιρόπι

 και τα στρώνετε στο ταψί το οποίο θα έχει μέτριο μέγεθος η αν θέλετε σε ένα πυρέξ
 Βάζετε πάνω από τα μπισκότα την άσπρη σαντιγί


 και από πάνω ρίχνετε γλυκό του κουταλιού
 Ξαναβουτάτε τα σαβαγιαρ στο σιρόπι για να κάνετε τη δεύτερη στρώση
 Βάζετε τη σαντιγί με τη γεύση σοκολάτα
 Τελευταία ρίχνετε τριμμένη κουβερτούρα γλυκό κουταλιού και τρίμματα από μπισκότο σαβαγιάρ
Είναι μια πολύ ελαφριά τούρτα έχει υπέροχη γεύση και την τρως με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση,εξαφανίζεται από μπροστά σου χωρίς να το καταλάβεις.
Τα νηστίσιμα σαβαγιάρ αν δε  τα βρείτε μπορείτε να φτιάξετε μια απο τις συνταγες  που υπαρχουν.
Ευχαριστώ τη Χρύσα που την έφτιαξε με πολύ μεράκι και έτσι την απολαύσαμε σήμερα όλοι μαζί.
Σας τη συνιστώ ,ανεπιφύλακτα
                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!

5 σχόλια:

  1. φαινεται νοστιμο και ευκολο.θα ηθελα να σε ρωτησω πειραζει αν χτυπησεις τη σαντιγι με την ζαχαρη απο την αρχη? και δευτερο τα σαβαγιαρ ειναι νηστισιμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι καλυτερα να χτυπηθουν χωριστα ,οσο για τα σαβαγιαρ τα συγκεκριμενα δεν ειναι αλλα υπαρχουν νηστισιμα αν ψαξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο νόστιμη πρέπει να είναι!!!
    Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........