Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Πατάτες γιαχνί


 1 κιλό πατάτες,2 καρότα,2 σκελίδες σκόρδο,μισό ματσάκι μαϊντανό,1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά,αλάτι χονδρό,θυμάρι,μπούκοβο,μαύρο πιπέρι,ελαιόλαδο μισό ποτηράκι ,νερό,σάλτσα ντομάτας.
 Πλένετε όσα λαχανικά θέλουν μόνο πλύσιμο,τα υπόλοιπα τα πλένετε αφού τα έχετε καθαρίσει.
Τα κόβετε σε κομμάτια και μαζί με το ελαιόλαδο τα βάζετε σε κατσαρόλα και τα τσιγαρίζετε να μαραθούν, μαζί με τα μπαχαρικά.

Τα αφήνετε γι αρκετή ώρα στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και τα ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσουν.
Ρίχνετε τόσο νερό όσο να σκεπαστούν καλά και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει με λίγο ζουμί.


Είναι πολύ εύκολο και οικονομικό αλλά παράλληλα θρεπτικό και νόστιμο.
Το συνοδεύετε με μια πολύχρωμη σαλάτα η όποια άλλη σας αρέσει και μαζί και φέτα,είναι πολύ ωραίος συνδυασμός

    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!

2 σχόλια:

  1. Ένα φαγητό ιδανικό για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύκολο, οικονομικό, θρεπτικό και νόστιμο! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα φαγητό; Έχω καιρό να φτιάξω γιαχνί αλλά μου έδωσες μια καλή ιδέα για το αυριανό μαγείρεμα. Φιλάκια πολλά Χρυσούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........