Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Χοιρινό κότσι στο πήλινο



 2 κότσια χοιρινά,6-7 μέτριες πατάτες,1 μεγάλο κρεμμύδι,1 κόκκινη πιπεριά,5-6 μανιτάρια,μαϊντανό,θυμάρι,κόκκινο και μαύρο πιπέρι,κόλιανδρο,αλάτι ημίχονδρο,( είναι αρκετά χονδροαλεσμένο ,πιάνει πιο καλά στο φαγητό)2 λεμόνια,1 πορτοκάλι,2 καρότα,ελαιόλαδο,μουστάρδα,λίγο νερό.
 Πλένετε καλά το κρέας,και το πασπαλίζετε με το αλάτι και τα μπαχαρικά.
Το αφήνετε έτσι μέχρι να ετοιμάσετε τα λαχανικά.
Ετοιμάζετε και τα λεμόνια με το πορτοκάλι.


 Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά.

Στίβετε τα λεμόνια και το πορτοκάλι,και ρίχνετε μέσα τη μουστάρδα,το κόλιανδρο,το θυμάρι,το και το αλάτι.

Κόβετε τα λαχανικά,τις πατάτες κυδωνάτες ,τα μανιτάρια στα δύο,την πιπεριά στα τέσσερα,το κρεμμύδι στα δυο,τα καρότα τα αφήνετε ολόκληρα.
Βάζετε τα λαχανικά στο πήλινο,σε σειρά από πάνω βάζετε το κρέας..


 Και ξανά τα υπόλοιπα λαχανικά
Χτυπάτε το χυμό του πορτοκαλιού και τα λεμόνια με τα μπαχαρικά,λίγο αλάτι και τη μουστάρδα να
ενωθούν και να γίνουν μια σάλτσα.
 Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω στο φαγητό ,το ελάχιστο νερό και τα κλείνετε όλα στο πήλινο .
Το βάζετε στο φούρνο στην αρχή σε σιγανή φωτιά και σιγά σιγά δυναμώνετε τους βαθμούς του φούρνου,μέχρι τους 200,στην αρχή στις αντιστάσεις και μετά στον αέρα.
Το αφήνετε να ψηθεί τουλάχιστον 3 ώρες,η αν δοκιμάζοντας το δείτε ότι τα λαχανικά και το κρέας έχουν μαλακώσει,γίνεται πολύ τρυφερό και ζουμερό.
Το συνόδευετε με φέτα και σαλάτα πράσινη,πολύ νόστιμο πιάτο και το ωραίο είναι ότι την επόμενη μέρα είναι νοστιμότερο,δοκιμασμένο αυτό,λίγο κρασάκι κόκκινο και έχετε ένα σούπερ φαγητό για την οικογένεια αλλά και για την παρέα σας,θα ενθουσιάστουν σίγουρα.
Καλό και γλυκό μήνα σας εύχομαι
                                                   ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!