Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Γλυκό κουταλιού κεράσι (Ξανθό)



 2 κιλά κεράσια για γλυκό κουταλιού ,2 κιλά ζάχαρη( αν δε σας αρέσει πολύ γλυκό θα βάλετε 1850 γραμμάρια,αν και τα συγκεκριμένα κεράσια είναι ξινόγλυκα και θέλουν λίγη ζαχαρίτσα παραπάνω)
2 λεμόνια ,1 ποτήρι μικρό νερό,λίγη αρμπαρόριζα η 3 βανίλλιες.

Πλένετε πολύ καλά τα κεράσια,και αφού βγάλετε τα κοτσανάκια τους βγάζετε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια ,αν  δεν έχετε
αυτό το εργαλείο οπλιστείτε με υπομονή πολλή και μια φουρκέτα.

Στρώνετε κεράσια και ζάχαρη εναλλάξ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα αφήνετε για 1-2 ώρες έτσι .
Αυτά θα αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους και θα είναι έτοιμα για την πρώτη βράση.


 Τα βράζετε μαζί με το νερό για 20 περίπου λεπτά και τα αφήνετε μια νύχτα έτσι μισοβρασμένα.
Αυτά θα αφρίσουν αρκετά όσο τα βράζετε ,θα βγάζετε που και πού τον αφρό.
 Την επόμενη μέρα θα δείτε πόσο σιρόπι έχουν,αν δείτε ότι έχουν βγάλει πολύ θα βγάλετε τα κεράσια με τρυπητή κουτάλα και θα δέσετε το σιρόπι να πηχτώσει.
Ξαναρίχνετε τα κεράσια και μαζί το χυμό του λεμονιού και τις βανίλλες η την αρμπαρόριζα.
Βράζετε για ακόμη 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Συνοδεύει ωραία γιαουρτάκι ,και παγωτό αλλά και καφέ Ελληνικό ,με δροσερό νεράκι.
Εδώ υπάρχει μια ακόμη συνταγή μου για γλυκό κουταλιού κεράσι ,όποια και να φτιάξετε θα έχει επιτυχίαhttp://neli62.blogspot.gr/2012/05/blog-post_31.html
                          ΚΑΛΗ  ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟ!!!!!!!!!

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Ρεβύθια με ρύζι και λουκάνικα






Το φαγητό αυτό προϋποθέτει να έχουμε φτιάξει πρώτα ρεβίθια σούπα


http://neli62.blogspot.gr/2012/11/blog-post_13.html
Αυτή εδώ είναι η συνταγή για να φτιάξετε

3 λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια όχι πολύ μεγάλα.                                                                

 Μια κούπα ρύζι Καρολίνα κίτρινο ρύζι και λίγο πλιγούρι
στην αναλογία που βλέπετε στην κούπα.          
Βάζετε σε ένα ταψί πρώτα τα ρεβίθια όπως είναι
μαγειρεμένα σαν σούπα.
Ρίχνετε μετά το ρύζι και λίγο νερό στο οποίο έχετε διαλύσει μια κουταλιά πελτέ ντομάτας για να ψηθεί καλά το ρύζι.
Τα βάζετε στο φούρνο που τον έχετε βάλει να ανάψει στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Αφού δείτε ότι το ρύζι έχει μαλακώσει μετά από 10 λεπτά δηλαδή ρίχνετε και τα λουκάνικα και τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν καλά.


Το φαγητό είναι κάποιο από τα πιάτα που εκμεταλλεύεσαι ένα πιάτο για να δημιουργήσεις ένα καινούριο νοστιμότερο ίσως από το προηγούμενο.
Το σερβίρετε με λεμόνι  και μαύρο πιπέρι στο πιάτο.
Είναι λίγο Χειμωνιάτικο αλλά σας πληροφορώ ότι πάει και αυτή την εποχή πολύ καλά με πράσινη σαλάτα και φέτα,εξάλλου περί ορέξεως ουδείς λόγος...
                                       ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!