Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Μελιτζάνες παπουτσάκια



7-8 μελιτζάνες ,αν βρείτε τσακώνικες ακόμη πιο καλά γιατί είναι πολύ νόστιμες,3 μεγάλα κρεμμύδια,4 σκελίδες σκόρδο,600 γραμμάρια κιμά ανάμικτο μοσχάρι με αρνί,( πιο πολύ το μοσχάρι),μαϊντανό,1,5 κιλό ντομάτες,ώριμες και πιο σφιχτές πιπέρι κόκκινο και μαύρο και αλάτι,ελαιόλαδο,λίγη ζάχαρη,θυμάρι.

Αδειάζετε τις μελιτζάνες και τις κάνετε σαν βαρκούλες,αυτό που αδειάσατε δεν το πετάτε το κόβετε μαζί με το κρεμμύδι το σκόρδο ,τον κιμά και τα άλλα υλικά και αφού το τσιγαρίσετε το βάζετε σαν γέμιση στις μελιτζάνες
 Τις μελιτζάνες τις βάζετε σε ένα ταψί όπως δείχνει στην εικόνα αλατισμένες ,αφού βγουν τα υγρά τους τις ψήνετε με λίγο ελαιόλαδο στο γκριλ για 10 λεπτά.

 Ρίχνετε στον κιμά τις ώριμες ντομάτες και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να ψηθούν όσο να σωθούν τα υγρά τους

 Στρώνετε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες και τις ετοιμάζετε για γέμισμα.
Κόβετε σε φέτες τις πιο σφιχτές ντομάτες για να τις βάλετε πάνω σε κάθε μελιτζάνα πριν τις ψήσετε



 Αφου γεμίσετε όλες τις μελιτζάνες βάζετε μέσα στο ταψί ότι γέμιση έχει περισσέψει ,μια φέτα ντομάτα πάνω σε κάθε μια ,ελαιόλαδο,αλάτι και λίγο θυμάρι

 Τις ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου ,στον αέρα ,στην αρχή με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο για μισή ώρα και μετά το βγάζετε και τις αφήνετε να ροδίσουν
Τις σερβίρετε με σαλάτα που αρέσει σε σας και φέτα ,τους παει πολύ,είναι ένα από τα πιο ωραία φαγητά του Καλοκαιριού,κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα,νόστιμο και σχετικά ελαφρύ μ αυτό τον τρόπο μαγειρέματος ,μιας και οι μελιτζάνες δεν τηγανίζονται πριν μπουν στο φούρνο,χωρίς να χάνουν από την νοστιμιά τους τίποτε
                                                     ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Νοστιμότατο φαγητό και πολύ ωραία μαγειρεμένο!!! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω τρελαινομαι για μελιντζάνες παπουτσάκια.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........