Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Κοκκινιστό με σπαγγέτι


 700 γραμμάρια μοσχάρι για κατσαρόλα,μπορείτε να πάρετε σπάλα,κυλότο,σπαλομπριζόλα,κ.α
1 ντομάτα ώριμη,1 καρότο,2 κρεμμύδια,θυμάρι,1 πράσινη πιπεριά,κόλιανδρο,πέστο βασιλικού(μια κουταλιά),κόκκινο πιπέρι,μαύρο πιπέρι τριμμένο και σε κόκκους,δαφνόφυλλο,αλάτι,ελαιόλαδο.
Ντομάτες κατεψυγμένες ,εγώ το φροντίζω αυτό από το Καλοκαίρι που έχουμε πολλές,βάζω τις μικρές αφού τις πλύνω καλά στην κατάψυξη.
Αν δεν έχετε θα βάλετε ντοματάκια κονσέρβα αλλά το φαγητό είναι πιο νόστιμο με τις κατεψυγμένες.
Μακαρόνια νούμερο 10,εγώ βάζω και ακόμη πιο ψιλά,βούτυρο,1 κουταλιά ντοματοπελτέ,τυρί τριμένο,ελαιόλαδο.

Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε κύβους ανάλογα πόσο τους θέλετε εσείς για το κοκκινιστό σας.
Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά σας.

 Κόβετε το κρεμμύδι στο μπλεντεράκι η στον ψιλό τρίφτη και αφού έχετε βράσει το κρέας σας το βάζετε για τσιγάρισμα.
 Έχετε κρατήσει και το ζωμό από το βράσιμο του κρέατος γιατί θα σας χρειαστεί να τον ρίξετε στο φαγητό μετά.
Κόβετε και το καρότο την πιπεριά,ρίχνετε το δαφνόφυλλο,και  όλα τα υπόλοιπα υλικά.
 Τη φρέσκια ντομάτα την κόβετε κυβάκια και την ρίχνετε κι αυτήν στο φαγητό.
 Τελευταίο ρίχνετε τον πελτέ και τα αφήνετε να πάρουν βράση.

Αφού βγάλετε τις ντομάτες από την κατάψυξη τις βάζετε σε νερό για να ξεπαγώσουν λιγάκι.
Τις κόβετε στην μέση
 και μετά τις ρίχνετε στο μπλεντράκι να αλεστούν και να γίνουν πολτός


 Τις ρίχνετε κι αυτές στο φαγητό και συμπληρώνετε με το ζωμό .
Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και αφού βράσει ρίχνετε μια κουταλιά αλάτι και τα μακαρόνια σας,τα αφήνετε να βράσουν ανάλογα με το γούστο σας ,καλύτερα όμως να μην πολυβράσουν.
Καίτε 50 γραμμάρια βούτυρο και το ρίχνετε πάνω στα μακαρόνια σας.
Τα ανακατεύετε και είναι έτοιμα για να σερβιριστουν με το κοκκινιστό κρέας.
Αυτό εδώ είναι ένα νόστιμο και κλασσικό πιάτο,το συνοδεύετε με μια ωραία σαλάτα ,εγώ το προτιμώ με πράσινη.
Ρίχνετε και στο σερβίρισμα τυρί τριμμένο,ότι τυρί σας αρέσει,εμείς εδώ μας αρέσει και η φέτα αλλά πάει ωραία και το κεφαλοτύρι.
                                         ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

9 σχόλια:

  1. Ωραίο Κυριακάτικο φαγάκι μας έφτιαξες σήμερα Χρυσούλα μου!!
    Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο φαγητό!!
    Μου θυμίζει Κυριακή στο τραπέζι με όλη την οικογένεια!!
    Καλή βδομάδα!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Χρυσούλα μου με τις νοστιμιές σου!
    Εμένα ο αντρούλης μου το φαγητό αυτό το θέλει με χοντρό μακαρόνι, τι να πεις, γούστα είναι αυτά.
    Με εντυπωσίασε ότι φυλάς ολόκληρες ντοματούλες στην κατάψυξη.
    Δεν νερουλιάζουν όταν τις αποψύχεις.
    Θα το επιχειρήσω κι εγώ αυτό, είμαι περίεργη πως διατηρούνται. Τις δικές σου πάντως τις βλέπω μια χαρά και τις ζήλεψα.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί υπέροχη συνταγή!!Ενα νόστιμο πίατο πού θυμίζει μαμαδίστικο καί Κυριακάτικο φαγητό!!!
    Καί εμείς τό προτιμούμε μέ σπαγγέτι!!Καλή εβδομάδα!!!Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαχταριστο, αγαπημενο κυριακατικο πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου θυμίζει τη μαμά μου!Υπέροχο φαγητό και αρέσει σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά τα φαγάκια θυμίζουν έντονα μανούλα και κυριακάτικα οικογενειακά γεύματα.
    Πραγματικά κλασικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλο μηνα φιλεναδα....με νοστιμιες παντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........