Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα



 4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με τα πλοκάμια.
Ρίχνετε το κρασί,αλάτι και το ελαιόλαδο.
 Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για μιάμιση περίπου ώρα.
 Όταν δείτε ότι θα έχουν φύγει τα υγρά που θα βγάλουν ,όχι όλα ,τα περισσότερα και θα μείνουν λίγα και το ελαιόλαδο,τα βγάζετε από το φούρνο.
 Είναι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό φαγητό.Ταιριάζουν καταπληκτικά όλες οι γεύσεις μαζί
Είναι επίσης πολύ ωραίος μεζές για τσίπουρο,για τις παρεουλες σας τις Χειμωνιάτικες αλλά και παντός καιρού.
Με μια σαλάτα εποχής έχετε ένα καταπληκτικό φαγητό
                                                ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Κέικ με πορτοκάλι και τρούφα


 5 αυγά,1 πακέτο μαργαρίνη,1 γιαούρτι,1 σακουλάκι τρούφα,1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,2,5 φλυτζανες τσαγιού ζάχαρη,ξύσμα από ένα πορτοκάλι,και ο χυμός του,
 Σπάτε τα αυγά σε μια λεκανίτσα πλαστική.
 Ετοιμάζετε με τον τρίφτη το ξύσμα πορτοκαλιού
 Ετοιμάζετε το γιαούρτι τη ζάχαρη και την τρούφα
 Λιώνετε τη μαργαρίνη και τη χτυπάτε καλά με το βούτυρο να γίνει αφράτη,ρίχνετε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
 Ρίχνετε μέσα στο μείγμα και τα αυγά κι συνεχίζετε το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ
 Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνετε το γιαούρτι και την τρούφα και χτυπάτε λίγο ακόμη
Ρίχνετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα,στη σιγανή ταχύτητα του μίξερ
Ρίχνετε στο τέλος και το χυμό πορτοκαλιού
 Έχετε βουτυρώσει καλά τη φόρμα του κέικ και ρίχνετε μέσα το μείγμα
 Το ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για μια περίπου ώρα ,για πιο σιγουριά μπήγετε ένα μαχαίρι λεπτό όταν δείτε ότι κοκκίνισε,αν βγει το μαχαίρι καθαρό,τότε σημαίνει ότι το κέικ σας είναι ψημένο.

 Συνοδεύει πολυ ωραία τα τσαγάκια σας........απόγευμα η πρωί
 Ταιριάζει πολύ ωραία με μια κούπα μυρωδάτο Ελληνικό καφέ
Και γενικά είναι κάτι που μπορείς να απολαύσεις όλες τις ώρες της ημέρας .....αλλά και της νύχτας ,το συγκεκριμένο λόγω πορτοκαλιού είναι και πολύ αρωματικό και το γιαούρτι που έχει μέσα το κρατάει σχετικά υγρό και έτσι είναι πιο νόστιμο,δοκιμάστε να το φτιάξτε και....

                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!