Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Η ομελέτα της μαμάς


 5 πατάτες,5 αυγά,2 ντομάτες ώριμες,300 γραμμάρια φέτα σκληρή,1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα,αλάτι,μαύρο πιπέρι ,ρίγανη,ελαιόλαδο,μισό ποτηράκι και καλαμποκέλαιο(για το τηγάνισμα της πατάτας), αν θέλετε πράσινη και κόκκινη πιπεριά.
 Καθαρίζετε ,κόβετε και τηγανίζετε τις πατάτες.
 Κόβετε την φέτα σε κυβάκια,και τη ντομάτα το ίδιο.
 Χτυπάτε τα αυγά όλα μαζί και ρίχνετε το γάλα το αλάτι ,το μαύρο πιπέρι και τη ρίγανη.
Βάζετε τις τηγανητές πατάτες ξανά στο τηγάνι με το μισό ποτηράκι ελαιόλαδο,και ρίχνετε μέσα την ντομάτα και την φέτα,τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά να λιώσει λίγο η φέτα και να μαραθούν λίγο οι ντομάτες εδώ θα ρίξετε και τις πιπεριές ψιλοκομμένες αν βάλετε.
Ρίχνετε στο τέλος το μείγμα των αυγών και κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού.
Ανακατεύετε με κουτάλι να ψηθεί καλά το αυγό.
Όταν το δείτε καλά ψημένο το κατεβάζετε και το σερβίρετε,τρώγεται και ζεστό και κρύο αυτό το πιάτο.
Δεν είναι καμιά σπουδαία και δύσκολη συνταγή,ούτε και με κόστος πολύ,δεν παίρνει πολύ χρόνο να γίνει,αλλά δεν στερείται καθόλου νοστιμιάς και μένα μου θυμίζει τη μαμά μου που πολλές φορές την είχε έτοιμη όταν γυρνούσαμε από το σχολείο,μαζί με σαλάτα  ........και όταν τη φτιάχνω πάντα έχω αυτές τις εικόνες στο μυαλό....
                                                      ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Χρόνια πολλά μανούλες

Χρόνια πολλά σε όλες μας....να μας χαίρονται τα βλαστάρια μας,να έχουμε όλοι μας υγεία και να δίνουμε αγάπη περίσσια αλλά και να παίρνουμε............
Εξάλλου όπως λέει και ο λαός μας μάνα είναι μόνο μια.........
Το βιντεάκι έχω φτιάξει εγώ και είναι αφιερωμένο σε κάθε είδους μανούλα,γιατί κάθε καρδιά που χτυπάει έχει την ίδια αγάπη για το παιδί που έφερε στον κόσμο

                                        ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Πρασόρυζο


 4 πράσα(περίπου 1 κιλό),1 καρώτο,μία ρίζα σέλινο,2-3 κλωνάρια σέλινο,1 λεμόνι ,1 κούπα ρύζι Καρολίνα,αλάτι ,κόκκινο και μαύρο πιπέρι,1 ποτηράκι ελαιόλαδο,λίγο νερό.
 Καθαρίζετε τα πράσα αφού τα έχετε πλύνει καλά και τα κόβετε σε κομμάτια...
Καθαρίζετε το καρώτο και  τη σελινόριζα και πλένετε καλά τα κλαδάκια του σέλινου...
Καθαρίζετε και πλένετε το ρύζι
 Τρίβετε σε τρίφτη το καρώτο,κόβετε σε κυβάκια τη σελινόριζα και τα κλαδάκια ψιλοκομμένα
 Τα βάζετε σε ένα τηγάνι βαθύ η μια ρηχή κατσαρόλα....
 Ρίχνετε το αλάτι το ελαιόλαδο τα πιπέρια,κόκκινο και μαύρο,το κόκκινο ας είναι αρκετό ,του παει....
Τα αφήνετε να μαραθούν όλα μαζί και αφού στίψετε το χυμό λεμόνι μέσα και το αφήσετε να πάρει μερικές βράσεις ρίχνετε και το ρύζι...
Προσθέτε τέλος το νερό ίσα να σκεπαστουν
και τα αφήνετε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά...
Σβήνετε το μάτι και αφήνετε την κατσαρόλα σκεπασμένη να φουσκώσει καλύτερα το ρύζι.
Είναι ένα εύκολο, οικονομικό και πολύ γευστικό πιάτο...Γίνεται γρήγορα αλλά δεν στερείται νοστιμιάς ,ειδικά αν σας αρέσουν τα πιάτα με λαχανικά
Το συνοδεύετε με φέτα.
                                                   ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Καλή πρωτομαγιά

 Μάιος ο μήνας που έχουν την τιμητική τους τα λουλούδια...Ευωδιές ,αρώματα και νύχτες όλο γλύκα Ανοιξιάτικες............
 Ο μήνας που μας προετοιμάζει σιγά σιγά για το Καλοκαιράκι.....
Ξεκινάει με την ξένοιαστη έξοδο του κόσμου στις εξοχές που παρέες παρέες πάνε να τον προϋπαντήσουν και να χαρούν τον Ήλιο και την ξενοιασιά.........
 Κάποιοι όμως μια μέρα σαν κι αυτή πριν πολλά πολλά χρόνια ξεκίνησαν και ξεσηκώθηκαν για ένα καλύτερο αύριο για το καλό της εργατιάς ,για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για ένα σταθερό ωράριο.........
'Οπως και να έχει είναι μια μέρα γιορτής και πρέπει να γιορταστεί με τον ένα η τον άλλο τρόπο,η συνδυάζοντας και τα δύο............
Εύχομαι να περάσετε όμορφα εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα,με υγεία και χαμόγελο.....

                                  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ -ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ