Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Μακαρόνια με κιμά στο φούρνο


 1 πακέτο μακαρόνια ριγκατονι η πένες,μισό κιλό κιμά,250 γραμμάρια διάφορα τυριά τριμμένα(γκούντα,κεφαλοτύρι,ενταμ,η ότι άλλο σας αρέσει)250 γραμμάρια φέτα σκληρή,μια κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά,μαϊντανό,ένα κρεμμύδι,ελαιόλαδο,σάλτσα ντομάτα,2-3 κουταλιές κέτσαπ,λίγο κρασί άσπρο,αλάτι κόκκινο και μαύρο πιπέρι,100 γραμμάρια βούτυρο.
 Βράζετε τα μακαρόνια σε νερό αλατισμένο.
Όχι πολύ ,γιατί θα μπουν και στο φούρνο μετά.
Τρίβετε τη φέτα με το χέρι σε χονδρά κομμάτια και τη βάζετε πάνω στα μακαρόνια μέσα στο ταψί.
Βάζετε μαζί και τα άλλα τυριά και τα ανακατευετε καλά για να μοιραστούν μέσα στο ταψί και να ενσωματωθούν με τα μακαρόνια.

 Κόβετε το κρεμμύδι ,τις πιπεριές και το μαϊντανό σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και τον κιμά και τον τσιγαρίζετε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του.
Τον σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας ,την κέτσαπ και λίγο νερό και τον αφήνετε να βράσει για λιγο.
 Τον ρίχνετε και αυτόν στο ταψί με τα μακαρόνια και τον ανακατευετε να ενσωματωθεί και αυτός.
Είναι καλύτερα να έχει λιγα υγρα παραπάνω ο κιμας για  να τα παρουν τα μακαρονια και να ψηθουν μ αυτα στο φουρνο.
 Έτσι τα μακαρόνια σας είναι έτοιμα για το φούρνο.
Τα βάζετε στους 200 βαθμούς Κέλσιου στις αντιστάσεις και τα ψήνετε μέχρι να δείτε να παίρνει χρώμα ο κιμάς και να λιώσουν τα μακαρόνια.(Περίπου 15-20 λεπτά)
Είναι ένας άλλος τρόπος να φτιάξετε μακαρόνια με κιμά και είναι πολυ νόστιμα.
Τα συνοδεύετε με σαλάτα που αρέσει σε σας και κρασί ...
                                      ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Τηγανιά χοιρινή πικάντικη με πατάτες φουρνου


 700 γραμμάρια κρέας χοιρινό για τηγανιά κομμένο,1 κόκκινη  πιπεριά,1 πράσινη,1 μεγάλο κρεμμύδι,2 σκελίδες σκόρδο,1 μανιτάρι μεγάλο φρέσκο,ένα μικρο ποτήρι τσίπουρο,αλάτι πιπέρι κόκκινο και μαύρο,κολιανδρο,ρίγανη,μουστάρδα  ,κέτσαπ,1 λεμόνι,ελαιόλαδο.
 Κόβετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε ένα τηγάνι να μαραθούν με το λάδι και τα μπαχαρικά,ρίχνετε σε λίγο και το κρέας και τα αφήνετε να βράσουν με τα υγρά μέχρι  να μείνουν μόνο με το λάδι.
Αφού κοκκινίσουν καλά από όλες τις μεριές τα σβήνετε με το τσίπουρο.
 Αφού βράσουν και με το τσίπουρο και εξατμιστεί ετοιμάζετε ένα μείγμα  με μια κουταλιά της σούπας καλά γεμάτη μουστάρδα,μια κουταλιά κέτσαπ ,το χυμό λεμονιού,και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο,συμπληρώνετε με νερό για να γίνει όλο το μείγμα μια κούπα και το ρίχνετε στο τηγάνι.
Το αφήνετε να σιγοβράσει και να μείνει με μια ωραία σάλτσα που θα δημιουργηθεί.

Για τις πατάτες φούρνου θέλετε 1 κιλό πατάτες,αλάτι,1 λεμόνι,1 πορτοκάλι,1 ποτηράκι λάδι,ρίγανη,κόκκινο πιπέρι και μαύρο ,μέλι και νερό.
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες για φούρνο,τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε μαζί με τα μπαχαρικά και το μισό λάδι στο φούρνο.
Στίβετε το λεμόνι και το πορτοκάλι και το ανακατεύετε με μισό ποτηράκι ελαιόλαδο και μια μεγάλη κουταλιά μέλι,τα χτυπάτε να γίνουν όλα ένα μείγμα και το ρίχνετε πάνω στις πατάτες που έχουν ήδη πιάσει μια ωραία κρούστα στο φούρνο.
Τις αφήνετε να σιγοψηθούν ,για να γίνουν καλοψημένο
ες αλλά και μαλακές.
Ωραία ταιριάζουν μ αυτό το πιάτο οι λαχανίδες σαλάτα που αφού τις πλύνετε καλά τις βράζετε σε ζεστό νερό για 5 λεπτά και τις σερβίρετε ζεστές με λαδολέμονο και αλάτι φυσικά.

                                             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Εύκολο,απλό,αλλά..... νόστιμο...


 6 πίτες έτοιμες η φέτες ψωμί μπαγιάτικο 6 φέτες ζαμπόν,6 φέτες κασέρι γκούντα,2 ντομάτες ,2 πράσινες πιπεριές,ελαιόλαδο,ρίγανη,πελτέ ντομάτας και κέτσαπ,φέτα 250 γραμμάρια,κεφαλοτύρι τριμμένο,200 γραμμάρια.


Απλώνετε την κέτσαπ με τον πελτέ πάνω σε κάθε πιτα η φέτα ψωμιού,βάζετε στη σειρά τα υλικά για την ατομική πίτσα και ρίχνετε και λίγο ελαιόλαδο στο τέλος
Τις βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να τις δείτε να ροδοκοκκινίζουν .

 Κόβετε σε ένα μεγάλο μπολ αφού τα έχετε πλύνει καλά πρώτα,μαρούλι κόκκινο και πράσινο,αγγούρι σε λεπτές φέτες καρώτο  επίσης σε λεπτές φέτες,ντοματίνια,ρόκα,κόκκινη πιπεριά.
Τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και ετοιμάζετε ένα ντρεσιγκ με λεμόνι,μηλόξυδο,μπαλσάμικο,μέλι,λίγη μουσταρδα και ελαιόλαδο ,τα χτυπάτε σε ένα σέικερ να ενωθούν καλά  και τα ρίχνετε πάνω στη σαλάτα.
Ρίχνετε ακόμη παρμεζάνα τριμμένη ,καρύδια τριμμένα και σουσάμι ,σιρόπι ροδιού,καθώς και αλάτι.
Μετά τα γιορτινά γεύματα με τα πολύπλοκα μαγειρέματα και τις ετοιμασίες τις επίσημες έφτασε η ώρα να φτιάξετε κάτι πρόχειρο νόστιμο και πλήρες σαν γεύμα για σας,την οικογένεια σας ,τους φίλους σας.
Είναι απλό ,νόστιμο και χορταστικό ,δοκιμάστε το θα σας αρέσει σίγουρα,αλλά και αν όχι εδώ θάμαστε να το συζητήσουμε...Σας φιλώ ....
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ
                            ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!