Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Θράψαλα γεμιστά στη γάστρα



 4 μεγάλα φρέσκα θράψαλα,2 ντομάτες ώριμες,1 πράσινη ,1 κόκκινη πιπεριά,100γραμμάρια κεφαλοτύρι,100 γραμμάρια γκούντα ,100 γραμμάρια φέτα,και 50 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό,3 κλαδάκια βασιλικό,θυμάρι,κόκκινο πιπέρι,μπούκοβο,ελαιόλαδο,αλάτι ,κρασί άσπρο.
 Καθαρίζετε τα θράψαλα κόβοντας ελαφρά το κεφάλι και τραβώντας θα βγουν μαζί και τα εντόσθια.
Μετά τα βγάλετε και το κόκκαλο το κεντρικό από το θράψαλο( αυτό που είναι σαν ναύλον ,το δείχνω στη φώτο)
 Πλένετε τα λαχανικά και τα έχετε έτοιμα.
 Πλένετε τα θράψαλα καλά μέσα ,έξω και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν απο τα υγρά τους.
 Κόβετε τις πιπεριές σε λουρίδες και τα τυριά σε μαστουνάκια.
Ετοιμάζετε και τα μπαχαρικά.
 Πασπαλίζετε μέσα έξω τα θράψαλα με τα μπαχαρικά.
 Τα γεμίζετε με τα τυριά και τα λαχανικά.
Βάζετε από ένα μπαστουνάκι από το κάθε τυρί και από όλα τα λαχανικά.
Τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην τρέξουν τα τυριά.
Τα βάζετε σε μια γάστρα και όσα λαχανικά περισσέψουν τα βάζετε στην άλλη άκρη της γάστρας μαζί με τα πλοκάμια.
Ρίχνετε το κρασί,αλάτι και το ελαιόλαδο.
 Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για μιάμιση περίπου ώρα.
 Όταν δείτε ότι θα έχουν φύγει τα υγρά που θα βγάλουν ,όχι όλα ,τα περισσότερα και θα μείνουν λίγα και το ελαιόλαδο,τα βγάζετε από το φούρνο.
 Είναι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό φαγητό.Ταιριάζουν καταπληκτικά όλες οι γεύσεις μαζί
Είναι επίσης πολύ ωραίος μεζές για τσίπουρο,για τις παρεουλες σας τις Χειμωνιάτικες αλλά και παντός καιρού.
Με μια σαλάτα εποχής έχετε ένα καταπληκτικό φαγητό
                                                ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Χρυσούλα με τα νόστιμα πιάτα και τις γευστικές προτάσεις σου!
    Το πιάτο σου φαίνεται πεντανόστιμο!
    Να΄ σαι καλά...να μαγειρεύεις και να προτείνεις και σ΄ εμάς τις απίθανες ιδέες σου!
    Πολλά φιλιά...♥
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ το λάτρεψα το φαγητό σου.
    Αχ και να ήμουν εκεί να μού το έφτιαχνες!

    Καλό μήνα Χρυσούλα μου!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Νέλη μου!!Καλό καί ευλογημένο μήνα!!!
    Πώ πώ!!!Φοβερή συνταγή!!Καί φαίνεται πεντανόστιμο!!
    Θά τό δοκιμάσω!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικό πιάτο!!
    Καλό μήνα να έχουμε!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αμαααααααααααααααν...............πολυ αρωματικο μου σπαει τη μυτη...μμμμμμμ....καλες γιορτες να χουμε 22 κ σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ λαχταριστό πιάτο! Μου αρέσει πάρα πολύ!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α! με έβαλες "στα αίματα" Χρυσούλα, καθώς έχω καιρό να φτιάξω θράψαλα γεμιστά.
    Φαίνονται να έχουν γίνει εξαιρετικά!!!
    Καλό βράδυ σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........