Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

'Ενα "γλυκό" απόγευμα στης Μάρως


 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά,5φλυτζανάκια του καφε άχνη ζάχαρι
5 φλυτζανακια του καφέ αλεύρι που φουσκώνει
μόνο του.
 Σπατε τα αυγά σε μια λεκανίτσα
και ριχνετε μεσα σ αυτα και τη ζάχαρη.

 Αφου τα χτυπήσετε καλα να λιώσει η ζάχαρη ρίχνετε και το αλεύρι.
Αν γίνει λίγο σφιχτός ο χυλός ρίχνετε μισο φλυτζανάκι του καφέ νερό.
Το πόσο αρύς η σφιχτός είναι ο χυλός εξαρτάται απο το μεγεθος των αυγών
 Το βάζετε σε ένα ταψι νούμερο 30 και το ψήνετε στους 150
βαθμούς Κελσίου για 20  περίπου λεπτά.
Πρίν το βγάλετε απο το φουρνο το δοκιμάζετε με οδοντογλυφίδα.
Το αφήνετε να κρυώσει ...
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1κρέμα γάλακτος 330 ml,1 φλυτζάνα του τσαγιού ζάχαρη άχνη,1 κουτάκι τυρί κρέμα.
Χτυπάτε το τυρί με την άχνη ζάχαρη και προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος
Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν μια σαντιγί αφράτη που να στέκεται καλά.
 Αφού έχει κρυώσει καλά το παντεσπάνι σας
 Το βγάζετε από το ταψί γυρνώντας το ανάποδα σε μια πιατέλα
 ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ

2 ποτήρια γάλα,2 κουταλιές σούπας ζάχαρη,2 κουταλιές σούπας νες καφέ ,λίγο κονιάκ η ουίσκι.
 Κόβετε το παντεσπάνι στη μέση με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι ,κατά μήκος...
Αφού το έχετε χωρίσει σε δύο μέρη
 Αρχίζετε να ρίχνετε κουταλιές από το σιρόπι που έχετε ετοιμάσει πιο πριν
Ρίχνετε μέχρι να βραχεί καλά όλη η επιφάνεια από το παντεσπάνι.
 Χωρίζετε την κρέμα σε δυο ίσα μέρη.

Και αρχίζετε να την αλείφετε στην επιφάνεια από το παντεσπάνι,το καλύπτετε καλά όλο
 Και μετά αφού στρώσετε τη σαντιγί βάζετε σε ένα στραγγιστήρι σκόνη κακάο και το ρίχνετε πάνω στην επιφάνεια.Για να πέσει καλά το κακάο το βοηθάτε λίγο με το δάχτυλο σας
 Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με πριν για να σιροπιαστεί και το πάνω μέρος από το παντεσπάνι.

Το αλείφετε ξανά με σαντιγί
 Και κοσκινίζετε για άλλη μια φορά με κακάο την επιφάνεια και το γλυκό σας είναι έτοιμο.
Αυτό το γλυκό έχει συνοδέψει πολλά καφεδάκια μας,απόγευμα και πρωί.
Ταιριάζει πολύ ωραία και μετά από φαγητό η με το απογευματινό σας τσάι
Η φίλη μου η Μάρω το φτιάχνει καταπληκτικά και το συγκεκριμένο απόγευμα μου έκανε τη χάρη να το φτιάξει την ώρα που ήμουν εγώ εκεί και εγώ φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να το φωτογραφίσω και να σας το παρουσιάσω...Φτιάξτε το ,είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ τρώγεται άνετα και ευχάριστα...........
                                         ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!

14 σχόλια:

  1. Γεια σου Νέλη μου με τις κατατοπιστικες σου φωτογραφιες και την ομορφη τουρτιτσα σας!
    Καλό απόγευμα!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμίζει λίγο τιραμισού θα έλεγα!
    Υπέροχο δείχνει!!
    Φιλιά Νέλλη μου, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κια μενα τυραμισου μου θυμιζει!!! υπεροχη τουρτα οτι πρεπει για καφεδακι με τις φιλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη συνταγή!!Τέλεια η τουρτίτσα τής Μάρως Νέλη μου!!
    Θά τήν δοκιμάσω σύντομα!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπεροχη συνταγη! ευχαριστουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στην Μάρω και γεια στα χεράκια της για την ωραία της τούρτα!! Για το καφεδάκι μας είναι ότι πρέπει!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο και στη Μάρω, αλλά και σε σένα που μας το έφερες ως εδώ!
    Σε ευχαριστούμε πολύ!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πωπω...τι μου κάνεις τέτοια ώρα...
    Το γλυκό φαίνεται πεντανόστιμο...Πολλά συγχαρητήρια στην γλυκιά Μάρω....!
    Με ξεσήκωσες τώρα...πάω να ψάξω στο ντουλάπι για υλικά
    Φιλιά....
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο γλυκό!
    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τιραμισού μου θυμίζει η όψη του και φαίνεται απλό και νόστιμο !!!! Εντύπωση μου έκανε το γάλα στο σιρόπι !!!!! Ευχαριστούμε τη Μάρω και εσένα φυσικά!!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίο και μαμαδίστικο γλυκάκι!
    Σίγουρα ιδανικό για καφέ και κουβέντα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα Neli, ωραιότατο το γλυκό σου!! Μου άρεσε ίδιαίτερα το σιρόπι για το παντεσπάνι! Πρέπει επίσης να σου πω ότι το τραπεζομάντηλο με τις χάντρες είναι πολύ όμορφο!!! Καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι ωραίο γλυκό! Αλλά και πόσο ιδιαίτερο να βλέπεις να το φτιάχνουν μπροστά σου και να φωτογραφίζεις τη διαδικασία! Προτού εξαφανιστεί ολοκληρωτικά... ;-)
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........