Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Γλώσσα μασχαρίσια στο φούρνο και βραστή λαδολέμονο



Μια γλώσσα μοσχαρίσια,2 λεμόνια,κρασι ασπρο,κοκινο ,μαυρο πιπερι, αλατι,θυμαρι ,κολιανδρο,ελαιόλαδο.
 Αφήνετε αρκετές στο νερό τη γλώσσα για να βγάλει όλο το αίμα και αλλάζετε τακτικά το νερό ,θα το αλλάξετε 2-3 φορές.
Τη βράζετε σε χύτρα ταχύτητος περίπου 1 ώρα.

Την αφήνετε να κρυώσει καλά και βγάζετε την πέτσα της και έτσι μένει μόνο  το κρέας το οποίο κόβετε σε φέτες, ρίχνετε αλάτι μαύρο πιπέρι λεμόνι και λάδι και το τρώτε σαν μεζεδάκι..

 Μπορείτε όμως να τη φτιάξετε και στο φούρνο.
Όπως είναι κομμένη σε φέτες τις βάζετε στη σειρά σε ένα ταψί,ρίχνετε από πάνω κόκκινο και μαύρο πιπέρι αλάτι,κολιανδρο και θυμάρι,το χυμό από τα λεμόνια και το κρασί και τα βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και τις ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.



Τις σερβίρετε σαν μεζεδάκι αλλά άνετα γίνονται και κυρίως πιάτο με σαλάτα και κρασάκι.
Είναι ένα κομμάτι του ζώου που δεν βρίσκεις εύκολα η πολλοί δεν θα το τρώνε κιόλας αλλά είναι πολύ καλός μεζές για ορισμένους
                                       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

11 σχόλια:

  1. Η πεθερούλα μου την έφτιαχνε κοκκινιστή!
    Ξέρω ότι γίνεται και βραστή πολύ νόστιμη.
    Στον φούρνο δεν την είχα ξαναδεί, ωραία ιδέα!
    Φιλιά Νέλλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Νέλη μου, υπέροχο πιάτο!
    Καλό υπόλοιπο Κυριακης!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω φάει ποτέ, μα βλέποντας τις φωτογραφίες σου νομίζω πως θα δοκίμαζα!!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ θα δοκίμαζα αν δεν μου έλεγες τι μέρος του σώματος είναι....αν μου έλεγες δεν υπήρχε περίπτωση χαχαχαχα
    ο πατέρας μου όμως και νομίζω οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τους τσακίζουν τέτοιους μεζέδες!
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημερα καλη μου!
    καλη εβδομαδα να εχεις!
    να περνας παντα ομορφα ευχομαι!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Νέλη μου!!Δέν τήν έχω φάει ποτέ ,αλλά τήν έφτιαχνε η κουμπάρα μου βραστή καί άρεσε πολύ τού άντρα μου!!
    Καί οι δύο συνταγές είναι υπέροχες!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα φαγητό που οι παλαιότεροι τιμούσαν πολύ. Όπως και την γεμιστή σπλίνα αλλά και το συκώτι του μοσχαριού. Τα τελευταία χρόνια μάλλον έχουν "ξεχαστεί" αυτά τα φαγητά για πολλούς. Αλλά μια στο τόσο, αξίζει σίγουρα η δοκιμή τους Νέλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Χρυσούλα μου γλυκιά!!πρωτότυπη η συνταγή σου και ομολογώ κι εγώ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!!η παρουσίαση είναι καταπληκτική και σε προτρέπει να δοκιμάσεις σίγουρα!!!πολλά πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μερικοι τους ακουγεται μπλιαχ αλλα αν δεν το γνωριζεις τι ειναι το τρως κ γλυφεις τα δαχτυλα σου..εγω παντως δεν εχω τετοιο κολλημα...............ειναι απιθανη λεμονατη.....μπραβο για αλλη μια φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΑ ΝΥΚΟΚΥΡΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ (ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ)!!!!!! ΝΕΛΛΗ ΧΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........