Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μόσχαρι με μελιτζάνες


 700 γραμμάρια μοσχάρι,5 μελιτζάνες,2 μεγάλα κρεμμύδια,2 ώριμες ντομάτες,2-3 σκελίδες σκόρδο,μαϊντανό μισό ματσάκι,αλάτι,κόκκινο και μαύρο πιπέρι,1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,ελαιόλαδο,ένα ποτηράκι του κρασιού,καλαμποκέλαιο.
 Βράζετε καλά το μοσχάρι και το κόβετε σε κομμάτια,σχεδόν σαν μπουκιές.
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες σε λωρίδες ,αφού τις έχετε πλύνει πρώτα.
 Τις βάζετε σε ένα σκεύος όρθιες τη μια δίπλα στην άλλη και τις αλατίζετε.
Έτσι  βγάζουν όλη τη στυφάδα τους και είναι έτοιμες για τηγάνισμα.
 Ψιλοκόβετε το μαϊντανό ,τα κρεμμύδια σε κομμάτια,καθαρίζετε τις σκελίδες το σκόρδο τις οποίες βάζετε ολόκληρες στο φαγητό.
Περνάτε και τις ντομάτες από τρίφτη η μίξερ.
 Αφού έχουν βγάλει τα υγρά τους τις στύβετε μια μια για να μην πιτσιλάνε στο τηγάνισμα.
 Αφού τις τηγανίσετε παίρνετε ένα ένα κομμάτι κρέας και το τυλίγετε μ αυτές.
Το πιάνετε με μια οδοντογλυφίδα.
 Τις αραδιάζετε σε ένα ταψί.
Από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα που έχετε κάνει με όλα τα υλικά που έχετε(κρεμμύδι,σκόρδο,μαϊντανό,αλάτι ,τα πιπέρια,λάδι,τις ντομάτες,και τη ζάχαρη)
Αυτά τα έχετε βράσει για 10 λεπτά πριν να τα ρίξετε πάνω στο κρέας.
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 45 περίπου λεπτά.
Το ξεσκεπάζετε και πάρει λίγο χρώμα το φαγητό και το ψήνετε άλλα 15 λεπτά.
Ταιριάζει με κόκκινο κρασί(τουλάχιστον στα δικά μου γούστα),σαλάτα πράσινη και φέτα.
Είναι ένα νόστιμο πιάτο και αρκετά θρεπτικό....
                                             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σταφύλι γλυκό


 1 κιλό σταφύλια σουλτανίνα άσπρη,800 γραμμάρια ζάχαρη,1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι,ένα κλαράκι αρμπαρόριζα η βανίλια.
 Πλένετε καλά τα σταφύλια και χωρίζετε τις ρόγες μια μια σε μια κατσαρόλα.
 Τις βάζετε να βράσουν μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού περίπου 10 λεπτά και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνετε έτσι το σταφύλι 24 ώρες.
 Το βάζετε για βράσιμο και το ξαφρίζετε με ένα κουτάλι.
Όταν δείτε το σιρόπι να πυχτώνει κάπως ρίχνετε μέσα και την αρμπαρόριζα η τη βανίλια.
Το γλυκό είναι έτοιμο να το κατεβάσετε από τη φωτιά όταν ρίξετε μια σταγόνα από το σιρόπι σε ένα πιάτο και αυτή δεν απλώσει.
Μερικά σταφύλια ενώ φαίνεται δεμένο το γλυκό σας αυτά ξαναβγάζουν λίγα υγρά,γι αυτό θα βάλετε το γλυκό στο βάζο μετά από 24 ώρες,γιατί ίσως χρειαστεί να το ξαναβράσετε λίγο.
Το γλυκό αυτό το φτιάχνω πολλά χρόνια και σημαίνει πάντα το τέλος του Καλοκαιριού μιας και συμπίπτει με τον ερχομό του Φθινοπώρου.
Συνοδεύει μια χαρά τα Ελληνικά καφεδάκια σας τα μελαγχολικά και όμορφα απογεύματα.....
                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Καλό μήνα,καλο Φθινόπωρο...........

 Πάει και αυτό το Καλοκαίρι ,μας έκλεισε πονηρά το μάτι,χαμογέλασε παιχνιδιάρικα,και τράβηξε γι άλλους τόπους δίνοντας μας ραντεβού σε λίγους μήνες ξανά.
 Τέρμα οι διακοπές σε ωραία νησάκια με τις παραλίες και τα μπάνια ,τα γραφικά ταβερνάκια ο ζεστός Ήλιος, τα τζιτζίκια ,η ξενοιασιά της άδειας από τη δουλειά και η χαλαρή διάθεση.
 Τέλος οι ατέλειωτες βόλτες στις παραλίες με το δροσερό αεράκι να σου χαϊδεύει το πρόσωπο και το μάτι να κοιτάει το απέραντο γαλάζιο,εκεί που ουρανός και γη γίνονται ένα.
 Καλωσορίζουμε το Φθινόπωρο ,με τη γλυκιά του μελαγχολία τα ζεστά και γλυκά του χρώματα,με τις προετοιμασίες του για το Χειμώνα που θα μας χτυπήσει την πόρτα γρήγορα,με τα παιδιά να ξαναγεμίζουν τα άδεια σχολεία, με τα πρωτοβρόχια του, με το ζεστό αλλά λίγο θλιμμένο Ήλιο του με τον τρύγο ,και τη σπορά του.
 Από μικρό παιδί θυμάμαι με μάγευε αυτή η εποχή, μου άρεσαν οι ωραίοι μεγάλοι περίπατοι μετά το μεσημεριανό φαγητό και το σκόρπισμα των κίτρινων φύλλων από το παραμικρό φύσημα του αέρα.Ναι το παραδέχομαι ότι είμαι τύπος πιο πολύ του Χειμώνα.
 Οι μέρες αρχίζουν και γίνονται μικρές και οι νύχτες όλο και κερδίζουν έδαφος εις βάρος τους,αλλά αποκτάνε μια γλύκα και σου φέρνουν μια παρείστικη διάθεση.Νομίζω ότι τελικά τα πάντα εν Σοφία εποίησε....οι εναλλαγές στη ζωή μας έρχονται να την κάνουν πιο όμορφη πιο ενδιαφέρουσα και πιο γλυκιά.Αρκεί να βλέπουμε και στα δύσκολα το καλό και από το άσχημο πάντα να βγαίνει το θετικό προς τα έξω...Είμαστε σε δύσκολους καιρούς για όλους μας, όμως ας είμαστε αισιόδοξοι και ας φροντίσουμε να δούμε πάντα το ποτήρι μισογεμάτο,ποτέ μισοάδειο η..εντελώς άδειο...χαμόγελο δύναμη και πολλή πολλή αγάπη για τους γύρω μας
Για να καλωσορίσουμε λοιπόν το φθινόπωρο και να σας γλυκάνω λιγάκι,γιατί ίσως μερικοί να μελαγχολήσατε κερνώ γλυκό κουταλιού σταφύλι (η συνταγή λιαν συντόμως χαχαχαα)
Και να σας χαρίσω και ένα τραγουδάκι για να το ακούσουμε όλοι μαζί
Σας φιλώ με αγάπη και σας εύχομαι καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο...και μην ξεχνάτε να λέτε σ αγαπώ στα αγαπημένα σας πρόσωπα..........