Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Πατατοκολοκυθοκεφτέδες


 4 κολοκυθάκια μεγαλούτσικα,4 πατάτες,2 κρεμμύδια,από μισό ματσάκι άνηθο,μαϊντανό και δυόσμο,3 αυγά,1 κούπα φρυγανιά τριμμένη,αλάτι ,πιπέρι,κύμινο,100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο και 100 γραμμάρια φέτα.
1 ποτηράκι μικρο ελαιόλαδο.
 Καθαρίζετε και βράζετε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες αφού τα έχετε κόψει πρώτα σε κομμάτια.
Κόβετε σε μπλεντεράκι τα κρεμμύδια ψιλά.
Πλένετε και κόβετε και τα αρωματικά χόρτα.
 Βάζετε σε μια λεκάνη τις πατάτες και τα κολοκύθια τα οποία έχετε αφήσει στο σουρωτήρι αρκετή ώρα  για να στεγνώσουν από τα υγρά τους.
Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τη φέτα την σπάτε σε μικρά κομμάτια.
 Τα ζυμώνετε όλα καλά και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για καμιά ώρα να σφίξει.
 Στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί
και πλάθετε κεφτέδες από το μείγμα.
 Η τους βάζετε σε αντικολλητικό ταψί με λίγο λάδι στο φούρνο να ψηθούν.
Έτσι δεν τραβάνε λάδια και είναι πιο υγιεινοί.
 Τους ψήνετε στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρονται ζεστοί η κρύοι με τζατζίκι.
                                                               ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!
                                     

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Τσουρεκάκια με σταφίδες & κράνμπερις


 200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, μισό φλυτζανάκι καλαμποκέλαιο 2,5 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,4 βανίλιες,5 αυγά,2 φακελάκια ξερή μαγιά,1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές ανακατεμένες με κράνμπερυς,1,5 φλιτζάνι τσαγιού γάλα.
 Λιώνετε το βούτυρο,βάζετε και το καλαμποκέλαιο και ρίχνετε λίγη ,λίγη τη ζάχαρη.
Ρίχνετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ρίχνετε και τις βανίλλιες.
 Λιώνετε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα
 Τη ρίχνετε στο μείγμα αυγών ζάχαρης και ρίχνετε και όσο αλεύρι σηκώσει για να γίνει μια ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια(κρατάτε λίγο από το βούτυρο και βρέχετε τα χέρια σας για το ζύμωμα για να μην κολλάει η ζύμη)
 Τη σκεπάζετε με μια πλαστική σακούλα και τη βάζετε σε μέρος χλιαρό για να ανεβεί(ανάψτε το φούρνο της κουζίνας στον αέρα στους 40 βαθμούς Κελσίου,φουσκώνει αρκετά γρήγορα μ αυτό τον τρόπο)
 Πλένετε τα κράνμπερις και τις σταφίδες και τα βουτάτε στο αλεύρι.
 Αφού έχει περίπου διπλασιαστεί η ζύμη ,ρίχνετε τις σταφίδες και τα κράνμπερις και την ξανά ζυμώνετε.
 Τη ζυμώνετε αρκετά για να πάνε παντού και να μοιραστούν στο ζυμάρι οι σταφίδες και τα κράνμπερις
 Κόβετε κομμάτια ζύμης και πλάθετε λουρίδες
 Φτιάχνετε διάφορα σχήματα σαλιγκαράκια,πλεξίδες,κ .α
 Τα βάζετε σε μέρος χλιαρό να φουσκώσουν
Αφού τα δείτε να φουσκώνουν τα αλείφετε με αυγό και ρίχνετε πάνω σουσάμι
 Τα ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά η και λιγότερο,εξαρτάται από το φούρνο.
 Τρώγονται σκέτα,αλλά και με μαρμελάδα η μερέντα,και συνοδεύουν τα καφεδάκια σας η το τσάι σας.
                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Μπανανογλυκό


 3μπανάνες,1 κουτί σαντιγί σε σκόνη,1,5 πακέτο μπισκότα τετράγωνα,(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε και μπισκότα σαβουαγιάρ,μπισκότα για βάση μιλφέιγ  η παντεσπάνι)
2 φλυτζάνες τσαγιού γάλα κρύο,5 κουταλιές σούπας σκόνη σοκολάτα,αμύγδαλο φιλέ,σιρόπι καραμέλας.
 Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες
όχι πολύ λεπτές .
 Χτυπάτε τη σαντιγί με το γάλα.
 Τη χτυπάτε μέχρι να πήξει καλά  για να στέκεται ανάμεσα στα μπισκότα.
 Στρώνετε τη πρώτη σειρά να καλυφθεί
καλά ο πάτος από το πλαστικό δοχείο(αν θέλετε το βάζετε και σε ταψάκι πυρέξ)
 Βάζετε την πρώτη στρώση σαντιγί και
βάζετε από πάνω και τις μπανάνες στη σειρά.
 Συνεχίζετε για την επόμενη στρώση με μπισκότα
 Αφού έχετε καλύψει όλη την επιφάνεια χωρίζετε λίγη από τη σαντιγί που έχετε και ρίχνετε μέσα
τη σκόνη σοκολάτα.
 Ανακατεύετε με το κουτάλι καλά να ενσωματωθεί η σοκολάτα με τη σαντιγί.
Την απλώνετε και από πάνω βάζετε τις υπόλοιπες μπανάνες.
 Βάζετε και την τελευταία σειρά μπισκότα.

 Στρώνετε τέλος και την σαντιγί ξανά.
Ψήνετε τα αμύγδαλα για λίγο να πάρουν χρώμα
(εγώ εδώ τα έχω ψήσει στα μικροκύματα για 2 λεπτά)
Τα ρίχνετε πάνω στο γλυκό μαζί με το σιρόπι καραμέλας.










Ρίχνετε αρκετή ποσότητα να καλυφθεί καλά
η επιφάνεια με το σιρόπι
και τα αμύγδαλα(μπορείτε να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας δικό σας,εγώ εδώ έχω του εμπορίου)
Το βάζετε στο ψυγείο και καλό είναι να το έχετε φτιάξει από την προηγουμένη μέρα που θα το κόψετε.
Έτσι κόβετε πιο ωραία κομμάτια.
Είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκάκι,δροσερό
για τώρα το Καλοκαίρι και όχι μόνο.


                                                               ΚΑΛΗ   ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!