Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Καλό Πάσχα


 Αυγά,ξύδι,νερό,μπογιές,ελαιόλαδο.
 Ετοιμάζουμε  τέσσερα πιάτα για να διαλύσουμε τα τέσσερα βασικά χρώματα.(κόκκινο,κίτρινο,μπλε ,πράσινο)
 Βράζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο,να είναι χλιαρά όταν θα αρχίσουμε το βάψιμο.
 Διαλύουμε το κάθε χρώμα με ένα φλυτζανάκι του καφέ ξύδι,ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό  το ανακατεύουμε και αφού διαλυθεί καλά ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάδι στο κάθε πιάτο.(όχι πολλές όσο πιο λίγο είναι το λάδι τόσο το καλύτερο)
 Αρχίζουμε να βουτάμε το κάθε αυγό στα χρώματα ,πρώτα από τη μια άκρη.
 Μέτα πάμε στο επόμενο χρώμα και το βουτάμε από την άλλη μεριά.
 Στο επόμενο χρώμα μετά από την άλλη μεριά.
 Και τελειώνουμε όλα τα χρώματα ,το αυγό έχει πάρει λίγο από το καθένα.

 Το λάδι κάνει αυτά τα περίεργα σχέδια γιατί το χρώμα δεν πάει παντού.
 Μπορείτε επίσης να αρχίσετε από το ανοικτότερο χρώμα,(το κίτρινο να κυλήστε το αυγό να πάρει όλο το χρώμα.)
 Και μετά να το βουτάτε ελαφρά στα υπόλοιπα.
 Από κάθε πλευρά όπως και πριν.
 Πάλι κάνετε την ίδια διαδικασία για όλα τα χρώματα.
Αφού έχετε τελειώσει με όλα τα αυγά,λαδώνετε ένα μαλακό πανάκι και τα γυαλίζετε ένα ένα.
Τα αυγά αυτά τα είχα δει πρώτη φορά όταν ήμουν ακόμη πολύ μικρή.Είχα εντυπωσιαστεί τότε σαν παιδί με όλα αυτά τα χρώματα και τα πολύπλοκα σχέδια.
Μόλις μεγάλωσα λίγο άρχισα να τα φτιάχνω και συνεχίζω μέχρι σήμερα.Είναι νομίζω όμορφα και λίγο ιδιαίτερα.
Με αυτή μου την ανάρτηση θα ήθελα ακόμη να σας ευχηθώ να περάσετε πολύ όμορφα τις μέρες του Πάσχα, με κατάνυξη την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και με υγεία και χαρά ,παρέα με τους αγαπημένους σας την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα.
Να είστε όλοι σας καλά................ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!!!!!!!

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Μαγειρίτσα νηστίσιμη...


 500 γραμμάρια μανιτάρια,2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια,την καρδιά από ένα μαρούλι,μισό ματσάκι άνηθο,μισό ματσάκι δυόσμο,λίγο μαϊντανό,1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα,αλάτι ,πιπέρι μαύρο,1 κουταλιά σούπας αλεύρι,1 κουταλιά σούπας κορν φλάουερ,ένα ποτηράκι ελαιόλαδο,νερό,λίγο κρασί άσπρο,1 λεμόνι.
 Πλένετε καλά τα μανιτάρια και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια με ένα μαχαιράκι.
 Τα ξύνετε και από τη μέσα μεριά γιατί αν μείνει το κάτω μέρος που είναι σκούρο σκουραίνει και το φαγητό.
 Αφού τα καθαρίσετε κόβετε και τα κοτσάνια τους και τα ψιλοκόβετε.
 Κόβετε σε φέτες αρκετά χοντρές τα μανιτάρια.

 Ετοιμάζετε και τα χορταρικά αφού τα έχετε πλύνει πρώτα.
 Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα μανιτάρια με τα υπόλοιπα χορταρικά και αφού τα αφήσετε να μαραθούν αρκετά και να φύγουν τα υγρά που θα έχουν βγάλει τα σβήνετε με το κρασί και το χυμό από το λεμόνι.
 Ρίχνετε και το ρύζι και το αφήνετε να πάρει μια βράση.
Ρίχνετε νερό αρκετό και αφήνετε τη σούπα να βράσει.
Όταν δείτε ότι έχουν βράσει καλά όλα τα υλικά σβήνετε,και αφήνετε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει λίγο παίρνετε μια δυο κουτάλες της σούπας ζουμί από το φαγητό τις βάζετε σε ένα μπλεντεράκι και το χτυπάτε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Το ρίχνετε στη σούπα και ανακατεύετε.

Είναι μια πολύ νόστιμη σούπα που θυμίζει πολύ την κανονική μαγειρίτσα, τη φτιάχνω πάντα κάθε τέτοια εποχή και πάντα αναρωτιέμαι ,γιατί να μην την κάνω και άλλες μέρες του χρόνου. 
Εξάλλου ούτε και την κανονική μαγειρίτσα τη φτιάχνουμε άλλες μέρες..Μάλλον κάποια φαγητά είναι ορόσημα...
                                                         ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Σκορδαλιά πατάτας & Τζατζίκι


 10-15 μικρές πατάτες,1κοκινη πιπεριά,1 πράσινη πιπεριά,5-6 αγγουράκια τουρσί,1 μεγάλο καρώτο, η δυο μικρά,6-7 σκελίδες σκόρδο,αλάτι ,ελαιόλαδο περίπου ένα ποτηράκι του κρασιού ,ξύδι άσπρο η μηλόξυδο,3-4 κουταλιές σούπας.
 Βράζετε ξεφλουδισμένες τις πατάτες σε αλατισμένο νερό αρκετά να μαλακώσουν καλά.
Τις βάζετε σε ένα δοχείο μαζί με το ελαιόλαδο και αρχίζετε να τις πατάτε με ένα πιρούνι.
 Τις πατάτε μέχρι να διαλυθούν καλά και να γίνουν πολτός,συμπληρώνετε αν θέλετε αλάτι και βάζετε και το ξύδι.
 Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά μέσα στις πατάτες
και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Τη σερβίρετε με ψάρι τηγανητό η με κρέας ψητό.
 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό,1αγγουρι,3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο,ελαιόλαδο,λίγο αλάτι και 1-2 κουταλιές σούπας ξύδι.
 Καθαρίζετε το αγγούρι και το τρίβετε στον τρίφτη,το στύβεται ελαφρά να φύγουν τα πολλά  υγρά του για να μην αραιώσει το γιαούρτι.
Καθαρίζετε τις σκελίδες το σκόρδο και τις λιώνετε με το ειδικό εργαλείο η τις κάνετε στον τρίφτη του τυριού.
Τα ανακατεύετε όλα καλά  να ενσωματωθούν
και ρίχνετε ταυτόχρονα και το ελαιόλαδο ,το αλάτι και το ξύδι.
Προσθέτετε αν θέλετε και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο,του δίνει άλλη γεύση και άρωμα.
Συνοδεύει ψητά κρέατα , ντολμαδάκια γιαλαντζί,είναι μεζεδάκι για ούζο,και γενικά τρώγεται σχετικά ευχάριστα με την προϋπόθεση βέβαια να σας αρέσει η μυρωδιά του σκόρδου.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα& Βραβείο

 300 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα,
μια ντομάτα,δύο πράσινα κρεμμυδάκια,
μια κόκκινη πιπεριά,3-4 φύλλα μαρούλι,
μηλόξυδο η ξύδι άσπρο,αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο.


Βράζετε καλά τα φασόλια και τα στραγγίζετε να φύγουν τα νερά τους.
Πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε ,ανακατεύετε μαζί με τα φασόλια και ρίχνετε το αλάτι το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Η σαλάτα διατηρείται 2-3 μέρες στο ψυγείο και είναι πολύ νόστιμη.

Ένα πολύ όμορφο και χαριτωμένο βραβείο μου έδωσε το μπλόγκ της αγαπημένης γιαγιάς Κασσιανής.http://giagiakassiani.blogspot.gr.
Και μετά από λίγο καιρό μου το έδωσε και πάλι η αγαπημένη Έλεναhttp://elenas1986.blogspot.gr.
Σόφη και Έλενα σας ευχαριστώ πολύ.Πρέπει να απαντήσω και σε κάποιες ερωτησούλες,.
Λοιπόν νομίζω το έχω ξαναπεί έφτιαξα το μπλόγκ για ένα ειδικό λόγο,για να το αφιερώσω σε ένα πολυαγαπημένο πρόσωπο.
Επισκέπτομαι διάφορα μπλογκς  με ποικίλα θέματα και τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα ,στο καθένα πάντα κάτι ωραίο έχεις να πάρεις από αυτόν που το έχει.
Από θέματα? Συνήθως μαγειρική είναι το αγαπημένο μου θέμα,όμως μου αρέσουν και άλλα.
Λέξεις που χρησιμοποιώ πολύ είναι μάλλον ότι έχει να κάνει με υλικά μαγειρικής,ας  πούμε αλάτι και ελαιόλαδο κυριαρχούν μέσα.
Το βραβειάκι το χαρίζω σε όποιον  θέλει να το πάρει είναι πολύ όμορφο και έτσι που αναβοσβήνει  κιόλας είναι ακόμη πιο γλυκό.
Θα ήθελα ακόμη να ζητήσω συγγνώμη από τα κορίτσια που μου το χάρισαν γιατί άργησα να το βάλω στο μπλόγκ μου.
 Φιλιά σε όλους και να περνάτε καλά...και χαμόγελο πάντα είναι μεγάλη η δύναμη του.