Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Εύκολο και νόστιμο σαγανάκι



 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη,1 πράσινη πιπεριά,1 κοκκινη ,1-2 καυτερές πιπερίτσες,10 φέτες κασέρι γκούντα,150 γραμμάρια φέτα, 1 χοντρη φέτα καβουρμά,(μοσχαρίσιο η κοτόπουλο,εγώ εδώ έχω βάλει απο κοτόπουλο,αν δεν έχετε καβουρμά η ενδεχομένως δεν ξέρετε τι είναι βάζετε μπουκίτσες κοτόπουλου που προηγουμένως τις έχετε σωτάρει να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά).
 Μισό ποτηράκι ελαιόλαδο,ρίγανη λίγο πιπέρι μαύρο ,λίγο αλατι.

 Κόβετε σε κυβάκια τον καβουρμά,η το σωταρισμένο στήθος κοτόπουλου
 Ρίχνετε απο πανω τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες,τις καυτερές τις βάζετε ολόκληρες για να μην αφήσουν  όλη την κάψα τους μέσα στο σαγανάκι.

Ρίχντε τη φέτα τριμένη χοντρά
και τη ρίγανη.











 Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και αφού τις στρώσετε πάνω απο τη φέτα ρίχνετε και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζετε με το κασέρι καλά την επιφάνεια βάζοντας τις φέτες τη μια κοντά στην άλλη και σταυρωτά ώστε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια.

Το ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων  για 20 λεπτά,αν δεν έχετε μιροκυμάτων το βάζετε σε κανονικό φούρνο αλλά θα το ψήσετε λιγο περισσότερο,δηλαδή για 30 λεπτά.         
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για ούζο και τσίπουρο ,αλλά μπορεί να γείνει και ένα πολύ καλό κύριο πιάτο ειδικά αν το συνοδέψετε με τηγανιτές πατάτες.
Αν το φτιάξετε για παιδιά η άτομα που δεν τους αρέσει το καυτερό φυσικά το παραλλείπετε...

                                   ΚΑΛΗ   ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

31 σχόλια:

  1. Νέλλη μου ,πάλι μου άνοιξες την όρεξη με ένα τόσο απλό και εύκολο μεζέ !!
    Και λίγο τσιπουράκι θα ήταν ότι έπρεπε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,είναι πολυ καλό μεζεδάκι για το τσίπουρο....εσυ θα ξέρεις και τι είναι καβουρμας σίγουρα.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Χρυσούλα...
    παρέλαβα τα super!! σουβεράκια και τα καλούδια που μου έστειλες και θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ -πολύ!! Με συγκίνησες πραγματικά...είσαι πολύ γενναιόδωρο πλάσμα!! Τα φωτογράφισα και σύντομα θα τα δεις σε σχετική ανάρτηση...!
    *******
    Το σαγανάκι σου με εντυπωσίασε και είναι μια καλή λύση για ένα γρήγορο κι εύκολο μεζεδάκι...
    Καβουρμάς??...Δώσε τα φώτα σου...τι κρέας είναι? Αν βάλω κοτόπουλο χάνει στη γεύση?
    Σε χαιρετώ κι εύχομαι να τα περνάς όμορφα...
    Πολλά φιλιά...♥
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καβουρμας Αννα ειναι κομματια κρεας μοσχαρι η κοτοπουλο βρασμενο με μπαχαρικα αλλα να εχει αρκετο λιπος και μετα το φιταχνουν σαν αλλαντικο και το πουλανε στα σουπερ μαρκετ
      αλλλα μπορεις να φτιαξεις και μονη σου,και κοτοπουλο να βαλεις ομως ωραιο θα γινει το σαγανακι σου.Πολλα φιλακια και σε ευχαριστω για τα πολυ καλα σου λογια.

      Διαγραφή
  3. Σούπερ νόστιμο, από τα πιο "πλούσια" σαγανάκια που έχω δει!!
    Λίγο κρασάκι ή τσιπουράκι από δίπλα, και τι άλλο θέλουμε??
    Φιλιά Νέλλη μου, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε Ελενα μου,είναι οντως πολυ νοστιμο και ταιριαζει πολυ και με τα δυο που ανεφερες,πολλα φιλια και απο μενα.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα καλή μου Νέλι..ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας τις συνταγές/προτάσεις σου και που τα εξηγάς τόσο εύκολα και απλά... τα καυτερά δεν μου αρέσουν , αλλά φαίνεται νόστιμο το σαγανάκι σου
    και γω έχω την ίδια απορία με την Αννιώ , τι είναι καβουρμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρεας Βρασμενο με μπαχαρικα,μαλλον το εχουμε μονο εδω στα μερη μας,και εγω ευχαριστω πολυ για τα σχολια,πολλα φιλια.

      Διαγραφή
  5. Υλικά αγαπημένα σε ένα ορεκτικό που τρώγεται ασταμάτητα υποψιάζομαι!
    Υπέροχο... και λίγα λέω!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως το λες ασταματητα,πολυ καλο,φιλια και απο μενα Ερμιονη μου.

      Διαγραφή
  6. αμααααααααααααααααν που να βρω βρε καβουρμααααααααααααα? χαχχαχα............αμαν τι παθαμε παλι νυχτιατικα.......τι να σου κανω θα μου πεις να μην μπανεις τετοιες ωρες σε "επικινδυνα" σπιτακιααααααααααααα............τωρα τι να παω να τσακισω?την φασολαδα που τελειωσα πριν καμια ωρα.......ωρε θα ζεματαει ο τεντζερης..........θα τζιβαρισου τουν καταπινουμ.........οπως λεει και η πεθερα.........χαχχαχα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχ βρε Σοφακι μου μ εκανες και γεασα,αυριο να το φτιαξεις που εχετε και ωραιο καβουρμα εσεις εκει ,θα σ αρεσει σιγουρα αντε πολλα φιλια και να προσεχεις τουν καταπινους ...χαχαχαχαχαχ

      Διαγραφή
  7. Ααααααααα, τέλειο !!!
    Πάω να δω τι είναι ο καβουρμάς !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιζω να βρηκες και να το εφτιαξες,φιλια.

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Νέλλη...
    Βάζω το τσίπουρο-))
    Πω πω..τι τέλειο σαγανάκι,μόνο εδώ θα μπορούσα να δω τέτοια νόστιμη συνταγή!!!!Καβουρμάς ,ούτε εγώ ξέρω τι είναι..χαχααααααααααα
    Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρεας με λιπος μαζι και μπαχαρικα,ελα τοτε να πιουμε ενα τσιπουρακι χαχαχαχαχα,φιλακιααααααααα

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Νέλη μου!!!Ουόαου!!!Φοβερός μεζές καί συνταγή!!!Οτι πρέπει μέ ουζάκι!!!
    Θά τήν δοκιμάσω μέσα στό Σ/Κ!!!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τη φτιαξεις και να πιειτε ουζακι με τον αντρα σου,πολλα φιλια.

      Διαγραφή
  10. Τι πειρασμός είναι αυτός;;; Δεν χορταίνω να βλέπω το λιωμένο τυράκι και να φαντάζομαι όλα τα καλούδια που κρύβονται από κάτω... Εννοείται ότι θα άδειαζα το πήλινο ολομόναχη! Σιγά μην αφήσω να μου το φάνε οι άλλοι! χαχαχα!
    Φιλάκια πολλά, Νέλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χχαχαχαχαχ α φτιαξτο κοριτσακι μου ,ευκολο και νοστιμο,και εγω μονη μου το αδειαζω χαχαχα το φτιαχνω και για κυριο πιατο μερικες φορες,πολλα φιλακια και απο μενα.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Νελλίτσα μου..τι απίστευτο σαγανάκι μας έκανες σήμερα εδώ?δεν βρίσκω λόγια με τέτοια συναρπαστικά υλικά!!να σου πω για τον καβουρμά σύμπτωση μας έφεραν δώρο απο Β.Ελλάδα τον περασμένο μήνα και έκανα μία συνταγή δικής μου έμπνευσης με ζυμαρικά μελιτζάνα,σκόρδο,παρμεζάνα κάτι σε Ιταλικό..εάν είχα τη δική σου πρόταση τότε σίγουρα θα είχαν όλοι εντυπωσιαστεί.έσκασα λίγο να σου πω που είδα την συνταγή-κατόπιν εορτής-αλλά δεν πειράζει..ελπίζω να μου ξανατύχει καβουρμάς!!απίθανη ανάρτηση γλυκιά μου φίλη!!!άπειρα φιλάκια..ένα όμορφο Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ξανατυχει φανταζομαι και τοτε να το φτιαξεις εχει πολυ ωραια γευση,αν θες να δοκιμασεις ομως μπορεις να βαλεις κοτοπουλο,σ ευχαριστω για τα καλα λογια.πολλα πολλα φιλια και απο μενα.

      Διαγραφή
  12. Τέλειο Νέλη μου, σκέτος πειρασμός!!!Με μια μπυρίτσα δίπλα ακόμη καλύτερο!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι οπως το λες Ελενη μου,παει πολυ με ολα τα ποτα.Φιλακια και απο μενα.

      Διαγραφή
  13. Και χωρίς ούζο και χωρίς τσίπουρο, εγώ θα το τιμούσα δεόντως Νέλη καλή μου, παρέα με μπόλικο φρεσκοψημένο ψωμάκι.
    Εξαιρετικό.
    Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω οπως εσενα το τιμαω ,μη νομιζεις χαχαχαχα,πολυ λιγες φορες εχω πιει ουζακι αλλα ειναι ομως πολυ καλος ουζομεζες ,οπως θελει ο καθενας το τιμαει,καλο σου βραδυ.

      Διαγραφή
  14. ¸.•°♪♬♫º°
    Sempre que venho no seu blog, fico com muita fome.
    Os ingredientes são simples mas deliciosos, o visual dos pratos... uma tentação!!!!

    ❥ Bom fim de semana!
    Beijinhos.♩♫♬°º•.¸
    Brasil.°º✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ μπράβο Νέλλη μας άνοιξες την όρεξη και είναι και αργά! αύριο κιόλας στο μεσημερινό θα το φτιάξω!!! φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε φτιαξτο,ευκολο ειναι,και πολυ νοστιμο,πολλα φιλια και σε σενα

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........