Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Χταπόδι στο φούρνο

 1 χταπόδι,1 κιλό μικρές πατάτες,2 καρότα,
2 ντοματούλες,1 σκελίδα σκόρδο,ρίγανη,
1 κλαράκι δενδρολίβανο,κόκκινο πιπέρι,
κρασί άσπρο 1 ποτηράκι,1 ποτηράκι ελαιόλαδο
αλάτι,σάλτσα ντομάτας,λίγο νερό.

Πλένετε καλά και βράζετε το χταπόδι,να μαλακώσει αρκετά.



 Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και ρίχνετε αλάτι και ρίγανη πάνω,καθαρίζετε και μια σκελίδα σκόρδο την οποία αφήνετε ολόκληρη.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το μισό λάδι και τηγανίζετε τις πατάτες αφού τις χαράξετε πρώτα σταυρωτά.
Βάζετε και τα καρότα μαζί τα οποία τα έχετε κόψει στη μέση.
Ρίχνετε το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι .
Αφού τηγανιστούν και κοκκινίσουν τα σβήνετε με το κρασί.
Τα αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις και τα βγάζετε.
 Στο ίδιο λάδι βάζετε τις ντομάτες με το σκόρδο και ένα κλαράκι δενδρολίβανο.
Τις τηγανίζετε για λίγο.
 Αφού τις βγάλετε βγάζετε και το δενδρολίβανο και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας(δεν αφήνετε πολύ το δενδρολίβανο γιατί έχει πολύ έντονη μυρωδιά και πικρίζει).
 Βάζετε και τη σάλτσα στο πυρέξ που έχετε τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό.
Σκεπάζετε το πυρέξ και το βάζετε στο φούρνο στο αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Το ψήνετε όσο να φύγουν τα πολλά υγρά.
Το δοκιμάζετε σε μία ώρα αν έχουν ψηθεί οι πατάτες σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το πυρέξ μέσα για να ψηθεί ακόμη λίγο με τη θερμοκρασία του φούρνου.
Το σερβίρετε με ότι σαλάτα σας αρέσει και κρασί άσπρο
                     ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

44 σχόλια:

  1. Λατρεύω τα θαλασσινά, άρα πάει κατευθείαν στα αγαπημένα το πιάτο..
    Φιλιά πολλά..καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου αρέσει τότε σίγουρα,μαγείρεψε το και πες μου εντυπώσεις,φιλιά και απο μένα καλή Κυριακή.

      Διαγραφή
  2. Πριν πολλά χρόνια, μια φίλη μου μου είπε "δοκίμασε να φτιάξεις το χταπόδι στον φούρνο με πατάτες"
    Από τότε έγινε αγαπημένη μας συνταγή!
    Από τα πολύ νόστιμα και χορταστικά πιάτα της νηστείας και όχι μόνο!
    Φιλιά Νέλλη μου, καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά ταιριάζουν πολυ αυτές οι δύο γεύσεις και όπως ψήθηκε στο φούρνο έγινε μαλακό και ζουμερό,καλό βράδυ,φιλιά.

      Διαγραφή
  3. Λαχταριστό, απολαυστικό και τέλεια μαγειρεμένο, όπως όλα όσα μας προτείνεις!

    Νέλη μου να έχετε μια όμορφη, γιορτινή ημέρα με καλό καιρό για αύριο.
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα τόσο καλά σου λόγια,είμαι πολύ χαρούμενη να τα ακουώ απο σένα,καλο βράδυ.

      Διαγραφή
  4. Νέλλη μου , φαίνεται νοστιμότατο !!
    Ένα χορταστικό πιάτο για να ταΐσεις αρκετούς !
    Να έχετε μία όμορφη και χαρούμενη μέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά να τους ταίσεις και να μείνουν και ευχαρηστημένοι γιατί είναι νόστιμο,καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  5. Μμμμ νοστιμιά!!Πολύ όμορφη η συνταγή σου Νέλη μου!!Λατρεύω τό χταπόδι καί θά τήν δοκιμάσω!!Καλά νά περάσετε αύριο!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα νόστιμο πιάτο πες μου εντυπώσεις αν το φτιάξεις,καλό βράδυ,φιλάκια.

      Διαγραφή
  6. Δεν μου αρέσει Νέλι μου το χταπόδι, δεν έφαγα ποτέ μου..Φιλούθκια και σ ευχαριστώ για τη συμπαράσταση στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε δυνατοί και εύχομαι να περάσουν όλα,καλό βράδυ,φιλάκια.

      Διαγραφή
  7. Πολύ λαχταριστό το χταποδάκι σου! Να είσαι καλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ ,είναι όντως νόστιμο και μαλακό μ αυτον τον τρόπο μαγειρέματος,και εσύ να είσαι καλα.

      Διαγραφή
  8. Νέλη μου, λατρεύω το χταπόδι και το δικό σου φαίνεται καταπληκτικό! Πλήρες φαγάκι, ψημένο εξαιρετικά! Φαντάζομαι τη γεύση και τη μυρωδιά...
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα είναι στις αγαπημένες μου γεύσεις και ετσι γίνεται μαλακό και μυρωδάτο ναί,πολλά φιλιά και απο μένα.

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία η συνταγή σου και με απλά υλικά. Φαίνεται νοστιμότατο!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί είναι πολύ απλή και πολύ νόστιμη,καλά να περνάς και εσυ.

      Διαγραφή
  10. Δεν το έχω φτιάξει ποτέ στο φούρνο. Λατρεύω τα θαλασσινά και το χταποδάκι αποτελεί μεγάλη αδυναμία! Θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε το ,μαγειρευεται σιγά σιγα και γίνεται πολύ τρυφερό και νόστιμο.

      Διαγραφή
  11. Πο πο πο θα το δοκιμασω σιγουρα δεν εχω φτιαξει ποτε χταποδακι και θελω πολυ ειδικα τωρα στην νηστια!!!
    Φιλακια πολλα Νέλλη μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε εύχομαι να το φτιάξεις για πρώτη φορά και να σας αρέσει η συνταγη,φιλάκια πολλά και απο μένα.

      Διαγραφή
  12. Νέλη μου καταπληκτικό φαγάκι, δεν το έχω δοκιμάσει έτσι!!!Τέλειο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου είναι όντως νόστιμη συνταγή,φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  13. Νιαμ νιαμ... το αγαπημένο μου !!!
    Μούφτιαξες τη διάθεση γλυκειά μου
    Φιλάκια πολλά
    Σόφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόφη μου,χαίρομαι αν σου έφτιαξε η διάθεση ,είναι εύκολη συνταγή ,δοκίμασε την φιλάκια πολλά και απο μένα.

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα και καλή (έστω και μισή) εβδομάδα Νέλη μου.
    Χταποδάκι καλόμαγειρεμένο, είναι πάντα μεζές πρώτης τάξεως :-))
    Εδώ εσύ του έδωσες πραγματικά άλλο άρωμα με το δενδρολίβανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί του πήγε πολύ ωραία σαν αρωμα,και έγινε και νόστιμο και ζουμερό,καλό βράδυ Πηνελόπη μου.

      Διαγραφή
  15. Καταπληκτικό το νηστήσιμο φαγάκι σου. Έχω ένα χταποδάκι στην κατάψυξη οπότε σίγουρα θα το φτιάξω έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε το αξίζει τον κόπο πιστεψε με,καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  16. Καλή σου μέρα, Νέλη!
    Τι ωραίο φαγάκι έφτιαξες με το χταπόδι που συνήθως το ετοιμάζουμε για μεζέ!
    Πολύ επιμελημένο, καλοψημένο και με γεύση μοναδική!
    Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια,ναι είναι η αλήθεια ότι και εγώ πιο πολυ στα μεζεδάκια το έχω το χταπόδι αλλά εδώ μας βγήκε ενα ωραίο χορταστικό πιάτο,καλό βραδυ.

      Διαγραφή
  17. κοκκινιστο? δεν το σκεφτηκα ποτε.................το δαντελωτο πια προκομενη κορη το κανε? η μαμα η γιαγια.............ή μηπως η κορη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται πολύ ωραίο,δοκίμασε το,εγώ με τα χεράκια μου το έκανα το δαντελωτό ,ωραίο?καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  18. αμάν Νέλλη μου,τι νόστιμο!!!!Μου τρέχουν τα σάλια!!!Και τι καταπληκτική η παρουσία σου!!!Είσαι απίθανη-)))
    πολλα φιλιά και καλό νόστιμο βράδυ-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ,για τα καλά λόγια,είναι εύκολη συνταγή αλλά πολύ νόστιμη,πολλά φιλιά και απο μένα ,καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα φιλενάδα μου!! Αφού μετέτρεψα το τριήμερο σε πενταήμερο εμφανίστηκα ξανά! :)) Το χταποδάκι μου ανοίγει την όρεξη βραδιάτικα. Μμμμ μάλλον θα μπει στην λίστα μου με τα σαρακοστιανά. Τα μανιτάρια τα έφτιαξα χθες με λευκά μανιτάρια ( όπως έγραφες στην συνταγή) και κάποιος ξετρελάθηκε! Μήπως μπορείς να φανταστείς ποιός; Επίσης οι πένες έγιναν ανάρπαστες και χωρίς κεφαλοτύρι παρακαλώ! :)) Εγώ δεν τόλμησα να δοκιμάσω! :(
    Καλό ξημέρωμα!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε καλώς την ,βρε καλώς την εύχομαι να περασες ωραία τις μέρες αυτές,αυτός που είχε ξετρελαθεί και με τις υπολοιπες συνταγες? χαχαχαχα ,αντε να τις φτιαχνεις είναι εύκολες,και αυτή είναι πολύ ωραία και εμπνευση της τελευταίας στιγμής,αλλά βγήκε σούπερ, σε φιλω γλυκά.

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα!Το φαγάκι σου το λάτρεψα!Το χταποδάκι είναι απο τα πολύ αγαπημένα μου!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν το φας νομίζω ότι θα σου αρέσει πολύ έτσι όπως είναι μαγειρεμενο,φιλάκια πολλά και σε σένα.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........