Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Γαύρος παστός πικάντικος

 1κιλό γαύρο,300 γραμμάρια αλάτι ψιλό,1 μπουκάλι ξύδι,
3 πιπερίτσες καυτερές,2 φύλλα δάφνης,ελαιόλαδο
καλαμποκέλαιο(προαιρετικά μια σκελίδα σκόρδο).
Καθαρίζετε το γαύρο από τα κεφάλια και τα εντόσθια και τον πλένετε καλά.Τον στρώνετε σε σειρά σε ένα πλαστικό δοχείο.
 Ρίχνετε από πάνω αλάτι αρκετό.
Την επόμενη σειρά την στρώνετε σε αντίθετη φορά προς την πρώτη ,σταυρωτά δηλαδή και ξαναρίχνετε αλάτι.Συνεχίζετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια.
 Αφήνετε τα ψάρια με μισό λεμόνι αρκετές μέρες.Αυτά θα βγάζουν υγρά,θα στραγγίζετε κάθε φορά το υγρό.Αυτό θα κρατήσει περίπου μια εβδομάδα,η και λιγότερο .Θα καταλάβετε ότι τα ψάρια σας είναι έτοιμα όταν θα δείτε να είναι στεγνά.
 Βάζετε ένα μπουκάλι ξύδι μέσα στα ψάρια και τα αφήνετε έτσι περίπου μισή ώρα.
Τα βάζετε μέσα σε βάζο μαζί με τη δάφνη τις πιπερίτσες και αν θέλετε και το σκόρδο,εγώ εδώ δεν έχω βάλει.Γεμίζετε το βάζο με λάδι ως επάνω ,δεν είναι όλο ελαιόλαδο ,βάζετε και λίγο καλαμποκέλαιο ,γιατί  έτσι είναι πιο καλό ,το έχω δοκιμάσει.Βέβαια είναι στη δική σας προτίμηση πάντα.Διατηρείται και έξω από το ψυγείο αλλά αν αργήσετε πολύ να το φάτε καλύτερα να το έχετε σε μέρος δροσερό.Συνοδεύει πολύ ωραία τα ουζάκια σας αλλά και τα όσπρια σας.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κουλουράκια βανίλιας

 1 φλιτζάνι του καφέ καλαμποκέλαιο,1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη,1 βανίλια,1 αυγό,μισό μπαίκιν πάουντερ ,και αλεύρι όσο σηκώσει.(1 αυγό για να αλείψετε τα κουλουράκια από πάνω)

(Αυτά είναι τα υλικά για μια δόση κουλουράκια,και οι φωτογραφίες  μέχρι και τη ζύμη είναι με αυτή την ποσότητα,στο ταψί τα κουλουράκια,είναι σε διπλή δόση ,το γράφω αυτό για να μην απορείτε πως δεν σας βγήκαν τόσα πολλά.)
 Ρίχνετε το λάδι το αυγό το μπαίκιν πάουντερ,και τη βανίλια σε μια λεκανίτσα (εγώ ρίχνω δύο βανίλιες για τι μου αρέσει το άρωμα της πολύ)
 Ρίχνετε λίγο ,λίγο και το αλεύρι και ανακατεύετε με το χέρι.
 Το ζυμώνετε να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή και να μην κολλάει στα χέρια.
 Κόβετε μια ποσότητα ζυμαριού και πλάθετε ένα κορδόνι.
 Το κόβετε διαγώνια με ,ένα μαχαιράκι αφού αφαιρέσετε τις άκρες για να έχουν κι αυτές λοξό σχήμα.
 Στρώνετε τα μπαστουνάκια σε ένα ταψί που έχετε βάλει λαδόκολλα.
 Τα αλείφετε με ένα πινέλο με το αυγό που το έχετε χτυπήσει πρώτα.
 Βάζετε επάνω και αρκετό σουσάμι.
Τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 25 λεπτά της ώρας .
Η μέχρι να δείτε ότι κοκκίνισαν καλά.Είναι πολύ οικονομική και νόστιμη συνταγή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Βραβείο απο τη Γιωργία

Ένα βραβειάκι  μου χάρισε η φίλη Γεωργία http://armoniaart.blogspot.gr/.Την ευχαριστώ πάρα πολύ από τα βάθη της καρδιάς μου.Το βραβείο συνοδεύετε από 11 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσω.Και είναι οι εξής
1)Τι σου αρέσει να φοράς πιο συχνά;
  Παντελόνι ,το βρίσκω πιό βολικο.
2)Τι διασκέδασες πιο πολύ Σχολείο η Πανεπιστήμιο;
Το Σχολείο,Πανεπιστήμιο δεν πήγα γιατί στα είκοσι μου είχα δύο παιδιά.
 3)Αγαπημένο βιβλίο
Το να ζεις ν αγαπάς και να μαθαίνεις του Λεό Μπουσκάλια
4)Ένα πράγμα που φοβάσαι .
Να μη μείνω κατάκοιτη σε ένα κρεββάτι.
5)Τι σε οδήγησε στο blogging?
Είχα ένα ειδικό λόγο ,αλλά και βλέποντας άλλα blogs.Mε κέρδισε ο χώρος.
6)Αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ;
Η μάσκαρα.
7)Η πιο τρυφερή ανάμνηση.
Εδώ όσο και να προσπάθησα να βρω μια μόνο δεν τα κατάφερα.Μου έρχονται στο νου πολλές και όλες πολύ τρυφερές κατ εμε.Μήπως είμαι λίγο παραπάνω συναισθηματική τελικά;
8)Τι προτιμάς; Ελαφρύ η βαρύ μακιγιάζ;
Ελαφρύ έως καθόλου.
9)Ένα πράγμα που σου αρέσει να κάνεις πολύ.
Να κάθομαι το Χειμώνα δίπλα στο τζάκι να το βλέπω να καίει,με ηρεμεί.
10)Καμία φοβία;
Υψοφοβία,δεν μπορώ να κοιτάξω κάτω ούτε από το δεύτερο όροφο ενός σπιτιού,νομίζω ότι θα με πάει κάτω.
11)Κραγιόν η lipgloss?
Κραγιόν ,δε μου αρέσει η λιπαρή αίσθηση του lipgloss.


Tώρα πρέπει να το δώσω και εγώ μαζί με την αγάπη μου σε 5 μπλογκοσπιτάκια που έχουνε κάτω από 200 μέλη .Το δίνω λοιπόν στο..http://confusedmindblog.blogspot.gr/  Παρασκευή μου με όλη την αγάπη μου.
http://okipostisfantasias.blogspot.gr Αλεξάνδρα μου να το χαρείς εύχομαι.
http://craftmakesmyday.blogspot.gr/Φωτεινούλα μου να το χαρείς εύχομαι και πάντα έχεις το χιούμορ που έχεις.
http://alyonapar.blogspot.gr/Γλυκιά Αλυόνα  δικό σου ,με πολλή αγάπη.
http://saospy17.blogspot.gr/Εύχομαι να το χαρεις.


   



Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μα που πήγε;

Αχ ,βαχ ,τι με βρήκε τον έρμο και σκοτεινό;Γύρισα  κατάκοπος από τη δουλειά και τι να δω;Το σπίτι άδειο και  έρημο.Έλειπε η γυναίκα μου αλλά λείπανε και μερικά πράγματά της.Όπα τι έγινε εδώ λέω μεγάλε;Μας την πέσαν;Η κυρία έκοψε λάσπη;Με παράτησε;Πήγε σ άλλες πολιτείες πως το λένε;Μπα δεν μπορεί δε θα μου το έκανε εμένα αυτό.Θα πάω έξω να την περιμένω.Κάπου εδώ γύρω θα τριγυρίζει.Σε καμιά φίλη για καφέ;Στο σούπερ μάρκετ; θα δούμε.
 Μπα σα να πέρασε μου φαίνεται η ώρα και άργησε θα μας πάρει η νύχτα.Βρε λες να μην ήμουν εγώ σωστός απέναντί της; Μπα μια χαρά ήμουν.
 Όπα αεροπλάνο είναι αυτό;Βρε λες να πήρε κάνα τέτοιο και άντε να τη βρεις τώρα.Ας ξανακαθίσω να την περιμένω και ας μη βάζω κακό με το νου μου.Δεν μπορεί είναι καλή γυναίκα και πιστή δε θα μου έκανε κάτι τέτοιο.
 Αλλά κι εγώ κυρία την είχαμε τα ωραία της τα φορέματα,στις σαλονάρες της.Τι έγινε και μου έφυγε ξαφνικά;
 Ας περιμένω λίγο ακόμη εδώ έξω.Θα με δει εδώ και θα χαρεί που την περιμένω στην αυλή.Πω πω με πήρε η νύστα.Και σαν να παραπέρασε η ώρα.Βρε λες να μη γυρίσει πίσω;
 Όπα με κοιτάνε και οι γείτονες.Τι να κάνω;Θα πάω μέσα ρεζίλι έγινα ,να σκεφτώ και τι άλλο μπορώ να κάνω.Τώρα που το ξανασκέφτομαι μήπως τη φόρτωνα λίγο παραπάνω με δουλειές;Μήπως ήμουν λίγο περισσότερο απαιτητικός;Μπα δε νομίζω.Αυτή ποτέ δεν έκανε παράπονο.Ήταν άξια γυναίκα,τα κατάφερνε σε όλα,ήμουν ήσυχος ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει.Για να πάρω τηλέφωνο το θείο.Αυτός μεγαλύτερος είναι και κάτι θα ξέρει να μου πει περισσότερο.

"Έλα θείε τι γίνεσαι;Πως πάνε τα κέφια;"
"Πως πάνε,άσε και μη ρωτάς"
"Που σε βρίσκω θείε ,θα θελα να μου δώσεις συμβουλές τι να κάνω.Γύρισα στο σπίτι και έλειπε η γυναίκα μου.Δεν καταλαβαίνω τι έγινε,τι να κάνω πες μου.
"Χα! εμένα ρωτάς;Στους δρόμους με βρίσκεις,και εγώ τη θεία σου ψάχνω.Από προχτές λείπει"
"Πω πω τι λες μπάρμπα μου;Άντε περαστικά μας."
"Εμ ανηψούδι μου πολύ στο τρέξιμο την είχα τη θεία σου κι αυτή η έρμη να τα προλάβει όλα. Θα μαύρισε το μάτι της και πήρε δρόμο αγύριστο".
"Ρε το σόι τόχει σκέφτηκα από μέσα μου,και του είπα μη  στεναχωριέσαι θείε μου θα γυρίσουν"
Το έλεγα πιο πολύ για να το ακούω μόνος μου.
"Ανηψιέ από πρίν τα προσέχουν αυτά,τώρα άστα,θα δούμε τι θα γίνει.Άντε σε κλείνω τώρα να συνεχίσω το  ψάξιμο.Αν δεις τη γυναίκα σου, που δεν το  νομίζω δηλαδή,δως της χαιρετίσματα."
Ρε λες να είχε δίκιο ο θείος;Εμ μεγαλύτερος είναι κάτι παραπάνω θα ξέρει.Και τι είπε; Την ψάχνει τρεις μέρες; Ωχ ομαδική έξοδο μου φαίνεται κάναν οι γυναίκες.
Αφού αυτός δεν τη βρήκε ούτε και η δικιά μου θα γυρίσει.Ε  ρε γλέντια.Την πατήσαμε.Θα πω σε όλους ,φίλους και γνωστούς.Τις γυναίκες σας και τα μάτια σας.Μη σας φύγουν όπως μου έφυγε και μένα,ναι ναι.....

Στο ρόλο του παρατημένου συζύγου ο Ρούμπυ,ο σκυλάκος της φίλης μου της Φρίντας ,της το είχα πει ότι μια μέρα θα τον κάνω πρωταγωνιστή .Ελπίζω να σου άρεσε Φρίντα ό ρόλος που του έδωσα.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί

 Tην ψύχα απο ένα ψωμί του μισού κιλού,250 γραμμαρια καρύδια,6 σκελίδες σκόρδο,αλάτι  1 κουταλάκι του γλυκού κοφτο ,2 κουταλιές σούπας ξυδι,ενα ποτηράκι κρασιού όχι πολυ γεμάτο ελαιόλαδο.
Μουσκεύετε το ψωμί και το στίβετε  να φύγουν τα υγρά.Το βάζετε στο μπλέντερ με τα καρύδια το ξύδι ,το αλάτι και τα σκόρδα και ενω το χτυπάτε κάθε λίγο το σταματάτε και ριχνετε  το λάδι.Οταν δείτε ότι έχουν γίνει όλα μια αλοιφή η σκοραδαλιά σας είναι έτοιμη.Την σερβίρετε με γαλέο τηγανητό ,μπακαλιάρο,πέρκα και αλλα.Εδώ εγώ την έχω βάλει δίπλα σε γλαύκο ένα ψάρι που δεν το ήξερα και το ανακάλυψα στο σούπερ μάρκετ.Μου άρεσε πολυ.                ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Λικέρ δυόσμου

 Δυόσμο ανθισμένο(τόσο ,όσο να γεμίσει ένα βάζο του ενός κιλού)500 γραμμάρια ζάχαρη,750ml βότκα (ένα μπουκάλι)2 γαρύφαλλα.
 Κόβετε το δυόσμο όταν είναι ανθισμένος καλά,τον πλένετε και κόβετε τα άνθη περισσότερο και λιγότερα φύλλα και τα βάζετε μέσα σε ένα βάζο.
 Βάζετε μετά τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα.
 Και το γεμίζετε μέχρι επάνω με τη βότκα.(ένα βάζο του κιλού παίρνει ακριβώς 750ml βότκα)Το αφήνετε στο βάζο για 2 περίπου εβδομάδες ενώ κατά καιρούς το κουνάτε να λιώνει η ζάχαρη
Το σουρώνετε γιατί θα έχει μικρά ανθάκια σίγουρα ,το περνάτε από το σουρωτήρι μια και δυο ίσως φορές.Και το λικέρ σας είναι έτοιμο να το πιείτε και να το κεράσετε σε φίλους και επισκέπτες.Κάνει πολύ καλό ένα σφηνάκι από αυτό σε βαρυστομαχιά και γενικά σε διαταραχές και επίσης για αρκετή ώρα θα έχετε μια δροσερή αίσθηση στο στόμα σας.Το λικέρ μπορεί να γίνει και με καθαρό οινόπνευμα η κονιάκ άχρωμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!



Η Έρη απο το απο το μπλόγκ http://eri-captaincook.blogspot.gr μου έδωσε τη σκυτάλη για να πω για τα 7 δεν τα δικά μου σύμφωνα μα κάποιο παιχνιδακι ,λοιπον είναι....
1)Δεν μου αρέσει να κοιμάμαι σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο.
2)Δεν έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό με αεροπλάνο.
3)Δεν μου αρέσουν τα πράσα μαγειρεμένα ,ενω με τρελαίνουν ωμά.
4)Δεν μπορώ να πιώ παγωμένο νερό ,μου αρέσει δροσερό.
5)Δεν μπορώ καθόλου την ξιπασια,με εκνευρίζει αφάνταστα.
6)Δεν ξέρω να φτιάχνω κατασκευές και ζηλεύω με την καλή έννοια όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που βλέπω να γίνοντιαι στη μπλογκογειτονιά.
7)Δεν μου αρέσουν καθόλου τα ταξίδια που έχουν σαν μεταφορικό μεσο το πλοίο γιατί φοβάμαι τη θάλασσα.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Παπρικάσι

 1 κιλό πιπεριές για  γέμισμα,2 ντομάτες ώριμες μεγάλες,400 γραμμάρια φέτα,1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο,ρίγανη και αλάτι,1 καυτερή πιπεριά η μπούκοβο.
 Πλένετε και καθαρίζετε από τους σπόρους τις πιπεριές τις κόβετε σε ροδέλες και τις βάζετε σε ένα τηγάνι να τηγανίζονται.
 Κόβετε τις ντομάτες φέτες αρκετά χοντρές και τις αλατίζετε ελαφρά.
 Τις βάζετε κι αυτές να τηγανιστούν.Αφήνετε την κάθε φέτα να τηγανιστεί καλά  και μετά τη γυρίζετε προσεκτικά για να μη διαλυθεί.
 Οι πιπεριές πρέπει και αυτές να πάρουν χρώμα μέσα στο τηγάνι,σ αυτές δε ρίχνουμε αλάτι γιατί θα μπει η φέτα.
Τη ρίχνουμε λοιπόν τρίβοντας την με το χέρι σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.Την αφήνουμε στη φωτιά πολύ λίγο γιατί λιώνει αμέσως.Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό μαζί με τις τηγανητές ντομάτες και τηγανητές πατάτες.                     Είναι ουζομεζές αλλά εμείς το τρώμε και μια χαρά για κύριο πιάτο.                                          
Τη συνταγή την έμαθα από την πεθερά μου αλλά αυτή την έφτιαχνε με μυζήθρα και χωρίς την τηγανητή ντομάτα ,εγώ την έχω αλλάξει λίγο.                                       ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ακόμη ένα βραβείο...

Ακόμη ένα βραβειάκι.
                                                                                                                                                           Είμαι πολύ χαρούμενη και για αυτό.                                                                                                       Η γλυκιά μου Παρασκευή μου το χάρισε κι αυτό.http://confusedmindblog.blogspot.gr.Λοιπόν ένα περίεργο πράγμα με αυτή τη γυναίκα.Κάθε φορά που θα τη σκεφτώ θα μου έχει ένα βραβείο η θα έχει κάνει μια ανάρτηση με συνταγές μου,η θα έχει έρθει να μου αφήσει ένα γλυκό σχόλιο στο μπλόγκ.Με μερικούς ανθρώπους μάλλον έχουμε περίεργους κώδικες επικοινωνίας. Την συμπαθώ χωρίς να την ξέρω ούτε εξ όψεως ,και φαίνεται ότι κι αυτή αισθάνεται το αντίστοιχο.  Παρασκευή μου εύχομαι ότι μα ότι καλύτερο για σένα και την οικογένεια σου και να σου τα φέρει όλα ο θεός και η μοίρα όπως τα σχεδίασες στο μυαλό σου.Σε νιώθω φίλη έστω και από μακριά και εύχομαι κάποια στιγμή να τα πούμε και από κοντά.Επίσης εύχομαι να προλάβω μια φορά να σου δώσω εγώ πρώτη ένα βραβείο.χαχαχααχχαα.Σε φιλώ γλυκά.
Εγώ με τη σειρά μου το χαρίζω.
1)http://www.madamepelagie.blogspot.gr/
2)http://elenas1986.blogspot.gr/
3)http://profanws8adunatisw.blogspot.gr/
4)http://www.geysimentas.blogspot.gr/
5)http://stamonopatiatisfantasias.blogspot.gr/
6)http://christinad-christinascorner.blogspot.gr/
7)http://syntageskardias.blogspot.gr/
8)http://ergoxeiromadrinas.blogspot.gr/
9)http://pineliapin.blogspot.gr/
10)http://starhomecraft.blogspot.gr/

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μηλόπιτα

 4 μήλα,1 κούπα ζάχαρη,200 γραμμάρια μαργαρίνη,1 κουταλιά της σούπας κανέλα (κοφτή)
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
5 αυγά,1 κούπα ζάχαρη,3 βανίλιες,1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,μισό κουταλάκι μπαικιν παουντερ.
 Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα,και τα απλώνετε στον πάτο του ταψιού(το ταψί να είναι νούμερο 30).Τα βάζετε λίγο στριμωχτά γιατί αν ψηθούν μαζεύουν.Κόβετε τη μαργαρίνη κομμάτια και τη ρίχνετε από πάνω ,ρίχνετε και τη ζάχαρη και την κανέλα.
 Τα βάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, όσο να ετοιμάσετε τη ζύμη.
 Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν αφράτα.Ρίχνετε τη βανίλια ,το μπαίκιν πάουντερ και το αλεύρι ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.(η ζύμη να είναι προς το αραιό,σαν χυλός)
 Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί με τα μήλα που έχετε βγάλει από το φούρνο και το αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο.
 Το ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.Το ψήνετε για μισή περίπου ώρα ,η το δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα ,αν το τρυπήσετε και βγει στεγνή σημαίνει ότι η μηλόπιτα σας είναι  ψημένη.
Όταν  βγάλετε το ταψί από το φούρνο το αφήνετε για λίγο να κρυώσει και το γυρνάτε ανάποδα σε μια πιατέλα.Έτσι τα μήλα έρχονται από πάνω και η ζύμη πάει κάτω.Αν θέλετε όταν το σερβίρετε της βάζετε λίγη σαντιγί και τριμμένο καρύδι.   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα βραβείο απο το Greco

Aυτός είναι ο GRECO  o σκύλος της Βασιλικής με το φίλο του τον Blaki.Μου χάρισε το βραβείακι  που βλέπετε τον ευχαριστώ πολύ και του λέω πως κάνει πολύ καλή δουλειά σαν μπλόγκερ,να συνεχίσει έτσι ,και θα τον βοηθάει και  η Βασιλική που και πού.Το βραβειάκι αυτό εγώ πρέπει να το χαρίσω σε 5 αγαπημένα μπλόγκς και όποιος το πάρει πρέπeι να απαντήσει στις εξής ερωτήσεις
 1)Ποια είναι η αγαπημένη σου ράτσα σκύλου?
2)Σε ποιό ζώο έχεις ιδιαίτερη αδυναμία?
3)Έχεις κατοικίδια και αν ναι τι ζωάκια είναι?
4)Εσύ πως περνάς τα απογεύματα σου με τους καλύτερους φίλους σου?

Λοιπόν πρώτα θα απαντήσω εγώ και μετά θα σας πω σε ποια μπλόγκς το χαρίζω με τη σειρά μου.

Η αγαπημένη μου ράτσα σκύλου είναι το κανίς,εξάλλου τέτοιο είναι το δικό μου.
Τα σκυλάκια είναι οι αδυναμία μου αλλά μου αρέσουν και οι γάτες.
Έχω κατοικίδια ,ναι το Ρόκυ μου,μια γατούλα που έκανε κατάληψη τώρα τελευταία στην αυλή μου και έχει φέρει το σκύλο μου στα πρόθυρα νευρικής κρίσης,μια καρδερίνα ,και μία χελωνίτσα.
Εγώ τα απογεύματα με τις φίλες μου τα περνάω πίνοντας καφεδάκι πλέκοντας μερικές φορές, πάμε όλες μαζί βόλτες,η κάνοντας ομαδικό μπειμπισίτιγκ μιας και όλες είμαστε γιαγιάδες.
Αυτααααααααααα......
Και τώρα θα ήθελα αυτό το βραβείο να το πάρουν...
http://effiessweethomedesigns.blogspot.gr/
http://my-3d-origami.blogspot.gr/
http://scroodgejkok.blogspot.gr/
http://el-newseye.blogspot.gr/
http://aspa-katathesipsixis.blogspot.gr/
Φιλιά πολλά Greco και σ ευχαριστώ για άλλη μια φορά,να χαίρεσαι την αφεντικίνα σου,τη Βασιλικούλα και τα  μάτια σου ε? Καλή Σχολική Χρονιά Βασιλική μου.Φιλάκια πολλά.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Φιλέτα μπακαλιάρου με λαχανικά &Δώρο

 4 φιλέτα μπακαλιάρου φρέσκου η κατεψυγμένου 1 κιλό πατατούλες μικρές,4 καρότα,2 λεμόνια,1 μεγάλο κρεμμύδι, μισό ποτηράκι κρασί άσπρο,κόκκινο πιπέρι , αλάτι μαϊντανό.
 Καθαρίζετε τις πατάτες και αφού τις πλύνετε τις χαράζετε ελαφρά σταυρωτά ,και τα καρότα επίσης,το ίδιο κάνετε και με το κρεμμύδι.Πλένετε και ρίχνετε αλάτι,πιπέρι κόκκινο και κρασί στο ψάρι.Το αφήνετε έτσι για όση ώρα πάρει να βράσουν τα λαχανικά.
 Τα βάζετε όλα μαζί με το λάδι, το αλάτι  και το πιπέρι σε μια κατσαρόλα(εγώ έχω ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι που με βολεύει πολύ) και τα τηγανίζετε ελαφρά.Τα σβήνετε με το χυμό από τα λεμόνια και λίγο κρασί.
Αφήνετε να πάρουν έτσι μερικές βράσεις  και ρίχνετε νερό όσο να σκεπαστούν καλά.Τα βράζετε όσο να μαλακώσουν.Μόλις δείτε ότι έγιναν(τα τσιμπάτε με το πιρούνι) ρίχνετε αρκετό μαϊντανό και το ψάρι.Αφήνετε να βράσουν 10 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.                     ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!






Το πρωί πίνοντας τον καφέ μου στην αυλή είδα τον ταχυδρόμο να πλησιάζει και να μου φέρνει ένα μεγάλο φάκελλο από αυτούς που συνήθως μας στέλνουν κάτι
Έχετε ένα δεματάκι μου είπε.Κοίταξα για τον αποστολέα και είδα το όνομα της Αλιόνας.http://alyonapar.blogspot.gr/Είχε έρθει το δωράκι που είχε κερδίσει ο γατούλης μου. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο όμορφο .Το αδικούν οι φωτογραφίες πολύ .Φτιαγμένο με μεράκι και προσεγμένο.ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ  για άλλη μια φορά και της εύχομαι καλή Σχολική χρονιά μιας και η Αλιόνα μας είναι μικρούλα και μαθήτρια Να είσαι καλά κοπέλα μου και να σε χαίρεται η οικογένειά σου.Φιλάκια πολλά και ειλικρινή.