Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Λεμονάκι μυρωδάτο

Όσο ξινά είναι τα λεμόνια άλλο τόσο χρήσιμα είναι για την κουζίνα του κάθε σπιτιού.Δέν νοείται σαλάτα χωρίς λεμόνι. Νοστιμίζει φαγητά κατσαρόλας, η φούρνου ,αρωματίζει γλυκά,αλλά είναι πολύ καλό και  σαν καλλυντικό στο δέρμα,αλλά και να εξουδετερώνει μυρωδιές. Θα σας δείξω δύο συνταγές με λεμόνι εύκολες ,είναι και οι δυο παρμένες από φίλους.Πρώτα τη λεμονάδα,δροσιστική και με πολύ ωραία γεύση.                                                                       2 λεμόνια,ζάχαρη υπολογίζετε με τη γεύση ,ανάλογα πόσο ξινή τη θέλετε 1 κουτάκι σόδα,παγάκια.                                                   Στίβετε τα λεμόνια,ρίχνετε τη ζάχαρη και αφού ανακατέψτε λίγο να λιώσει η ζάχαρη ρίχνετε τη σόδα και τα παγάκια.                                                                                                                                                                                                                    Τώρα θα σας δείξω ένα λικέρ με λεμόνι.Πολλοί από σας θα το ξέρετε μάλλον σαν λιμοντσέλο.....Φλούδες από λεμόνι,1λίτρο καθαρό οινόπνευμα,800 γραμμάρια ζάχαρη ,1 λίτρο νερό.  Γεμίζετε δύο βάζα μέτρια με φλούδες λεμονιού και βάζετε μέσα και το οινόπνευμα.Το αφήνετε έτσι γύρω στις 15 μέρες Βράζετε το νερό με τη  ζάχαρη ,όσο να λιώσει η ζάχαρη.Μόλις κρυώσει ρίχνετε και το οινόπνευμα από τα βάζα με τα λεμόνια..Το πίνετε παγωμένο η και με πάγο τριμμένο μέσα , έχει πολύ ωραίο άρωμα.Το καλύτερο είναι να το φτιάξετε με δικά σας λεμόνια από το περιβόλι σας,η τη γλάστρα σας. Έχουν πιο δυνατό άρωμα και το λικέρ γίνεται πιο μυρωδάτο.                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!

Λικέρ κεράσι

Κεράσια ,ζάχαρη ,γαρύφαλλα και κανέλα.                        ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ     1λίτρο νερό 1λίτρο καθαρό οινόπνευμα 500 γραμμάρια ζάχαρη.                                                                                                            Γεμίζετε ως τη μέση ένα μπουκάλι με μαύρα κεράσια(να είναι φαρδύ το στόμιο του μπουκαλιού για να μπαίνουν άνετα μέσα) Βάζετε μετά ζάχαρη  περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού μερικά γαρύφαλλα και ένα ξυλάκι κανέλα. Τα αφήνετε σέ ένα μέρος που έχει ήλιο όσο τα κεράσια να βγάλουν το χυμό τους και να λιώσει η ζάχαρη. Τ ο κουνάτε πού και πού για να βοηθήσετε τη ζάχαρη να λιώσει. Μόλις δείτε ότι έχουν βγάλει χυμό ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό.Το βράζουμε λίγο ,όχι να δέσει και αφού κρυώσει ρίχνουμε μέσα το καθαρό οινόπνευμα.(το βρίσκετε σε σούπερ μάρκετ η σε κάβα ποτών ,αν δε βρείτε μπορείτε να κάνετε το λικέρ και με βότκα).  

Γλυκό κουταλιού κεράσι

 1 κιλό κεράσια(όποια θέλετε ξανθά η μαύρα αρκεί να είναι τραγανά) 750 γραμμάρια ζάχαρη,1 ποτήρι του κρασιού νερό, 1 λεμόνι.
Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια(αφού τα έχετε πλύνει και βγάλετε και τα κοτσανάκια). Βράζετε για λίγο το νερό και τη ζάχαρη και ρίχνετε και τα κεράσια.Τα βράζετε για 5 λεπτά και αφού τα βγάλετε από τη φωτιά τα αφήνετε για 24  ώρες στην κατσαρόλα. Τα βράζετε όσο να δέσει το γλυκό και προς το τέλος ρίχνετε και το λεμόνι(ρίχνετε αν θέλετε ρίχνετε μέσα μια βανίλια). Όσο βράζει θα βγάζει αφρούς , θα τους βγάζετε με ένα κουτάλι. Θα καταλάβετε ότι έδεσε το γλυκό αν ρίξετε μια σταγόνα από το σιρόπι σ ένα πιάτο και δεν απλώσει κατευθείαν.      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Γεμιστές ....αλλά διαφορετικές!

Η συνταγή που θα σας δείξω σήμερα δημιουργήθηκε τυχαία.  Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να φτιάξω να είναι θρεπτικό ,αλλά και νόστιμο και αρεστό σε όλους στην οικογένεια.   Κάποια φίλη μου είχε πει ότι φτιάχνει πιπεριές που τις γεμίζει με φέτα και αυγό και μετά τις τηγανίζει για ουζομεζέ.  Από αυτό αφορμή  εγώ είπα θα κάνω περίπου αυτό αλλά με υλικά που τρώμε όλοι ευχάριστα στο σπίτι και θα το βάλω στο φούρνο για πιο ελαφρύ.  Και κάπως έτσι πειραματίστηκα την πρώτη φορά.  Σιγά σιγά και φτιάχνοντας το άπειρες φορές αφού από την πρώτη φορά το αποδέχτηκαν όλοι έφτασα στο αποτέλεσμα που θα δείτε σήμερα......

 17 πιπεριές (κέρατα,σέρβικα,κατσίκια  εξαρτάται πώς ξέρετε εσείς ότι τα λένε,αλλά να είναι φαρδιά για να παίρνουν αρκετή γέμιση μέσα)                                               300γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό ,300 γραμμάρια κασέρι γκούντα,400 γραμμάρια φέτα,1 ζαμπονάκι κονσέρβα( κυκλοφορούν πολλές μάρκες ,εξαρτάται πιο σας αρέσει εσάς).1 μεγάλη ντομάτα ,η 2-3 μικρές ώριμες,                              5   κουταλιές ελαιόλαδο,ρίγανη.                                
                                                                                                                                                      Πλένετε τις πιπεριές και αφού κόψετε τα κοτσάνια κόβετε και λίγο πιο κάτω,καθαρίζετε τους σπόρους. Τρίβετε τα κασέρια ,το ζαμπονάκι τη φέτα και τις ντομάτες,ρίχνετε το λάδι και τη ρίγανη και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.                                                                                                                          Γεμίζετε μια μια πιπεριά και πατάτε τη γέμιση καλά για να πάρει μια καλή ποσότητα μέσα η κάθε πιπεριά γιατί θα λιώσουν τα τυριά μετά και θα αδειάσει  αρκετά.  Αφού τις γεμίσετε όλες τις βάζετε σε μια γάστρα και  ρίχνετε λίγο λάδι ακόμη.                                                                                                                                                                                                          Νερό δε βάζετε καθόλου θα βγάλουν υγρά τα υλικά του φαγητού.  Τις ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου  45 λεπτά .                                                                                                                                                     Ανοίγετε το καπάκι της γάστρας και αφήνετε να ροδίσουν  οι πιπεριές.Τις συνοδεύετε αν θέλετε με πατάτες τηγανητές και όποια σαλάτα σας αρέσει.     (ωραίο γίνεται το φαγητό και με πιπεριές Φλωρίνης.)                                              ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!                                        

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Σαρδέλες φούρνου

1 κιλό σαρδέλες,1 κρεμμύδι μεγάλο ,μαϊντανό ,μισό ματσάκι ,1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο , μισό ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί,1 λεμόνι,μια ντομάτα ώριμη ,ρίγανη ,αλάτι .κόκκινο και μαύρο πιπέρι,μια πιπεριά πράσινη ,1 λεμόνι.
Πλένετε τις καθαρισμένες σαρδέλες τις αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο κόκκινο πιπέρι. Τις αφήνετε καμιά ώρα έτσι .  Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι σε κομμάτια,κόβετε το μαϊντανό,την πιπεριά σε ροδέλες,τη ντομάτα σε κυβάκια.  Στρώνετε τις σαρδέλες στο ταψί κυκλικά. Ρίχνετε από πάνω όλα τα υλικά και τελευταίο το λάδι και το κρασί .(το λεμόνι σε φετάκια ).  Το ψήνετε στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου στην τελευταία κάτω σχάρα του φούρνου.(Αν δείτε  ότι είναι δυνατή φωτιά και μαυρίζουν από πάνω τα λεμόνια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς Κελσίου)  Όταν μείνουν μόνο με το λάδι οι σαρδέλες σβήνετε το φούρνο...Τις συνοδεύετε με σαλάτα πράσινη και άσπρο παγωμένο κρασί                 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Το πορφυρούν χρώμα

 Κόκκινο το χρώμα του πάθους ,του έρωτα, της τόλμης ,της φιλοδοξίας αλλά και του θυμού. Εγώ λέω της ομορφιάς, κατά τη γνώμη μου όλα τα κόκκινα λουλούδια έχουν μια ξεχωριστή γοητεία και λάμψη.Σου φτιάχνουν τη διάθεση και μένει το βλέμμα σου περισσότερη ώρα απ οποιοδήποτε χρώμα. Ένα μπουκέτο από κόκκινα τριαντάφυλλα είναι πάντα ευπρόσδεκτο και μάλιστα σε κάνει να νιώθεις κολακευμένος γιατί είναι κάτι πολύ όμορφο και αριστοκρατικό . Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει το τραγουδάκι που λέει για το κόκκινο γαρύφαλλο? Πόσο  εντυπωσιακό είναι το φλογερό  μιας κόκκινης ζέρμπερας. Ακόμη και το κόκκινο της παπαρούνας που φυτρώνει μόνη της στα λιβάδια την Άνοιξη είναι  πανέμορφο...  Εδώ θα σας δείξω μερικά από αυτά που έχω εγώ...Ίσως σας αρέσουν.....


Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Πιπεριές & Ντοματες γεμιστές


 10 πιπεριές,2 μεγάλες ντομάτες,μισό κιλό κιμά,250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα,1 κρεμμύδι,αλάτι ,πιπέρι ,κόκκινο και μαύρο,1,5 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,δυόσμο,βασιλικό,2 σκελίδες σκόρδο,μαϊντανό μισό ματσάκι ,3 μικρές πατάτες 2 ποτήρια νερό.,δυο κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας.
Πλένετε και καθαρίζετε τούς σπόρους από τις πιπεριές.  Κόβετε από πάνω τις ντομάτες και τις αδειάζετε με ένα κουταλάκι ,(αυτό που αδειάσατε από τις ντομάτες το βάζετε στη γέμιση).                                                                                                                                                                          Τρίβετε το κρεμμύδι ,κόβετε το μαϊντανό,το δυόσμο ,το βασιλικό,το σκόρδο και τα βάζετε να τσιγαριστούν μαζί με το ένα ποτήρι λάδι (το υπόλοιπο λάδι το κρατάμε για να το ρίξουμε στο ταψί πριν το βάλουμε στο φούρνο για ψήσιμό)και τον κιμά  σ ένα τηγάνι.                                                                                                                                                                                                         Ρίχνετε το αλάτι ,τα πιπέρια και αφού ψηθεί λίγο ο κιμάς ρίχνετε και το ρύζι το οποίο έχετε καθαρίσει και πλύνει πιο πριν,τον πελτέ της ντομάτας ,ρίχνετε και ένα ποτήρι νερό. Το αφήνετε να βράσει λίγο και το κατεβάζετε από τη φωτιά.                                                                                                                                                 Γεμίζετε τις πιπεριές και τις ντομάτες και τις βάζετε σ ένα ταψί ,(εγώ τις βάζω ξαπλωτές τις πιπεριές).Βάζετε και τις πατάτες κομμένες .                                                                                                                                                       Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι ,αλάτι και ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ανάβετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.Αφού ψηθεί το φαγητό για μια ώρα περίπου βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το φαγητό να κάνει κρούστα. το σβήνετε όταν δείτε ότι οι πιπεριές έχουν πάρει χρώμα από πάνω...                            ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Αμπελόφυλλα σε βάζα


 1 κιλό αμπελόφυλλα,15 φλυτζάνια τσαγιού νερό,2 φλυτζάνια τσαγιού ξύδι,μισό φλιτζάνι τσαγιού αλάτι ,μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
Αυτή η εποχή είναι ιδανική για να φτιάξετε αμπελόφυλλα σε βάζα ώστε να έχετε τα αγαπημένα σας ντολμαδάκια γιαλαντζή όλες τις εποχές του χρόνου. Τώρα λοιπόν που τα φύλλα στις κληματαριές είναι τρυφερά και φρέσκα μπορείτε να μαζέψετε και να φτιάξετε. Η συνταγή που θα σας δώσω είναι καταπληκτική. Σύμφωνα με το δικό μου γούστο πάντα τα ντολμαδάκια που θα φτιάξετε με τα φύλλα που έχετε κλείσει σε βάζα είναι πιο νόστιμα και γευστικά και από αυτά που θα φτιάξετε με φύλλα φρέσκα.Δεν είναι δική μου η συνταγή μου την έδωσε μια γειτόνισσα και της αξίζουν συγχαρητήρια.                                                                                                                                Παίρνετε λοιπόν τα αμπελόφυλλα τα πλένετε τα αφήνετε να στεγνώσουν και μετά τα τυλίγετε 10-10 σαν πούρο και τα βάζετε μέσα σε καθαρά βάζα.  Αφού γεμίσετε τα βάζα κάνετε ένα μείγμα από νερό ,ξύδι και ζαχαρη το οποίο αφήνετε να βράσει . Το κατεβάζετε από τη φωτιά και γεμίζετε ένα ένα τα βάζα μ αυτό όπως είναι καυτό.                                                                                                                                        Όταν γεμίσει το κάθε βάζο το κλείνετε καλά και το γυρνάτε ανάποδα με το καπάκι προς τα κάτω και τα αφήνετε έτσι για 24 ώρες.  Τα αποθηκεύετε σ ένα ντουλάπι κι έχετε ωραιότατα φύλλα όποια ώρα θέλετε να φτιάξετε ντολμαδάκια.  Η ποσότητα του υγρού που θα φτιάξετε μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα βάζα σας μπορεί να φτάσει αλλά μπορεί και να σας περισσέψει .Βλέπετε και κάνετε ανάλογα                                                                                               ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Πορτοκαλί ομορφιές

 Και ήρθε η σειρά των πορτοκαλί λουλουδιών.       Το πορτοκαλί είναι ένα φωτεινό και ζωηρό χρώμα,θυμίζει  ήλιο,καλοκαίρι και φως πολύ.  Σημαίνει ευτυχία,χαρά και ομορφιά. Πολλοί λένε ότι συμβολίζει ισορροπία πνευματική αλλά και   μεγαλοπρέπεια.  Είτε βλέπεις μια μαργαρίτα ,είτε βλέπεις ένα τριαντάφυλλο το μάτι σου μένει εκεί μαγνητισμένο να θαυμάζει την ομορφιά τους   Έχει άπειρα λουλούδια φαντάζομαι σ αυτή την απόχρωση που δε θα μπορούσα να έχω στον κήπο μου όλα.Θα σας δείξω αυτά που έχω εγώ και γι άλλη μια φορά θα περιμένω να μου πείτε αν σας άρεσαν.....Δες τε τα λοιπόν και τα ξανά λέμε.....                 




Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Μπριζόλες χοιρινές με κριθαράκι

 2 μπριζόλες χοιρινές,1 καρώτο ,1 πράσινη πιπεριά,1 φλυτζανάκι ,ελαιόλαδο,αλάτι ,πιπέρι μαύρο και κόκκινο,μαϊντανό λιγότερο από μισό ματσάκι,ρίγανη,μισό ποτηράκι άσπρο κρασί ,νερό,μισό σακουλάκι κριθαράκι χονδρό,1 κουταλιά πελτέ ντομάτας η φρέσκες ντομάτες.
Είναι πολλές οι φορές που μας  μένει κρέας ψημένο μετά από μια γιορτή,ένα Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι,,μια συγκέντρωση με φίλους,   Μπορείτε με απλά υλικά και λίγη φαντασία να κάνετε ένα καινούριο πιάτο και να είναι πολύ νόστιμο και γρήγορο επίσης. Εγώ θα σας δείξω μπριζόλες χοιρινές με κριθαράκι.                                                                                 Κόβετε λοιπόν τις μπριζόλες σε κομματάκια και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα.(Τα υλικά είναι  είναι προσαρμόσιμα σ αυτή τη συνταγή,εδώ θα σας δώσω για 2 μπριζόλες τις αναλογίες.)                                                                                                      Κόβετε το μαϊντανό ψιλό ,το  καρώτο σε  κυβάκια,την πιπεριά σε ροδέλες,αλάτι , πιπέρι μαύρο και κόκκινο ,ρίγανη και το λάδι.  Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και την βάζετε στο μάτι της κουζίνας. Αφού μαραθούν λίγο ρίχνετε και το κριθαράκι για να τηγανιστεί κι αυτό στο λάδι.Έτσι γίνεται πιο σπυρωτό. Ρίχνετε το κρασί για να σβήσετε το φαγητό ,τη ντομάτα και νερό όσο να σκεπαστεί και λίγο παραπάνω.  Το αφήνετε να βράζει περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και το σβήνετε ενώ έχει ακόμη λίγο ζουμί.Μέχρι να το σερβίρετε αυτό θα το έχει απορροφήσει και θα μείνει μόνο με το λάδι.                                                                                                                                                                                                  ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!  

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Ρόζ πινελιές


Σήμερα θα ήθελα να σας δείξω λουλούδια σε τόνους ροζ. Το ροζ θεωρείται το χρώμα της θηλυκότητας ,της παιδικής αγνότητας και της αιώνιας νεότητας.   Οπότε ένα ροζ λουλούδι τα εκφράζει όλα αυτά μαζί.   Θα σας δείξω λουλούδια από φούξια ,βαθύ ροζ,πιο απαλό και γενικά σε όλους τους τόνους.  Έχω ακούσει ότι  τις ροζ αζαλέες τις χάριζαν οι ερωτευμένοι στις αγαπημένες τους. Το ροζ τριαντάφυλλο όταν το βλέπεις σου δημιουργεί συναισθήματα τρυφερότητας και γαλήνης.  Πανέμορφη επίσης είναι και μια ανθισμένη ροζ μανόλια,δύσκολα παίρνεις το βλέμμα σου από πάνω της.  Αλλά κι ένα ροζ γεράνι λάμπει στο φως του ήλιου και του καλοκαιριού. Ένα γαρύφαλλο είτε είναι σκούρο ροζ είτε  είναι ανοιχτό ,μικρό η μεγάλο σε μαγνητίζει βλέποντας το . Δες τε μερικά ροζ λουλούδια λοιπόν και θαυμάστε τα,ελπίζω να σας αρέσουν.....

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Ντολμαδάκια Γιαλαντζή

400 γραμμάρια αμπελόφυλλα, 3 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι, 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο .2 ματσάκια κρεμμυδάκια ,1 μεγάλο κρεμμύδι (όσο πιο πολύ κρεμμύδι βάλουμε μέσα τόσο πιο ωραία γίνονται τα ντολμαδάκια ),μισό ματσάκι άνηθο ,μισό ματσάκι δυόσμο και λίγο μαϊντανό,αλάτι, πιπέρι,λεμόνι.         Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ρίχνετε για λίγη ώρα σε νερό που βράζει για να ζεματιστούν.(Δε θέλει πολλή ώρα ,ίσα ν αλλάξουν χρώμα και τα βγάζετε).        Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και τα κόβετε αφού βέβαια τα έχετε πλύνει πρώτα.    Μετά πλένετε και ψιλοκόβετε το δυόσμο,τον άνηθο και το μαϊντανό.  Τα βάζετε  σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με τη μια φλιτζάνα λάδι ,το πιπέρι και το αλάτι  για να μαραθούν.   Πλένετε το ρύζι που κι αυτό το έχετε καθαρίσει πριν και αφού έχουν μαραθεί τα χορταρικά αρκετά το ρίχνετε κι αυτό μαζί με το χυμό του λεμονιού και μισό ποτήρι νερό,   Τ αφήνετε να πάρει μια δυο βράσεις και το σβήνετε.    Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση παίρνετε ένα ένα φύλλο και αφού βάλετε μια κουταλιά  απ αυτήν το τυλίγετε και τα βάζετε κυκλικά στην κατσαρόλα.   Όταν τελειώσει η πρώτη σειρά βάζετε τη δεύτερη και συνεχίζετε μέχρι να τυλίξετε όλα τα φύλλα.   Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και βάζετε νερό όσο να τα σκεπάσει και βάζετε ένα πιάτο από πάνω για να μην ξετυλιχτούν βράζοντας , Τώρα θα σας πω ένα τρικ που κι εγώ έμαθα από μια φίλη.Για να μην κουνιέται το πιάτο από πάνω γεμίζουμε μια μεγάλη κούπα του καφέ με νερό και το βάζουμε πάνω στο πιάτο .Έτσι με το βάρος δεν κουνιέται και τα ντολμαδάκια μένουν μια χαρά στη σειρά τους.   Τα βράζουμε μέχρι να πιουν το νερό τους.                  Τρώγονται με γιαουρτάκι η τζατζίκι ,αλλά ξέρω και πολλούς που τα προτιμούν με τυρί φέτα                                                                                               ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!                      

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Μίσος ή σεβασμός;

 Δείχνοντας σας πιό κάτω τα άσπρα μου λουλούδια και θέλοντας να συνεχίσω να σας δείχνω κάθε φορά και ένα χρώμα,προχωράω να σας δείξω σήμερα τα κίτρινα. Λένε ότι το κίτρινο χρώμα στα λουλούδια έχει δύο έννοιες .Γι άλλους σημαίνει μίσος ζήλια,απιστία  και γι άλλους  πολυτέλεια και   σεβασμό.      Άρα όπως θέλει μπορεί κάποιος να το ερμηνεύσει αν δεχτεί μια ωραία ανθοδέσμη από κίτρινα τριαντάφυλλα.    Εμένα λόγω του ότι είναι το αγαπημένο μου χρώμα και λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που έχω προς τα λουλούδια μου φαίνεται πολύ παράξενο να θεωρείται λουλούδι σ οποιοδήποτε χρώμα ότι συμβολίζει κάτι αρνητικό.                                        
    Δείτε μερικά  σε κίτρινο και μετά ξανασκεφτείτε το την επόμενη φορά που θα σας δώσουν ένα λουλούδι σ αυτό το χρώμα,τι θα μπορούσε να σημαίνει; Μάλλον κάτι καλό......






Αλλά αν ακόμη είστε αναποφάσιστοι δες τε και τις τελευταίες φωτογραφίες.Δέν είναι δικές μου αλλά από σπίτι φιλικό από μια επίσκεψη για απογευματινό καφεδάκι....