Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Χαλβάς με σιμιγδάλι

1 κούπα καλαμποκέλαιο,2 κούπες ψιλό σιμιγδάλι,(συνήθως ο χαλβάς γίνεται με χοντρό αλλά εμένα μου αρέσει το ψιλό).
 1 κούπα καρύδια κομμένα στο μπλέντερ,1 κούπα σταφίδες.
 Για το σιρόπι βάζουμε σε μια κατσαρόλα,5 κούπες νερό 2,5 ζάχαρη,1/4 λεμόνι,1 ξύλο κανέλα,5-6 γαρύφαλλα,1 βανίλια.Το βράζουμε γύρω στα 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη για όταν μας χρειαστεί.
 Βάζουμε σε ένα τηγάνι βαθύ και αρκετά μεγάλο το λάδι να ζεσταθεί καλά ,ρίχνουμε το σιμιγδάλι
 χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ανακατεύουμε καλά να πάρει χρώμα,ρίχνουμε και τα καρύδια και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
 Αφού πάρει το χρώμα που θέλουμε ,εγώ το προτιμώ προς το σκούρο,αυτό όμως είναι ανάλογα με το γούστο του καθενός,ρίχνουμε και το σιρόπι που είναι χλιαρό πια στο καυτό σιμιγδάλι.
 Αφού κοχλάσει για λίγα λεπτά το ρίχνουμε σε μια φόρμα του κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά (σκεπασμένο με μια πετσέτα) και αφού το βάλουμε ανάποδα σε μια πιατέλα αυτό ξεκολλάει από τη φόρμα και βγαίνει εύκολα.
 Διαλέγουμε καρύδια που είναι ολόκληρα από αυτά που έχουμε και αφού λιώσουμε μια κουβερτούρα,(125γραμμάρια) και βάλουμε μέσα και 3 κουταλιές του γλυκού Βιτάμ τα βουτάμε μέσα και τα αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.Αυτά θα στεγνώσουν και θα τα χρησιμοποιήσουμε για να στολίσουμε το χαλβά μας.Μπορούμε ακόμη να τα χρησιμοποιήσουμε και για σοκολατάκια να κεράσουμε ,γίνονται πανεύκολα και είναι πολύ νόστιμα.
 Αφού κρυώσει ο χαλβάς και βγει από τη φόρμα τον στολίζουμε με τα σοκολατένια καρύδια.Κρατάμε και λίγη λιωμένη σοκολάτα τη βάζουμε σε ένα σακουλάκι και αφού ανοίξουμε μια μικρή τρύπα στη μια γωνία κάνουμε και ένα σχέδιο ακόμη σοκολατένιο.


Ο χαλβάς είναι ωραίο γλυκό και τώρα που έχουμε νηστεία είναι ότι πρέπει να συνοδεύει τα απογευματινά μας καφεδάκια καθώς και το τσάι μας...
ΚΑΛΗ ΕΠΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!

45 σχόλια:

  1. Ωραίοοο!!! Γειά στα χεράκια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραίες οι συνοδευτικές φωτος , ειδικά η πρώτη με τον Αγιο Βασίλη
    δεν είναι από τα αγαπημένα μου δε μου αρέσει καθόλου ο χαλβάς αλλά τώρα την νηστεία τον κάνουμε (προχτές συγκεκριμένα έκανε η μαμά μου) αλλά και πάλι δεν τρώω γιατί δε μου αρέσει καθόλου, αυτό με τις σταφίδες και τα καρύδια σκέτα ή σοκολατένια τώρα το ακούω
    φαντάζομαι θα είναι στο γούστο της κάθε νοικοκυράς αυτό έτσι;
    εμείς βάζουμε μόνο αμύγδαλα
    καλό απόγευμα φίλη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τις φωτό,δοκίμασε και αυτή τη συνταγή με τα καρύδια και τις σταφίδες,ίσως αλλάξεις λίγο γνώμη,καλό βράδυ Δελφινάκι.

      Διαγραφή
  3. Λατρεμένος ο σιμογδαλένιος χαλβάς, εγώ βάζω κουκουνάρι αντί για καρύδια!!
    Ευχαρίστως σερβίρομαι μεγάλο κομμάτι!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δικό μου αγαπημένο γλυκό είναι,κουκουνάρι ε? ωραίος θα είναι και έτσι,να πάρεις όσο μεγάλο κομμάτι θες,φιλάκια και από μένα.

      Διαγραφή
  4. Υπέροχο και πολύ αγαπημένο γλυκάκι!
    Πολύ μου αρέσει η διακόσμηση με τα σοκολατένια καρύδια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου και εγω υπέροχο το βρίσκω,φιλιά και καλό μας βράδυ.

      Διαγραφή
  5. Νέλη μου συμφωνώ, ιδιαίτερα σε περίοδο νηστείας είναι ιδανικό ένα τέτοιο γλυκάκι!Μου αρέσει πολύ ο στολισμός!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για τον υπόλοιπο καιρό αλλα τώρα στη νηστεία είναι μια πολύ καλή λυση για κέρασμα,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Πολλά φιλιά και απο μένα.

      Διαγραφή
  6. Νέλη μου και εγώ με ψιλό σιμιγδάλι τον κάνω. Αγαπημένο γλυκάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί μου ταιριάζει πιό πολυ το ψιλό στη γεύση και μου αρέσει ιδιαίτερα,καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  7. Ο μόνος χαλβάς που τρελαίνομαι να τρώω! Φαίνεται ότι τον έκανες πολύ ωραίο! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ Κατερίνα,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  8. Το κλασσικό, αγαπημένο γλυκάκι της νηστείας και όχι μόνο. Νοστιμο χαλβαδάκι και τα καρύδια με την σοκολάτα απίθανα!! Μας γλύκανες όμορφα, Νέλη.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και πολύ νόστιμο κιόλας,συμφωνώ,τα καρύδια είναι πάρα πολύ ωραία,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,καλό μας βράδυ.

      Διαγραφή
  9. καλα δεν το συζητω ο καλυτερος χαλβας που εχω φαει ειναι της φιλης μου nelis αυτην τη συνταγη κανω και εγω οσο για το στολισμα ειναι πολυ ωραιο ,εχεις φαντασια φιλεναδα ,μπραβο σου,μας εδειξες ενα απλο γλυκο ,με ωραια εμφανιση,σε φιλω η φιλη σου φριντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά φιλενάδα,σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια,ναί είδες?και τα απλά πως γινονται όμορφα με λίγο στόλισμα?καλό μας βράδυ.

      Διαγραφή
  10. Το αγαπημένο μου γρήγορο γλυκό Νελάκι,αλλά εσυ τ απογείωσες με τα τερτίπια σου!
    Αύριο με καλό!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Χαρά ,σε ευχαριστω για τα καλά σου λόγια.Ευχαριστώ και για σένα επίσης,με το καλό να γιορτάσουμε την αυριανή μέρα,φιλάκια πολλά και απο μένα.

      Διαγραφή
  11. Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που θα το μπορούσα να το τρώω και κάθε μέρα!!!
    Ο δικός σου φαίνεται τέλειος!!!
    Φιλιά και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ χαχαχα αν όχι κάθε μέρα ,αντε μέρα παρά μέρα,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ,φιλιά και καλό βράδυ και απο μένα.

      Διαγραφή
  12. Το πρώτο γλυκό που έμαθα να φτιάχνω ήταν ο σιμιγδαλένιος χαλβάς και οι αυγόφετες. Εξακολουθούν να μου αρέσει πολύ.
    Νέλη μου τον στόλισες με λαχταριστές σοκολατομπουκίτσες και του έδωσες άλλον αέρα!

    Φιλιά πολλά!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σύμπτωση και εγω στην κουζίνα της γιαγιάς μου,αλλά εγώ όχι αυγόφετες,κορμό με μπισκότα,αυτό που λέμε σαλάμι ,ναι προσπάθησα να τον κάνω λίγο διαφορετικό.Φιλιά πολλά και απο μένα.

      Διαγραφή
  13. αγαπημένο χαλβαδάκι Χρυσούλα μου και τι ωραία ιδέα με τα χειροποιητα σοκολατάκια! φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δικό μου είναι αγαπημένο,ναι είναι πολύ νόστιμα.Φιλιά πολλά και απο μένα.

      Διαγραφή
  14. και εγω με ψιλο σιμιγδαλι τον φιαχνω. δεν τον φιαχνω ομως συχνα για να ειμαι ειλικρινης διοτι ο συζυγος δεν το πολυτρωει, και στο τελος το τρωω ολο εγω και θυμαμαι τα παιδικα μου χρονια!
    καλη σου ημερα νελη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαλημέρα Ειρήνη ,τελικά το γλυκό αυτό είναι συνδιασμένο με τις παιδικές αναμνήσεις πολλών μας,ούτε και ο δικός μου το πολυτρώει αλλά το τιμώ εγώ δεόντως,;-)) φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κλασικό αγαπημένο γλυκό, που με τα σοκολατένια καρυδάκια έγινε ακόμη καλύτερο! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα καρυδάκια σούπερ και για κερασματάκια,σαν σοκολατάκι,καλό μας βράδυ.

      Διαγραφή
  17. Kλασικό, παραδοσιακό, αγαπημένο γλυκό!!!
    Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς βρεθήκαμε,εγω σε ευχαριστώ ,σε βρήκα απο μια ανάρτηση σου για το πόσους ποντους πρέπει να ρίχνουμε και οι οδηγίες σου ήταν κατατοπιστικότατες για ένα πλέκτο που μόλις άρχισα,καλό μας βράδυ.

      Διαγραφή
  18. Nέλη μου αυτός ο χαλβάς είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά!Για καλή μου τύχη, δεν αρέσει σε κανέναν άλλο :-) και έτσι όταν μας τον φέρνουν σπίτι, ή έρχεται ως κέρασμα στις ταβέρνες (όταν πηγαίναμε παλιά...)δε νιώθω ανταγωνιστικά και μου παραχωρείται αμέσως!!!!!Είναι πεντανόστιμο γλυκό και υγειινό και ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύυυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί μένα είναι απο τα αγαπημένα μου,και όντως είναι το συνιθισμένο γλυκό στις τα βέρνες,καλα λες όταν πηγαίναμε πάντα αυτό τρώγαμε,ε τωρα θα το φτιαχνουμε μόνες μας αν θέλουμε να το τρώμε,καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα Neli!!! Πρώτα απ'όλα δεν μπορώ να μην σχολιάσω την όμορφη αλλαγη που έκανες στο μπλογκοσπιτάκι σου συγχαρητήρια είναι πολύ όμορφη!!!
    Σπιτικό χαλβά δεν έχω φτιάξει ποτέ αλλά λέω μόλις έχω χρόνο να δοκιμάσω την συνταγή σου φαίνεται πεντανόστιμη και φυσικά ο χαλβάς είναι απο τα αγαπημένα μου γλυκά!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την και πάλι,σε ευχαριστώ πολύ Ελενα μου για τα καλά σου λόγια ,χαίρομαι πολύ που σε ξαναβλεπω στη μπλογκογειτονιά,φτιάξτην τη συνταγή είναι πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη,φιλάκια πολλά και απο μένα.

      Διαγραφή
  20. μμμμ....παχυντικό γλυκισμα,αλλά νοστιμότατο-))
    πολύ καλή η συνταγή σου!!!!
    πολλά φιλιά και καλή υπόλοιπη Κυριακή-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ,παχαίνει λίγο αλλά τι να πείς όλα τα νόστιμα είναι και παχυντικά ;-))))))) πολλά φιλιά και απο μένα,καλό υπόλοιπο,καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα Νέλη μου,ήρθα καθυστεριμένα,πιάστηκε η μέση μου από τό στικάκι πού πιάνη σέ ένα σημείο μόνο!!Μού αρέση πολύ ο χαλβάς αλλά καί η συνταγή σου,φοβερή!!Καλό βράδυ φίλη μου!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω μεγάλη ταλαιπωρία,εύχομαι να διορθωθεί οτ θέμα με το ιντερνετ.Ο χαλβάς είναι εύκολο γλυκό και αρέσει σε πολλους τελικά.Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,καλό βράδυ ,φιλάκια.

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα φιλενάδα μου! Τρελαίνομαι για χαλβά!! Δεν το έχω φτιάξει ποτέ με καρύδια και σταφίδες. Αφού μου αρέσει σκέτος, σίγουρα έτσι θα είναι ακόμα πιο σούπερ.
    Τέλεια και η ιδέα για την διακόσμηση με τα καρύδια και την κουβερτούρα! Γεια στα χέρια σου!
    Καλό ξημέρωμα! Φιλάκια πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την φιλενάδα μου,και μένα μου αρέσει πολύ ,και τον ονειρευόμουν πριν τον φτιάξω.Πρόσθεσε και καρύδι και σταφίδα του δίνει ωραία γεύση,τα καρύδια με την κουβερτούρα φτιάχτα στούς γιούς σου θα τους αρέσουν σίγουρα και σκέτα είναι τέλεια,καλό μας ξημέρωμα ,φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις άδικο!! Τέλεια και υγιεινά σοκολατάκια θα είναι! :)

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........