Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Μανέστρα με μοσχάρι

1 κιλό μοσχάρι,1 καρώτο,μια πράσινη πιπεριά, 250 γραμμάρια μανέστρα,αλάτι ,πιπέρι μαύρο ,ένα ποτηράκι μικρό ελαιόλαδο ρίγανη,2-3 μέτριες ντομάτες ώριμες,η μια μεγάλη κουταλιά πελτέ ντομάτας,νερό.
 Πλένετε και βράζετε το κρέας μέχρι σχεδόν να μαλακώσει καλά.Τρίβετε το καρώτο στον τρίφτη και κόβετε την πιπεριά ροδέλες μέσα στο ταψί και ρίχνετε το αλάτι το πιπέρι, την ρίγανη και το λάδι.
 Βάζετε γύρω γύρω και το βρασμένο κρέας.
 Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και τηγανίζετε καλά τη μανέστρα να ροδοκοκκινίσει.(αυτό το κάνετε για να μείνει σπυρωτό το κριθαράκι και να μη λασπιάσει)
Ρίχνετε το τηγανισμένο κριθαράκι στο ταψί με τα άλλα υλικά και αφού τρίψετε και τις ντομάτες τις ρίχνετε κι αυτές.Ρίχνετε και νερό όσο να σκεπαστεί το κριθαράκι.
Το βάζετε στο φούρνο και τον ανάβετε στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνετε το φαγητό περίπου μισή ώρα η όσο να δείτε να τραβάει τα υγρά του.Σβήνετε το φούρνο και το αφήνετε μέσα να φουσκώσει καλά το κριθαράκι.
Το συνοδεύετε με  φέτα η κεφαλοτύρι και σαλάτα της προτίμησης σας.
                                   ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

43 σχόλια:

  1. Αγαπημένο φαγητό.
    Καλή εβδομάδα Νέλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη μου ,μάλλον σε πολύ κόσμο αρέσει αυτό το φαγητό.

      Διαγραφή
  2. Παραδοσιακό αγαπημένο φαγητό! Παλιά ηταν το κυριακάτικό μας,δε ξέρω γιατί! καλή εβδομάδα Νέλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κατερίνα, μάλλον το θεωρούσαν επίσημο φαγητό και για αυτό το μαγειρεύαν μια ξεχωριστή μέρα όπως είναι η Κυριακή.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Αγαπημένο φαγητό, αλλά με κοτόπουλο. Μοσχάρι δεν έφαγα ποτέ μου, έχουμε τσακωθεί από τότε που γεννήθηκα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δελφινάκι μου,και με κοτόπουλο είναι εξίσου νόστιμο,το κατάλαβα ότι δε σου αρέσει το μοσχάρι,μπορείς άνετα να το τρώς με κοτόπουλο.

      Διαγραφή
  4. να σου πω εχω κατι χρονια να το φαω. στο πατρικο μου το τρωγαμε συχνα αλλα εγω το ειχα σχεδον ξεχασει. πολυ νοστιμο
    ειρηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ίναι μερικά φαγητά που τα ξεχνάμε ως προς το μαγείρεμα γιατί έρχονται στο προσκήνιο άλλα ,ομως ποτέ δεν ξεχνιούνται οι νόστιμες και παραδοσιακές γεύσεις.

      Διαγραφή
  5. Κατά τη γνώμη μου, το γιουβέτσι είναι ένα από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά! Μου άρεσε πολύ η προσθήκη καρότου και πιπεριάς στο δικό σου!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ το θεωρώ πολύ νόστιμο φαγητό αν και άρχισα να το τρώω σχετικά μεγάλη και κάτω απο περίργες συνθήκες αλλα απο τότε έγινε το αγαπημένο μου και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,καλημέρα μας

      Διαγραφή
  6. Νέλη, το μοσχαράκι γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα μας παραδοσιακά φαγητά. Και το θέλουμε με κριθαράκι χονδρό, απαραιτήτως!! Την επόμενη φορά που θα το φτιάξω, θα προσθέσω το καρότο και την πιπεριά, όπως κάνεις και εσύ. "Ανεβάζουν" την γεύση στο γιουβετσάκι!!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τελικά πολυαγαπημένο πολλών,εγω το φτιάχνω με μέτριο,να βάλεις και αυτά τα δύο υλικά του δίνουν άλλη γεύση,καλό βράδυ Ειρήνη μου.

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Νέλη μου!
    Φαγάκι παραδοσιακό και πολύ αγαπημένο μας έχεις για σήμερα! Ωραία και η προσθήκη της πιπεριάς, του χαρίζει σε γεύση!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ερμιόνη μου όντως του χαρίζει γεύση,το κάνει πιό αρωματικό επίσης.Φιλιά πολλά και απο μένα.

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Χρυσούλα μου!
    Αν και έχω τσακωθεί με τα ζυμαρικά, δεν ξεχνάω πως παλιά ήταν από τα αγαπημένα μου φαγητά.
    Όταν το ξαναφτιάξω θα προσθέσω το καρότο και την πιπεριά όπως προτείνεις! Εκείνη την μέρα για μένα θα φτιάξω το ρυζότο σου ! :) Πείνασα τώρα! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Παρασκευή μου,γιατί αυτός ο τσακωμός? τι έγινε μεταξύ σας? χαχαχα.Και αυτό μου αρέσει εμένα και το ρυζότο, με τίποτε δεν τσακώθηκα,που μακαρι δηλαδή.Αντε φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
    2. Δεν θέλησα να τσακωθώ μαζί τους! χαχαχα Δεν τα δεχόνταν το στομάχι μου μια περίοδο και από τότε (παρόλο που οι γιατροί με συμβούλεψαν ένα σωρό προκειμένου να ξεκινήσω να τα τρώω ξανά) εγώ το έδεσα κόμπο! Ζυμαρικά τέλος!
      Αύριο του Αγίου Ανδρέα, πολιούχος της πόλης μας και οι δικοί μου θα απολαύσουν το μασχαράκι με την δική σου συνταγή! :) Θα σου πω εντυπώσεις!

      Διαγραφή
    3. Αντε περιμενω με αγωνία να δω άν άρεσε,χρόνια πολλά στην πόλη σας,φιλάκια.Και μήπως τελικα πρέπει να αρχίσεις να τα ξανατρώς και να το δοκιμάσεις κι εσύ?Λέω εγω τώρα.;-)))))))))

      Διαγραφή
  9. Παραδοσιακό πιάτο! Ωραία η ιδέα να προσθέτουμε καρότο και πιπεριά!!! Θα το δοκιμάσω! Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί απο τα πιο παραδοσικά πιάτα,τα δύο αυτά υλικά τα πρόσθεσα εγω γιατί μου αρέσει η γέυση τους αλλά μου φαίνεται ότι στάθηκαν καλά.Καλημέρα μας.

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Νέλη μου!Ωραιότερο φαγητό από αυτό,δέν υπάρχη!!Τό καρότο καί η πιπεριά,τό κάνουν πολύ ιδιαίτερο!!Καλή σου μέρα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα dimi μου,είναι όντως πολύ νόστιμο πιάτο και με το καρότο και την πιπεριά ακόμη πιό νόστιμο.Φιλακια και απο μένα.

      Διαγραφή
  11. Σε πολλούς από μας φέρνει αναμνήσεις τούτο το παραδοσιακό φαγητό αγαπητή Νέλη.
    Και αυτό είναι ίσως που το κάνει ακόμη πιο γευστικό :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό νομίζω είναι και το καλύτερο για ένα πιάτο, να μπορεί Πηνελόπη μου να καλύψει την πείνα του στομαχιού αλλά να φροντίσει και την χαρά και τέρψη της ψυχής και του νου,όλα μαζι δηλαδή που κάνουν τον άνθρωπο να αισθάνεται πλήρης,καλή σου μέρα.;-))

      Διαγραφή
  12. hello neli, even I don't understand but I think this definitely tasty..hugs!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απο τα πιο νόστιμα φαγητά!Η προσθήκα του καρότου και πιπεριάς πάρα πολύ καλή!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου Ελένη μου ,μου αρέσει και μένα πολύ αυτό φαγητό,ναι το κάνει λιγο διαφορετικό στη γεύση αυτή η προσθήκη,φιλιά και απο μένα.

      Διαγραφή
  14. Φιλαράκι μου θα μπει κι αυτό στη λίστα...Ή θα σε κουράσω; Το σκέφτομαι, αλλά έλα που το λατρεύω!

    Τέλεια μαγειρεμένο. Δεν περίμενα τίποτε λιγότερο από σένα!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις λοιπόν τι σκεφτόμουν φιλαράκι? ότι αυτή η λίστα θα έχει φτάσει κάποια στιγμή εκατέροθεν να συναγωνίζεται σε μάκρος τη λιστα του Αη Βασίλη χαχαχαχα.Ωραία λοιπόν το βάζω κι αυτό στα υπόψιν,Σευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τις μαγειρικές μου ικανότητες,φιλιά.

      Διαγραφή
  15. Αχ τι φαγητό!!!!!!! :))))) πολύ καλό σου βράδυ!!! φιλιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφοκλή μου και μένα μου αρέσει πολύ, και σε πολλούς άλλους απο ότι είδα,καλημέρα φιλιά και απο μένα.

      Διαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω για τα καλα σου λόγια,καλό ήταν το φάγαμε ευχάριστα,φιλάκια και απο μένα.

      Διαγραφή
  17. παλι φιλεναδα με το ωραιο σου και σιγουρα νοστιμο φαγητο σου,η πιτα σου τι λεει εγινε νοστιμη ,ειμαι σιγουρη για αυτο,κρατησες κανενα κομματι και για μενα ,τα λεμε αυριο καλο ξημερωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό έγινε ναί,και η πίτα πολύ ωραία εγινε ,σε περιμένω για καφεδάκι να τη δοκιμάσεις,καλό μας βράδυ.

      Διαγραφή
  18. Πολύ νόστιμο μου φαίνεται!!!!!Μου αρέσει!!!!!!!!!!
    Καλό βράδυ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Εφη μου,είναι νόστιμο φαγητό αν και παχαίνει χαχαχχα αλλα ολα τα απαγορευμένα είναι καλά.Καλό μας βράδυ.

      Διαγραφή
  19. Αγαπημενο φαγακι Νελη! Τελειο εγινε!
    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δικό σου ? Τελικά αποδείχτηκε πολύ δημοφιλές αυτό το πιάτο.Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  20. Τέλεια η συνταγή!Βέβαια, έχουμε μια μεγάλη πήλινη γάστρα από τη Σίφνο και εμείς μαγειρεύουμε εκεί το κριθαράκι!Όταν στο τραπέζι το σερβίρουμε και σηκώνοντας το καπάκι αχνίζει όλη η κουζίνα, μετά γίνεται χαμός!!!Πολλά φιλιά και εμένα μου άρεσε η προσθήκη καρότου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Πινελίτσα ,ωραίο γίνεται στη γάστρα και ότι μαγειρευτεί σ αυτήν,το καρότο δίνει άλλη γεύση στο ζυμαρικό ,δοκίμασε το ,φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........