Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Λικέρ δυόσμου

 Δυόσμο ανθισμένο(τόσο ,όσο να γεμίσει ένα βάζο του ενός κιλού)500 γραμμάρια ζάχαρη,750ml βότκα (ένα μπουκάλι)2 γαρύφαλλα.
 Κόβετε το δυόσμο όταν είναι ανθισμένος καλά,τον πλένετε και κόβετε τα άνθη περισσότερο και λιγότερα φύλλα και τα βάζετε μέσα σε ένα βάζο.
 Βάζετε μετά τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα.
 Και το γεμίζετε μέχρι επάνω με τη βότκα.(ένα βάζο του κιλού παίρνει ακριβώς 750ml βότκα)Το αφήνετε στο βάζο για 2 περίπου εβδομάδες ενώ κατά καιρούς το κουνάτε να λιώνει η ζάχαρη
Το σουρώνετε γιατί θα έχει μικρά ανθάκια σίγουρα ,το περνάτε από το σουρωτήρι μια και δυο ίσως φορές.Και το λικέρ σας είναι έτοιμο να το πιείτε και να το κεράσετε σε φίλους και επισκέπτες.Κάνει πολύ καλό ένα σφηνάκι από αυτό σε βαρυστομαχιά και γενικά σε διαταραχές και επίσης για αρκετή ώρα θα έχετε μια δροσερή αίσθηση στο στόμα σας.Το λικέρ μπορεί να γίνει και με καθαρό οινόπνευμα η κονιάκ άχρωμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!



Η Έρη απο το απο το μπλόγκ http://eri-captaincook.blogspot.gr μου έδωσε τη σκυτάλη για να πω για τα 7 δεν τα δικά μου σύμφωνα μα κάποιο παιχνιδακι ,λοιπον είναι....
1)Δεν μου αρέσει να κοιμάμαι σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο.
2)Δεν έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό με αεροπλάνο.
3)Δεν μου αρέσουν τα πράσα μαγειρεμένα ,ενω με τρελαίνουν ωμά.
4)Δεν μπορώ να πιώ παγωμένο νερό ,μου αρέσει δροσερό.
5)Δεν μπορώ καθόλου την ξιπασια,με εκνευρίζει αφάνταστα.
6)Δεν ξέρω να φτιάχνω κατασκευές και ζηλεύω με την καλή έννοια όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που βλέπω να γίνοντιαι στη μπλογκογειτονιά.
7)Δεν μου αρέσουν καθόλου τα ταξίδια που έχουν σαν μεταφορικό μεσο το πλοίο γιατί φοβάμαι τη θάλασσα.

40 σχόλια:

  1. Αχ Νέλη μου.Λατρεύω το άρωμα του δυόσμου και τον χρησιμοποιώ πολύ συχνά στη μαγειρική.Το λικέρ πέρα από γεύση θα έχει και όμορφο χρώμα!Φιλάκια, καλή μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργία μου δεν μπορείς να φανταστεις πόσο ωραία και δυνατή μυρωδια έχει, είναι πάρα πολυ ωραίο και ειδικά εσένα που σου αρέσει ο δυόσμος σου συνιστω να το φτιάξεις,φιλάκια πολλα.

      Διαγραφή
  2. Φαινεται πολυ ωραιο.Δεν το εχω φτιαξει και με εβαλες ιδεες για του χρονου.Παντως εκανα το λικερ πεπονι σου και εγινε σουπερ!Καλο φθινοπωρο!!!!Φιλια Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ώραίο,και αρωματικό πολύ.Χαίρομαι που σου άρεσε το λικέρ πεπόνι,καλό Φθινόπωρο Αναστασία μου,φιλάκια.

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο το λικεράκι, γεια στα χεράκια σου και στην υγειά μας Νέλλη μου
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην υγεια μας Έλενα μου,νάμαστε πάντα καλα,καλή μας εβδομάδα.

      Διαγραφή
  4. Λικέρ δυόσμο!!!!Να σου πω την αλήθεια ούτε που το είχα ακούσει πόσο μάλλον να το δοκιμάσω ,αλλά η περιέργεια καμιά φορά είναι καλός σύμβουλος,με την πρώτη ευκαιρία θα το φτιάξω.Να είσαι καλά Νέλη μου καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί φτιάξτο ,αν σου αρέσει η φρεσκια αίσθηση που αφήνει ο δυοσμος θα σου αρέσει σίγουρα.Καί έχει και πολύ ωραίο άρωμα.Καλό βράδυ Ροδάνθη.

      Διαγραφή
  5. λικερ δυοσμου δεν εχω δοκιμασει ποτε neli θα κερασεις ενα λικερακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε έλα να το πιούμε ένα στην υγειά μας,όποτε θες.

      Διαγραφή
  6. Χικ, εγώ μόνο που το είδα, χικ, ζαλίστηκα, χικ, γιατί το ρούφηξα όλο με τα μάτια ! Τα λικέρ είναι πολύ ευγενή ποτά, μ΄ αρέσουυυυυν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινούλα μου μη νομίζεις κι εγώ ένα βάζω ,το πίνω και δεν το πίνω γιατί ζαλίζομαι εύκολα χαχαχαχ αλλα είναι πολυ μυρωδάτο το συγκεκριμένο θα σου αρέσει.Και μιά και σου αρέσουν τα λικερ αντε κερναω ένα ,γεια μας.Φιλια.

      Διαγραφή
    2. Αααα, κύριε Πρέσβη, με κακομαθαίνετε !!! Και φαϊ και πιοτό ;;; Μου φαίνεται δεν θα ξεκολλάω ... :))))

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή μου ευχαριστηση μας να σας καλομαθαίνουμε ,γιατι τι είναι η ζωή? μικρές χαρες και καλοπέραση όσο μπορύμε ,κάτσε βρε όσο θες φαγητό έχουμε μπολικο χχαχαχα φιλάκια κοπελλια μου φτιαχνεις τη διάθεση χχαααχ.

      Διαγραφή
  7. Φαίνεται δροσιστικό, δεν έχω δοκιμάσει τέτοιο λικέρ. Αν δοκιμάσω θα το πιω στην υγειά σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και δροσιστικο και πολύ αρωματικό,σ ευχαριστω πολύ που θα το πιείς στην υγεια μου,φιλάκια να μαστε όλοι μας καλα.

      Διαγραφή
  8. Καί εγώ δέν κοιμάμαι στό σκοτάδι καί φοβάμαι τά ταξίδια στήν θάλασσσα,άν καί μικρή ταξίδεψα μά πλοίο από Μελβούρνη Αθήνα 20 ημέρες!!Η γεύση δυόσμου είναι η αγαπημένη μου!Πολύ ωραία συνταγή γιά λικέρ!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είκοσι μέρες είναι πάρα πολλές χαρά στο κουράγιο σου,να το φτιάξεις τότε το λικερ έχει πολύ έντονη γεύση και μυρωδια,φιλάκια Δημητρούλα μου.

      Διαγραφή
  9. Πόσο αρωματικό θα είναι αυτό το λικέρ αλλά και πόσο χωνευτικό ταυτόχρονα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι Λίλα μου όπως ακριβώς το λες και απο τα δύο είναι,και πολύ δροσερό μαζι.

      Διαγραφή
  10. Adorei a receita do licor quero fazer,boa semana beijos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα!! Ούτε εγώ ήξερα πως γίνεται λικέρ το δυόσμο και μάλιστα τόσο χρήσιμο.
    Και εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο. Παίζει η τηλεόραση στο αθόρυβο όλη νύχτα!
    Καλό βράδυ! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Παρασκευή μου,να είναι γευστικό και μυρωδάτο,φτιάξτο αν θες,φιλάκια πολλα.

      Διαγραφή
  12. Δεν έχω πιει ποτέ λικέρ δυόσμου.Το δικό σου φαίνεται καταπληκτικό!Έχει υπέροχο χρώμα!
    Καλό βράδυ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρία να το φτιάξεις και να το δοκιμάσεις,έχει και γεύση απίθανη και άρωμα πολύ δυνατό,καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  13. ωραία τα λικερακια.... πρώτη φορά όμως βλέπω λικέρ δυόσμου.
    θα το δοκιμάσω ευχαριστούμε.... άντε και άσπρο πάτο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου αρέσουν τα λικέρ αυτό είναι ένα πολύ καλό,δοκίμασε το και πες μας άποψη.Στην υγειά σου.

      Διαγραφή
  14. Υπέροχο το λικεράκι, θα το κάνω σίγουρα μετά την μοσχομυριστή επιτυχία που έχει το λικέρ πεπονιού πάλι με τη δική σου συνταγούλα!Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβειάκι της προηγούμενης ανάρτησης αλλά το είχα ήδη λάβει από το byagathi.blogspot!Γιατί ο δυόσμος πρέπει να είναι ανθισμένος?Είναι πιο γλυκό το ποτό έτσι?Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου άρεσε το πεπόνι θα σου αρέσει σίγουρα τότε κι αυτό ,οταν ο δυόσμος είναι ανθισμένος έχει πιό έντονο άρωμα,όποτε βγαίνει και το λικέρ πιό αρωματικό,φιλάκια.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ!Θα σου γράψω λεπτομέρειες!

      Διαγραφή
    3. Περιμένω να μου πείς ,φιλιά.

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα Νέλη μου, με τα αρωματικά μεθυστικά σου λικεράκια!
    Και όμορφο, μην ξεχάσω!

    Ο ανθισμένος δυόσμος μάς κάνει τη διαφορά!
    Θα δεις και μια άλλη εκδοχή δυοσμολικερακίου, ελπίζω σύντομα...
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ζαμπία μου,αυτό κι άν έχει αρωμα ,δίκιο έχεις,και μου πέτυχε και το χρώμα φέτος πολύ.Ναί όταν το φυτό έιναι ανθισμένο έχει πιο πολύ άρωμα,παριμένω να δώ και την άλλη εκδοχή εναγωνίως,φιλιά.

      Διαγραφή
  16. Νελη..
    Μολις εφτιαξα την μηλοπιτα και μαντεψε... πετυχεεε!!!
    φιλακαι πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αλεξάνδρα πολύ χαίρομαι,τελικά έβαλες μέλι μέσα? Πες μου την παραλλαγή να την ξέρω κι εγώ ,καλοφάγωτη,φιλιά και απο μένα.

      Διαγραφή
  17. Καλησπερα!
    Τελικα δεν εβαλα μελι, ε πρωτη φορα ειπα να μην ρισκαρω, αλλα αντι για φυτινη εβαλα βουτυρο και αντι για αλευρι που φουσκωνει μονο του εβαλα ενα απλο. (αυτα ειχα)
    σιγουρα θα την ξαναφτιαξω ...γιατι τελειωσε χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα Αλεξάνδρα, α δεν έβαλες ε?Θα μαθαίναμε αν τελικά γίνεται καλή και με το μέλι,το βούτυρο δεν παιζει ρόλο αλλα αν έβαλες απλο αλευρι πως φούσκωσε?Αφού τελείωσε μάλλον σας άρεσε οπότε ξανα φτιάξτην φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........