Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Λικέρ πεπόνι

 2 μικρά πεπόνια,1 μπουκάλι  βότκα,700 γραμμάρια ζάχαρη,1 λίτρο νερό.
 Κόβετε τα πεπόνια και αφού τα καθαρίσετε από τη φλούδα κόβετε σε κομμάτια.Τα βάζετε μέσα σε δύο βάζα και μοιράζεται τη βότκα,κλείνετε το καπάκι για να μην εξατμίζεται.Επειδή το πεπόνι ρουφάει το υγρό θα δείτε την στάθμη του να κατεβαίνει ,συμπληρώνετε ξανά για να μην είναι τα κομμάτια έξω από το υγρό.

 Τα αφήνετε να μείνουν έτσι για αρκετές μέρες ( τουλάχιστον 10),μέχρι να βγάλει το πεπόνι το άρωμα του.Όταν είναι έτοιμο κάνετε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό χωρίς να το αφήσετε να δέσει τελείως.Το αφήνετε να κρυώσει .Βγάζετε τα κομμάτια του πεπονιού από τη βότκα και αφού στραγγίσετε το υγρό γιατί μπορεί να έχουνε μείνει κομμάτια από το φρούτο το ενώνετε με το σιρόπι.
 Είναι αρωματικό ,έχει ωραία ντελικάτη γεύση και πίνεται καλύτερα κρύο η με τριμμένο πάγο. Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του λικέρ παίζει πόσο αρωματικό είναι το πεπόνι.Το δικό μου είχε μια απίστευτη μυρωδιά και φυσικά μου το προμήθευσε ο καλός μου φίλος Κλεάνθης απο τον κήπο του ,όπως κάθε χρόνο,τον ευχαριστώ και πάλι. (Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι αν κάνετε ακριβώς έτσι τη συνταγή θα βγεί λίγο απαλό στη γεύση ,αν θέλετε να είναι πιο δυνατό ,συμπληρώνετε βότκα όσο δυνατό σας αρέσει εσάς στη γεύση αφού έχει γίνει το λικέρ.)                                                                      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!! 

20 σχόλια:

  1. Καλή μέρα Νέλλη!Χρόνια Πολλά!Μέ ξεσήκωσες νά δοκιμάσω νά τό φτιάξω!Πρέπει νά μοσχοβολάη τό λικεράκι πεπόνι!Καλή συνέχειά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα dimi.Χρόνια πολλά και σε σένα,είναι πολύ αρωματικό ,ωραίο λικέρ φτιάξτο κι εδώ θάμαστε να μου πείς εντυπώσεις,φιλιά.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το λικεράκι το χω βάλει φέτος στο μάτι, δεν υπάρχει περίπτωση να μου ξεφύγει.
    Είδα και μιαν διαφορετική κάπως συνταγή στο blog της Ροδάνθης, όπου το πεπόνι το έλιωνε στο μπλέντερ πριν το αναμείξει με την βότκα.
    Εσύ βλέπω το βάζεις ολόκληρα κομμάτια Νέλλη μου. Ισως γίνεται πιο αρωματικό έτσι. Αν και όπως λες, σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει πόσο αρωματικό είναι το πεπόνι.
    Μου αρέσει επίσης πολύ το χρώμα που έχει το λικεράκι σου!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Ελενα μου,να το φτιάξεις αφού σου αρέσει, είναι πολύ γευστικό και με ωραίο άρωμα,το φτιάχνω χρόνια άν βρώ πεπόνι αρωματικό ,και να φανταστείς το πεπόνι δε μου αρέσει και πολύ σαν φρούτο,φιλάκια..

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά!! Μιας και όλοι στην οικογένειά μου υποτιμούν το πεπονάκι φέτος λέω να το φτιάξω να θυμάμαι το άρωμά του το χειμώνα! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια σου πολλά και καλά ,ναι φτιάξτο για να σου θυμίζει κάτι απο το Καλοκαίρι, φιλάκια..

      Διαγραφή
  4. Έχουμε πεπόνια από το χωριό που δεν τα τρώμε!Θα το κάνω σίγουρα, ευχαριστώ πολύ!!Και του χρόνου, να μας βοηθά η Παναγία!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και σε σένα,ευκαιρία να τα εκμεταλευτείς τα πεπονάκια σου.Και του χρόνου νάμαστε καλά με τη βοήθεια της Παναγίας και γερές να ξανα αλλάξουμε ευχές,φιλακια.

      Διαγραφή
  5. Χρονια Πολλα!Μεγαλη γιορτη σημερα.Σε ευχαριστω για την συνταγη.Σιγουρα θα την κανω ,μιας και ειχα προμηθευτει τα υλικα για να κανω μια του Παρλιαρου η οποια δεν με ενθουσιαζεσαι ιδιαιτερα γιατι ειχε πολτοποιημενα τα υλικα και γλυκνισο μεσα.Αυτη σιγουρα θα εχει πιο διαυγες χρωμα που το προτιμω.Αλλα πες μου το βαζεις στον ηλιο ή σε δροσερο μερος?Και μετα το διατηρεις στο ψυγειο ή εξω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Αναστασία μου,πολυ μεγάλη γιορτή ναι,λένε ότι ο Δεκαπενταυγουστος είναι το Πάσχα του καλοκαιριού.Δεν χρειάζεται να τα βάλεις σε Ήλιο, βάλτο όπου ναναι μέσα στο σπίτι,το διατηρείς στο ψυγείο για να το έχεις πάντα κρύο γιατί έτσι είναι πιο γευστικό ,αλλά μια χαρά κρατάει κι έξω,δεν του χρειάζεται επίσης θεωρώ ο γλυκανισος γιατί έχει πολύ άρωμα το πεπόνι,φιλακιααα....

      Διαγραφή
  6. Ομολογώ πως δε την έχω ξαναδεί αυτή τη συνταγή!!! Μ' αρέσουν πάρα πολύ τα λικέρ! Είναι το μόνο αλκοόλ που συμπαθώ, αλλά πολύ!! Χρόνια πολλά, μέρα που είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό βράδυ και χρόνια πολλά,είναι πολύ ωραίο λικέρ και αφού σου αρέσουν τα λικέρ κάποιος θα βρεθεί να σου φτιάξει η κι εσύ ο ίδιος,κι εμένα επίσης μου αρέσουν τα λικέρ,τα λέμε, καλα να περνάς....

      Διαγραφή
  7. Neli, χρόνια πολλά για την σημερινή ημέρα. Το πεπόνι το αγαπούν πολύ ο άνδρας και η κόρη μου. Εγώ αγαπώ να φτιάχνω λικεράκια. Άρα θα αρέσει σε όλους μας η πρότασή σου. Το βάρος των πεπονιών, πόσο περίπου είναι; Είδα και εγώ παρόμοιο λικέρ στην Ροδάνθη, με διαφορετική επεξεργασία. Φαντάζομαι όμως ότι, και οι δύο τρόποι, θα μας δίνουν ένα εξαιρετικό, αρωματικό λικέρ. Καλόπιοτο!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά Ειρήνη ,Τα πεπονάκια είναι γυρω στα 700 γραμμάρια το καθένα έιναι αυτα τα δυο μικρά που βλέπεις στη φωτό, αλλά δεν παίζει και τόσο ρόλλο το βάρος ,δύο βάζα θα γεμίσεις για να μοιράσεις το μπουκαλι με τη βότκα ,και μεγαλο να είναι το πεπόνι θα βάλεις μόνο τόση ποσότητα ,για αυτό έβαλα φωτογραφία με τα βάζα για να φανεί,αυτο που παιζει τον κύριο ρόλο στην επιτυχία του λικέρ ειναι το πόσο αρωματικο είναι το πεπόνι,αντε στην υγειά μας ,καλό βραδυ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πρεπει να εχει τελεια γευση , λατρευω το πεπονι θα το δοκιμασω καποια στιγμη, η γευση του πεπονιου ειναι εντονη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Μαργαρίτα ,ναί είναι παρα πολύ έντονη και είναι και πολύ ωραίο στη γεύση, μόνο να βρείς πεπόνι που μυρίζει αρκετά έντονα άν έχετε δικά σας όπως τα δαμασκηνα ακόμη πιό ωραίο θα γίνει γιατί και μένα απο κήπο μου τα φέραν.Φιλά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νελάκι, είναι η πρώτη φορά που το συναντώ και με εξεπληξε πολύ ευχαριστα η συνταγή σου γιατί λατρεύω το πεπόνι. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα το φτιάξω σίγουρα.

    Φιλια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φτιάξεις και θα με θυμηθείς ,υπέροχο άρωμα λεπτή γεύση ,μόνο αν το πιείς παγωμένο οπως ειναι το καλύτερο μη σε ξεγελάσει γιατι είναι δυνατό κι ας μην του φαίνεται,φιλιά.

      Διαγραφή
  12. αντί για βοτκα μπορω να χρησιμοποιησω τσιπουρο στο λικερ πεπονι;

    Λενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Λένα μου,καλύτερα όχι γιατί το τσίπουρο έχει δυνατή μυρωδιά και θα χαθεί το άρωμα του πεπονιού,πρέπει αυτό που χρησιμοποιούμε να είναι και αχρωμο κα άγευστο για να κρατήσει μόνο το άρωμα του πεπονιου,καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........