Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Νεφρά μοσχαριού κοκκινιστά

 600 γραμμάρια νεφρά μοσχαρίσια 2 μεγάλα κρεμμύδια ,μαϊντανό,κόκκινο πιπέρι .αλάτι πιπέρι  μαύρο σε κόκκους,2 φύλλα δάφνη,1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο,λίγο μηλόξυδο 4 ώριμες ντομάτες,2 κουταλιές σούπας πελτέ,(εγώ βάζω από τη σάλτσα που σας ανάρτησα.)
Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμύδια,έχετε βάλει τον κρεοπώλη να σας κόψει τα νεφρά σε φετάκια.Κόβετε τα κρεμμύδια,τα βάζετε σε κατσαρόλα, η τηγάνι με καπάκι,ρίχνετε τα νεφρά,το μαϊντανό,το κόκκινο πιπέρι ,το μαύρο πιπέρι σε κόκκους ,το λάδι και τα δαφνόφυλλα,το αλάτι, και τα αφήνετε να μαραθούν. Μόλις πάρουν μερικές βράσεις ρίχνετε το μηλόξυδο επειδή τα νεφρά έχουν λίγο ιδιαίτερη μυρωδιά.Ρίχνετε και τις ντομάτες μαζί με τον πελτέ και τα αφήνετε να βράσουν σε φωτιά μέτρια για μισή ώρα περίπου, ίσως και λίγο παραπάνω.Τα σερβίρετε με τη σαλάτα που προτιμάτε...             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

8 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Νέλλη!Από μοσχάρι,δέν έχω δοκιμάσει!Είναι πολύ όμορφη συνταγή!!Καλό Σ/Κ!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα DIMI,είναι όντως νόστιμα ,και σχετικα ελαφρά σαν πιάτο ,καλό Σαββατοκυριακο και σε σένα...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Επίσης ,σ ευχαριστώ πολύ,καλά να είσαι και καλά να περνάς...

      Διαγραφή
  4. Μπορεί νάχει λίγο ιδιαίτερη μυρωδιά όπως ενημερώνεις, να επιβεβαιώσω όμως οτι είναι πράγματι ένας ιδιαίτερος μεζές για καλοφαγάδες!
    Καλό Σ/Κ Νελάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το μυλόξυδο μια χαρά βολεύονται τα πράγματα και δίνει και ωραία γευση..Καλό Σαββατοκύριακο Χαρά μου.

      Διαγραφή
  5. Επιτέλους!!Μια συνταγή απλή,λιτή και θεσπέσια!!!Συγχαρητήρια!!Τα νεφρά έσπασαν μια χαρά με το ξύδι!!Επιπλέον πρόσθεσα στο τέλος ρύζι και έγινε τούμπανο!!Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαιρομαι που σου αρεσε,το ρυζι πραγματικα μου φαινεται προτοτυπο αλλα για να το λες θα εγινε ωραιο ,καλη συνεχεια

      Διαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........