Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Μικρά και... χρήσιμα

Όλοι όσοι ασχολούνται με την κουζίνα και τη μαγειρική έχουν δικά τους κολπάκια που είτε διορθώνουν κάποια λάθη αθέλητα ,η κάνουν μια συνταγή  νοστιμότερη ,η υποκαθιστούν κάτι που λείπει ,και τέλος πάντων βοηθούν στην τέχνη που τέρπει τους ουρανίσκους μας                                                                                                                                                                 Θα σας δείξω κάποια που ξέρω μετά από τόσα χρόνια στην κουζίνα η που έμαθα από φίλες συγγενείς γνωστές. ....                                                                                                                                                    Και  αρχίζω                                                                                                                                                                                                                                                              Αν σας πέσει παραπάνω αλάτι στο φαγητό  μη σας πιάνει πανικός.                                                                                                                                                   Μία ολόκληρη πατάτα να βράσει μέσα στην κατσαρόλα μέσα στο φαγητό ,η μισή κουταλιά ζάχαρη θα διορθώσει την κατάσταση,και όλα καλά.                                                                                                                                                                Για να αλατιστεί ομοιόμορφα το ψάρι  που θα ψήσετε στο γκριλ η στα κάρβουνα βάζετε το αλάτι στα βράγχια του ψαριού και τα κλείνετε με μια φέτα λεμόνι.Έτσι και ωραία αλατίζεται και άρωμα παίρνει από το λεμόνι.                                                                                                                                                                                                                                                                                              Για να ξεφλουδιστούν εύκολα οι πιπεριές που ψήσατε στα κάρβουνα τις κλείνετε ζεστές σε μια σακούλα πλαστική να κάνουν υδρατμούς και το ξεφλούδισμα γίνεται παιχνιδάκι.                                                                                                                                                                                           Το φαγητό της προηγούμενης μέρας αν πάρει μια δυο βράσεις γίνεται σαν να μαγειρεύτηκε πριν λίγο.                                                                                                                                                    Όταν ψήνετε κρέατα στα κάρβουνα για να τα διατηρήσετε ζεστά μαλακά και αφράτα μέχρι να ετοιμαστεί το τραπέζι τα βάζετε σε μια κατσαρόλα,στίβετε δυο λεμόνια και μετά καπακώνετε την κατσαρόλα τη βάζετε σε μια πλαστική σακούλα και κλείνετε τη σακούλα καλά.                                   Διατηρούνται ζεστά και μαλακά και από το λεμόνι παίρνουν ωραία γεύση                                                                                                                                                                Για να γίνουν τραγανά τα τηγανητά καλαμαράκια βάζετε στο αλεύρι που θα τα αλευρώσετε πριν το τηγάνισμα αρκετό ψιλό σιμιγδάλι. (μισό -μισό ,ίσως και λίγο παραπάνω από το  αλεύρι.)                                                                                                                                                                 Αν φτιάξατε μακαρόνια με κιμά και τέλειωσαν τα μακαρόνια αλλά περίσσεψε ο κιμάς μπορείτε να φτιάξετε γεμιστές πιπεριές και ντομάτες,αν τον ανακατέψτε με ρύζι έχετε μια ωραιότατη γέμιση.                                                                                                                                                                Για να καθαρίζονται πιο εύκολα τα βραστά αυγά ρίχνετε στο νερό που θα βράσουν αλάτι.                                                                                                                                                             Όταν βράζετε γάλα στην κατσαρόλα βάζετε μέσα μια κουτάλα για να μη φουσκώσει και χυθεί.                                                                                                                                                        Για να μη σπάσει ένα βάζο όταν ρίχνετε μέσα κάτι καυτό βάζετε ένα κουτάλι της σούπας μέσα στο άδειο βάζο.....                                                                                                                       Αυταααααααά για την ώρα,επειδή όμως έχει εκατομμύρια μικρά τέτοια η κουζίνα θα επανέλθω δριμύτερη μόλις μαζέψω κι άλλα να σας πω....

13 σχόλια:

  1. οντως χρησιμες συμβουλες.. ευχαριστουμε και καλο μηνα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία και μία οι συμβουλές σου!! Καλό μήνα εύχομαι με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέραααααααα ,επίσης ,ναι υγεία να έχουμε όλοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις πρόσκληση για παιχνίδι αν θες φυσικά...δες εδώ...http://leviathanfromkavala.blogspot.gr/2012/07/leviathans-eleven.html

    καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμορφο το σπιτάκι σου και χρήσιμες οι συμβουλές σου, αν και πολλά χρόνια στη κουζίνα (..και ακόμα μια από τις αγάπες μου), κάποιες δεν τις ήξερα.Καλώς σε βρήκα.Καλό μήνα και πάντα να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς ήρθες ,σ ευχαριστώ ,καλό μας μήνα και τώρα που βρεθήκαμε θα τα λέμε φλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ομολογήσω οτι κάποιες δε τις είχα ξανακούσει και είναι εξαιρετικά χρησιμες.
    Νελάκι ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζί μας.
    Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νέλι μου
    αφαίρεσε τη λεκτική επαλήθευση απο τα σχολια δυσκολεύει παρά βοηθάει. Ξανά φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ ευχαριστώ πολύ ,εδω θάμαστε να μοιραζόμαστε πολλά πράγματα,φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν μου πείς και πώς την αφαιρώ γιατί είμαι στραβάδι και δεν ξέρω ,εγω θα σου δώσω πιο μεγάλο φιλί χαχαχαχαχαχ,περιμένω σχετική βοήθεια ....sos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παιδιά αν θέλετε επειδή ξέρω κι εγώ από κόλπα μαγειρικής θα πω κι εγώ μυστικά για μερακλίδικα mezedoudia το κρέας αν μαριναριστεί καλά σε αλάτι κι ζάχαρη μέσα σε νερό ένα 24 ορο κι μετά το βγάλεις κι το μαγειρέψεις γίνετε πεντανόστιμο αν θέλετε βάζετε κι ξύσμα λεμονιού επίσης το κρέας για να μην μυρίζει έντονα βάζετε πάνω μουστάρδα λάδι πορτοκαλόφλουδα αυτά τραβούν τις μυρωδιές η μαρινάδα η σωστή είναι το κόλπο για πετυχημένο φαγητό είπα κι εγώ λίγα μυστικά λοιπόν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σ ευχαριστώ πολύ,είναι πολυ χρήσιμα αυτά που μας είπες, εύχομαι να έχεις κι άλλα να μας πεις την επόμενη φορά που θα ξαναβάλω τέτοια κολπάκια,και πάλι σ ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........