Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Πιπεριές ξυδάτες

1 κιλό πιπεριές,1 κουταλιά σούπας αλάτι,1 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη ,1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι,1 σκελίδα σκόρδο.
 Πλένετε και κόβετε τις πιπεριές μακρόστενα κομμάτια.Τις βάζετε σε ένα πλαστικό μπουκάλι (από χυμό ,αναψυκτικό).Το γεμίζετε καλά γιατί μετά λίγο θα μαζευτούν από το ξύδι και το αλάτι.Για να πάρει πιο πολλές το μπουκάλι το χτυπάτε στο τραπέζι ελαφρά.Έτσι γίνεται χώρος γιατί οι πιπεριές παίρνουν πιο καλή θέση και παίρνει περισσότερες.Αφού το γεμίσετε καλά ρίχνετε το ξύδι ,το αλάτι ,τη ζάχαρη,το σκόρδο και νερό ως να γεμίσει καλά.
Κλείνετε το καπάκι καλά.Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμες.Διατηρούνται ένα χρόνο τουλάχιστον και συνοδεύουν πολύ καλά φασολάδα και γενικά όσπρια,πατάτες τηγανητές αλλά και κρέας και ψάρι ψητό.Όταν είναι να τις χρησιμοποιήσετε κόβετε το μπουκάλι με ένα μαχαίρι λίγο πιο κάτω από το στόμιο και το αδειάζετε μέσα σε ένα πλαστικό με καπάκι.Τις διατηρείτε στο ψυγείο  μέχρι να τις φάτε.

9 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμές ,τις έχω δοκιμάσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλησπέρα! Καλώς σας βρήκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα σου..καλως μας ηρθες καλη διαμονη και ευχομαι να σε βλεπουμε συχνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλως σε βρηκα!Φαινονται νοστιμες.Τωρα που ειναι η εποχη τους θα τις δικιμασω.Φιλια Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα ,καλως ηρθες σε ευχαριστω Αναστασια μου ,εχει κι αλλα ωραία θα τα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μου αρεσουν αυτου του ειδους τα ''μεζεδακια''
    θα τις δοκιμασω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τις δοκιμάσετε...είναι πικάντικες και ορεκτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ayta fenonte oraia etsi tha einai kai sthn geysh sigoura :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά είναι όντως πολύ πικάντικα και ορεκτικά,η συνταγή είναι εύκολη ,φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........