Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Γαλήνεμα του νου......

Είναι μεγάλη τύχη να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις από το παράθυρο της κουζίνας φτιάχνοντας τον πρωινό καφέ ένα λουλούδι ανθισμένο ,ένα δένδρο καταπράσινο που τα κλαδιά του τα  λυγάει πέρα δώθε το πρωινό  δροσερό αεράκι .
 Γεμίζει το βλέμμα σου ωραίες εικόνες που περνάνε στην ψυχή και γαληνεύουν τις όποιες φουρτούνες της.Λες  από μέσα σου,άντε θα την παλέψω κι αυτή τη μέρα που θα πάει; Και στο τέλος θα είμαι εγώ ο νικητής στη μάχη.
 Αλλά όχι μόνο το πρωί ,και το σούρουπο πριν χαθεί η τελευταία ακτίνα του Ήλιου βλέπεις να ξεπροβάλλουν τα λουλούδια που είναι νυχτερινοί τύποι.
 'Αλλη ομορφιά και μυστήριο αυτά.Ή που θα ανθίζουν και θα στολίζουν με ωραία χρώματα το δειλινό σου η που θα ξεχύνουν μυρωδιές μεθυστικές γύρω σου. Με τον ένα η τον άλλο τρόπο σου κάνουν τις στιγμές  της ζωής σου καλύτερες και ομορφότερες.
 Εξάλλου τι θέλει ο άνθρωπος για να είναι καλά στη ζωή του να είναι ήρεμος;

 Όμορφες εικόνες μεθυστικές μυρωδιές,ζωντανά χρώματα, γαλήνεμα του νου και της ψυχής του.
 Και  αν καταλάβει ότι όλα είναι μια ουτοπία κι ότι στα μικρά και ταπεινά πράγματα είναι η πραγματική χαρά,τότε θα μπορεί να  αντιμετωπίσει και τα μεγάλα με την εσωτερική του δύναμη που όλοι έχουμε περίσσια.
Μικρά λοιπόν ,απλά καθημερινά πράγματα που μπορούν να μας δώσουν μεγάλο κουράγιο

2 σχόλια:

  1. Neli καλώς σε βρήκα και χαίρομαι που οι απόψεις σου αυτές είναι και δικές μου. Αναζητώντας τα μεγάλα χάνουμε την αξία των μικρών στη ζωή μας που την ομορφαίνουν.Δυστυχώς ο άνθρωπος έγινε αχόρταγος κι απληστος μέχρι που να συμβεί μια πραγματική έλλειψη και τότε να καταλάβει οτι...ολα είναι ένα ψέμα.
    Καλή σου μέρα και Καλό μήνα αύριο που ξημερώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Χαρά μου ,σ ευχαριστω κατ αρχήν που με τιμάς με την παρουσία σου εδω,ετσι είναι, δυστυχώς νομίζουμε ότι είμαστε στο απυρόβλητο καθε φορά,αλλα η ζωή έχει πολλα και μεγάλα σκαμπανεβάσματα...θα χαρώ να τα λέμε συχνά ,φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........