Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Tυρόπιτα

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ       3 κουταλιές σούπας ξύδι     3 κουταλιές σούπας λάδι     Μισό φακελλακι ξερη μαγια,1κούπα χλιαρό νερό,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.                                                                                                                                                        ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ     Μισο κιλό φέτα   250 γραμμάρια κεφαλοτύρι    2 πράσινες πιπέριες   Μια κούπα λάδι (μισο μισο ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο)   2 κρόκους αυγών  μαύρο πιπέρι   1 φλυτζανι του καφέ γάλα                                                                                                                                   Ανακατευετε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνετε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια οταν ζυμώνετε.Καλύτερο γίνεται το φύλλο αν χρησιμοποιήσετε μαζί με ενα απλό αλεύρι και αλεύρι πολύτελειας  που χρησιμοποιήτε γιά να φτιάξετε τσουρέκια.Κόβετε σε μπαλάκια και αφού ρίξετε λίγο αλεύρι πάνω τα αφήνετε να φουσκώσουν μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.                                                                                                                                           Τρίβετε τη φέτα με τα χέρια ,ανακατεύετε το κεφαλοτύρι τις πιπεριές κομμενες σε ροδέλες ,καλύτερα να χρησιμοποιησετεπιπεριές που κανούμε γεμιστά.Βάζετε τους κρόκους,το γάλα και το μαύρο πιπέρι.Αφού απλώσετε το πρώτο φύλλο ραντίζετε με το λάδι.Απλώνετε άλλο ένα φύλλο το ραντίζετε πάλι και σκορπάτε γέμιση πάνω.Μετά κάνετε το ίδιο σε κάθε ένα φύλλο.Στο τέλος βάζετε δύο φύλλα όπως και στήν αρχή.Κόβετε σε κομμάτια την πίτα και την αλείφετε με λάδι ανακατεμένο με γάλα.Την ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να να ροδοκοκινήσει πάνω κάτω.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Γίνεται νόστιμη και το φύλλο τραγανό.Η πράσινη πιπεριά της δίνει μια ωραία γεύση.Είναι  μια συνταγή συνιθισμένη αλλα με μικρές παρεμβάσεις οπως η πιπεριά και το κεφαλοτύρι στη γέμιση            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ........ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

3 σχόλια:

  1. πολύ μου αρέσουν οι τυρόπιτες και αυτή ακόμα και στη φωτό, φαίνεται υπέροχη...μου αρέσουν, είτε έχουν πιπεριές, είτε όχι...αλλά δεν τις φτιάχνω παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και με έτοιμο χωριάτικο φύλλο...
    τι να κάνουμε; δεν τα πάμε όλες τόσο καλά, με το άνοιγμα των φύλλων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα μιά τυρόπιτα είναι ωραία και δεν πειράζει που το φύλλο δεν είναι χειροποίητο,αν φτιάξετε αυτή τη συγκεκριμένη έχει ωραία γέμιση και θα είναι το ίδιο νόστιμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και εμένα μου αρέσουν πολύ τα πιτοειδη είτε με τυρί είτε με σπανάκι και διάφορα χόρτα !!!δεν πειράζει που δεν μπορείτε να ανοίξετε φύλλο τουλάχιστον τώρα κοντά στα ''ανοιγμένα φύλλα''
    είναι και τα έτοιμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........