Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Γλυκό κουταλιού κεράσι

 1 κιλό κεράσια(όποια θέλετε ξανθά η μαύρα αρκεί να είναι τραγανά) 750 γραμμάρια ζάχαρη,1 ποτήρι του κρασιού νερό, 1 λεμόνι.
Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια(αφού τα έχετε πλύνει και βγάλετε και τα κοτσανάκια). Βράζετε για λίγο το νερό και τη ζάχαρη και ρίχνετε και τα κεράσια.Τα βράζετε για 5 λεπτά και αφού τα βγάλετε από τη φωτιά τα αφήνετε για 24  ώρες στην κατσαρόλα. Τα βράζετε όσο να δέσει το γλυκό και προς το τέλος ρίχνετε και το λεμόνι(ρίχνετε αν θέλετε ρίχνετε μέσα μια βανίλια). Όσο βράζει θα βγάζει αφρούς , θα τους βγάζετε με ένα κουτάλι. Θα καταλάβετε ότι έδεσε το γλυκό αν ρίξετε μια σταγόνα από το σιρόπι σ ένα πιάτο και δεν απλώσει κατευθείαν.      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. αντιγονη παπατζηλακη6 Ιουλίου 2012 - 6:47 μ.μ.

    μμμ....εχουμε και γλυκο του κουταλιου λεμονι μηπως????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντιγονη παπατζηλακη6 Ιουλίου 2012 - 6:49 μ.μ.

    και λικερ λεμονι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ που με επισκεφθήκατε και σχολιάσατε........